Neler Yeni

Korsan Oyun Oynamak Hırsızlık Mıdır?

timssy

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
429
İsim
Salih

SadeceBirisi.

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,290
İsim
uwu
  • Muhteşem
Reaksiyonlar: cici

Flexy_404

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
77
İsim
Sefa
Sizde şunu anlamıyonuz neyle neyi karşılaştırıyorsunuz bağımsız yapımcının oyunun crackliyorsan evet çalıyorsundur ama gidipte ea gibi büyük firmanın oyununu indirmişsin ne fark eder sanki marketten bir şey çalıyorsunda onun parasını kasiyerden aldıkları gibi işliyor bu iş yazılımcılara aynı maaş gidiyor senin o değerli paran zengin iş adamlarına gitmemiş oluyor herif senin vereceğin parayla arka tarafını siler yüzüne atar ...

r4NG3r

80+ Silver
Sizde şunu anlamıyonuz neyle neyi karşılaştırıyorsunuz bağımsız yapımcının oyunun crackliyorsan evet çalıyorsundur ama gidipte ea gibi büyük firmanın oyununu indirmişsin ne fark eder sanki marketten bir şey çalıyorsunda onun parasını kasiyerden aldıkları gibi işliyor bu iş yazılımcılara aynı maaş gidiyor senin o değerli paran zengin iş adamlarına gitmemiş oluyor herif senin vereceğin parayla arka tarafını siler yüzüne atar ...
Bağımsız küçük yayınci kendi oyununu kendi koyuyor korsan sitelerine gir reddite bak adamlar kendi oyunumu yayınlasam bir şey olur mu diye konu açmış birsürü

Korsan,oyunun popüler olması için bulunmaz bir nimet onlar için

Erdem Arslan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,267
İsim
Erdem Arslan
İlgilendiği Kategoriler
Sağlık, Spor, Yabancı Dil
İnş bütün oyunları 1000 lira yaparlar da burda crackçilere sallayanlar da almaya devam ederler. Parası olan alabilen zaten alıyor ama 1000 liraya oyun satmak nedir. Dijital bir ürünü ürettikten sonra o ürünü kopyalayıp gelir elde etmek hiçbir maaliyet gerektirmiyor. Birisi dükkanın kapısını kırmış siz de malları çalıyorsunuz örneği çok yanlış bir benzetme bu nedenle. Şu forumun ve oyuncuların çocuğu çocuk. Adam babasına para ver oyun alacam mı desin? Yerel fiyatlandırma varsa oyunu alabilecek gücün varsa korsan kullanıyosan bişey demiyorum ama bu ülkede anasından babasından para alıp oyuna para veren genç enayidir. Hiç crackli oyun oynamadım zaten bilgisayarım yok uzun süredir de oyun oynamıyorum ama korsan çok uygulama kullandım çünkü ihtiyacım vardı durumum yoktu şuan da makaleleri kaçak okuyorum adamlar bilimi bile parayla satıyor oyun firmalarına da bişey diyemiyorum.

thepublicman

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,129
İsim
Kadir
Kul hakkıdır yani hak yemektedir (hırsızlıktan daha büyük suçtur bence). Türkiye'de orjinal oyun alma sistemlerini ben lisede öğrendim (98'liyim crackin ne olduğunu bilmiyorduk şaka yapmıyorum) steam hesabımı lise 2 de açtım ki lise de mağazalarda dr vs oyunlar çok pahalı geliyordu ailelerimize o dönem warband ilaç gibi gelmişti 20-25 TL ye almıştım keşke CD'yi saklasaydım. Crack ile oynadığım birçok oyunu (bilinçli olduktan sonra oynadıklarımı) sonradan da olsa satın aldım. Crack ile oynamak yerine izlemenizi tavsiye ederim artık oyunu oynayıp yayınlayan çok fazla ünlü de var eskiden bu imkanlar yoktu bilmiyorduk.

Son düzenleme:

goshawk

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
958
İsim
Çağrı Ö
Kârından eksildiğini bana kanıtlarmısın
hemen ea abimden senelik raporları alıp geliyorum.

şaka bir yana şöyle anlatayım. sen bir yazılım yaptın. 1000 saat verdin. 10 tl'den satışa sürdün. 100 kişi alacaktı ürünü ama crack çıktı 75 kişi aldı. ne oldu 25x10 tl senin karından gitti. cebinden gitti yani.
İnş bütün oyunları 1000 lira yaparlar da burda crackçilere sallayanlar da almaya devam ederler.
oyun oynamak temel tüketim değildir. alamıyorsanız oynamayın.
Türkiye'de orjinal oyun alma sistemlerini ben lisede öğrendim (98'liyim crackin ne olduğunu bilmiyorduk şaka yapmıyorum)
ben de aynı yıl doğumluyum. ilkokulda bilmiyordum korsan olduğunu. ortaokulda öğrendim. param yoksa oynamıyordum. bu kadar basit.

net bir şekilde hırsızlıktır. yapan da hırsızdır. kul hakkıdır.

r4NG3r

80+ Silver
hemen ea abimden senelik raporları alıp geliyorum.

şaka bir yana şöyle anlatayım. sen bir yazılım yaptın. 1000 saat verdin. 10 TL'den satışa sürdün. 100 kişi alacaktı ürünü ama crack çıktı 75 kişi aldı. ne oldu 25x10 TL senin karından gitti. cebinden gitti yani.

oyun oynamak temel tüketim değildir. alamıyorsanız oynamayın.

ben de aynı yıl doğumluyum. ilkokulda bilmiyordum korsan olduğunu. ortaokulda öğrendim. param yoksa oynamıyordum. bu kadar basit.

net bir şekilde hırsızlıktır. yapan da hırsızdır. kul hakkıdır.
Dostum o iş öyle işlemiyor.Korsan indiren adam zaten o oyunun korsanı olmayınca hadi gidip alayım demeyecek.O yaptığın hesap tamamen mantıksız o yüzden iddaana bir kanıt bulamıyorsun

Ademmk

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
834
İsim
Adem
Evet ama şu dönemde artık tek çare
Paran tetmiyorsa oynamıcaksın. Canım çok fazla ferrariye binmek istiyor. Ama ülke çok kötü Ferrari almaya gücüm yetmiyor. Tek çare Ferrari çalmak. O zaman gidip çalmam hırsızlık olmaz. Çünkü parasını vererek almaya gücün yetmiyorsa ve canım çok fazla istiyorsa onu çalmak hırsızlık sayılmaz.

r4NG3r

80+ Silver
Paran tetmiyorsa oynamıcaksın. Canım çok fazla ferrariye binmek istiyor. Ama ülke çok kötü Ferrari almaya gücüm yetmiyor. Tek çare Ferrari çalmak. O zaman gidip çalmam hırsızlık olmaz. Çünkü parasını vererek almaya gücün yetmiyorsa ve canım çok fazla istiyorsa onu çalmak çalmak sayılmaz.
Ferrari internette sınırsız olsa ben onada binerim kanka başka sorun var mı

Ademmk

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
834
İsim
Adem
Ferrari internette sınırsız olsa ben onada binerim kanka başka sorun var mı
O zaman grafik tasarımcı dolandırmak da dolandırıcılık değil. Sonuçta yaptığı şey eksilmiyor ?
Başka saçma kendini kandırma tekniği?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,015,887
Üyeler
160,897
Son üye
diger_yusuf
Top Bottom