Neler Yeni

Korsan Oyun Oynamak Hırsızlık Mıdır?

Dahası  
Reaksiyon skoru
3,191
İsim
a l p e r
iddia değil ki gerçek. hırsızlık yapıyorsun. adamın karından çalıyorsun.
he sen de bana karşı iddia(!) attığın için sen de anti-tezini savunmalısın o halde. adamın karından çalıyorsun. ürünü almak yerine çalıyorsun. üreticiye para vermek yerine, kaçak yollardan alıyorsun. aslında anlaması çok basit gibi.
Mesaj otomatik birleştirildi:

sizinle tartışacağım bir durum yok. mesele cehennem meselesi de değil. bunun hırsızlık olduğunu anlamak için semavi dine de inanmaya gerek yok. size afiyet olsun. iyi geceler.
Mesaj otomatik birleştirildi:

yok hocam. mesela ben doktorum. ama fiziki bir ürün üretmediğim ya da kişiye özel olmadığı için benimkini çalmak da hırsızlık olmuyor.

ya arkadaşlar aslında mesele çok basit. dünyamızda para, zaman verilerek kazanılır. herkesin zamanının belirli bir bedeli vardır. aslında siz birine ücret öderseniz onun zamanını satın almış oluyorsunuz. çünkü siz de parayı zamanınız ile kazanıyorsunuz. siz eğer zaman harcanmış bir şeyi ücretini ödemeden kullanırsanız üreticinin zamanını çalmış olursunuz. ha denkleme emek, ya da o mesleği yapmak için önceden harcanmış zaman ve para da katılmalı aslında. ama bu sefer anlayabileceğinizi umuyorum.
Hacı birisi fırından ekmek almış parayla, nasıl yapıldığını öğrenmiş sonrada bundan birsürü üretip bedavadan dağıtıyor millete. Sen gidip fırından mı alırsın fırının yanındaki adamdan mı? Enayi değilsem ben gidip fırından almam.

Fırıncının zoruna gidiyorsa dağıttırmasın.

serwintes

80+ Gold
değil adamlar seni düşünse sana özel fiyatlandırmayı iptal etmez kusura bakmasınlar da turk halkında 3 oyuna 10k verecek para yok
tamamen parayı düşünerek hareket ediyorlar

Oneomous

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,485
İsim
Adem
Hacı birisi fırından ekmek almış parayla, nasıl yapıldığını öğrenmiş sonrada bundan birsürü üretip bedavadan dağıtıyor millete. Sen gidip fırından mı alırsın fırının yanındaki adamdan mı? Enayi değilsem ben gidip fırından almam.

Fırıncının zoruna gidiyorsa dağıttırmasın.
Kanka örneğe patladım
Muhabbeti bilmiyorum ön yargı yapmak istemem korsan oyunun bu şekilde hakka girmediğini düşünüyorsan üstüne müslümansan vah halimize

Dahası  
Reaksiyon skoru
3,191
İsim
a l p e r
Kanka örneğe patladım
Muhabbeti bilmiyorum ön yargı yapmak istemem korsan oyunun bu şekilde hakka girmediğini düşünüyorsan üstüne müslümansan vah halimize
gayette hakliyim birader aglama. bize de 2000 dolar maas versinler gta 6yi parayla almazsam adam degilim

Oneomous

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,485
İsim
Adem
gayette hakliyim birader aglama. bize de 2000 dolar maas versinler gta 6yi parayla almazsam adam degilim
Senin Yorumunun neyine ağlayayım birader düzgün bir şekilde cevap veriyorum verdiğin cevaba bak yazık
Olay oyunun fiyatı değil zaten pahalı olduğu bariz ortada olay senin verdiğin örnek kendine göre çevirmişsin süslemişsin sonra gelip burada boş yapıyorsun.
Korsan oyunlarını kötüleyip orjinal oyun diye burada bas bas bağıran insanların %90nın hesabında 2 tane orjinal oyun vardır çoğusu boş yapıyor
Crackli herhangi bir şey kullanmayan neredeyse yoktur
Senin verdiğin örneğe şöyle örnek vereyim belki anlamak istersen anlarsın

Birisi markete gidiyor ve para vererek ürünü alıyor diğeri ise markete gidiyor ve ürünü çalarak bedavaya alıyor bedavaya alan haklı diyorsun bahanen ise oyunların pahalı olması

Oyunların fiyatının düşmesi gerektiğini bu forumda değil nerede belirtmeniz gerektiğini 18 yaşından büyükseniz biliyorsunuzdur zaten
Son olarak gidip garson kasiyer olup asgari ücret aldığın için ağlamamalısın kendini geliştirmelisin.

Umarım bazı şeyleri anlatabilmişimdir büyük ihtimal saçma cevap vericeksin o yüzden geri cevap atmıcam

CRACKLİ OYUN OYNUYORUM VE PROGRAM KULLANIYORUM BİLGİNE

KasapBey

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
857
İsim
Kasap Bey
İlgilendiği Kategoriler
Grafik tasarım.
Hayır.

TumHam

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
92
İsim
isim soyisim
"if buying isn't owning, piracy isn't stealing"

Perfectshot06

Moderatör
Dahası  
Reaksiyon skoru
14,007
İsim
Oğuz Oğuz
Korsan oyun oynamak hırsızlık mıdır
Evet hırsızlıktır. Almanya'da kaçak film bile izlesen evine ceza gelir. Bizde ceza gelmediği için insanlar rahat davranıyor ama hırsızlık olduğu gerçeğini değiştirmiyor.

Dahası  
Reaksiyon skoru
3,191
İsim
a l p e r
Senin Yorumunun neyine ağlayayım birader düzgün bir şekilde cevap veriyorum verdiğin cevaba bak yazık
Olay oyunun fiyatı değil zaten pahalı olduğu bariz ortada olay senin verdiğin örnek kendine göre çevirmişsin süslemişsin sonra gelip burada boş yapıyorsun.
Korsan oyunlarını kötüleyip orjinal oyun diye burada bas bas bağıran insanların %90nın hesabında 2 tane orjinal oyun vardır çoğusu boş yapıyor
Crackli herhangi bir şey kullanmayan neredeyse yoktur
Senin verdiğin örneğe şöyle örnek vereyim belki anlamak istersen anlarsın

Birisi markete gidiyor ve para vererek ürünü alıyor diğeri ise markete gidiyor ve ürünü çalarak bedavaya alıyor bedavaya alan haklı diyorsun bahanen ise oyunların pahalı olması

Oyunların fiyatının düşmesi gerektiğini bu forumda değil nerede belirtmeniz gerektiğini 18 yaşından büyükseniz biliyorsunuzdur zaten
Son olarak gidip garson kasiyer olup asgari ücret aldığın için ağlamamalısın kendini geliştirmelisin.

Umarım bazı şeyleri anlatabilmişimdir büyük ihtimal saçma cevap vericeksin o yüzden geri cevap atmıcam

CRACKLİ OYUN OYNUYORUM VE PROGRAM KULLANIYORUM BİLGİNE
yanlis ornek verdin de duzeltmeye ugrasmicam

adidas ayakkabiya gitte 6-7k ver bakalim ayni mantik. cakmasini giyme

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
109
İsim
Ömer Faruk ARABOĞA
Konudaki çoğu insanın ben kendimi rahatsız hissetmiyorum öyleyse hırsızlık değildir, fiyatlar çok yüksek öyleyse hırsızlık değildir gibi anlamsız savunmaları olmuş. Arkadaşlar burada siz bir hizmet satın alıyorsunuz çaldığınız şeyin hırsızlık olması için illa fiziksel bir şeyler çalmanız gerekmez sizin çaldığınız şey orada çalışan insanların emekleridir siz gelip EA ve UBISOFT gibi devlerin oyunlarını çalmak niye hırsızlık diyorsunuz da o firmaların oluşması için de zamanında birileri tek başlarına bu firmaları düşündüler ve gerçeğe dönüştürdüler burada hiçbir şey emeksiz veya kendiliğinden olmuyor belki ubisoft'u kuran kişi günlerce 5 saat uykuyla düşündü senaryoları yazdı ama bu sizin umrunuzda değil tabi çoğunuzun yaşı çok büyük olmadığı için hırsızlık değilmiş gibi geliyor ama günün sonunda bunların hepsi hırsızlıktır. Bir ürün var ortada ve bu ürün çalınıyor para veremiyorsan almayacaksın bu kadar basit aldıktan sonra birinin sana hırsız demesi de seni rahatsız etmesin bir zahmet çünkü yaptığın şeyin adı hırsızlık.

Dahası  
Reaksiyon skoru
3,191
İsim
a l p e r
Evet hırsızlıktır. Almanya'da kaçak film bile izlesen evine ceza gelir. Bizde ceza gelmediği için insanlar rahat davranıyor ama hırsızlık olduğu gerçeğini değiştirmiyor.
almanyada yasasam kacak izlemem zaten. sartlar bizi buna itiyor unlost gidipte torrent kullanmaz yani. niye parasi var bizde yok. bedava surumu olan biseye de para veremem

o zaman kimse cakma ayakkabi da giymesin ayni sey yani

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,018,017
Üyeler
161,377
Son üye
iceberg987
Top Bottom