Neler Yeni

Korsan Oyun Oynamak Hırsızlık Mıdır?

Oneomous

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,485
İsim
Adem
Konudaki çoğu insanın ben kendimi rahatsız hissetmiyorum öyleyse hırsızlık değildir, fiyatlar çok yüksek öyleyse hırsızlık değildir gibi anlamsız savunmaları olmuş. Arkadaşlar burada siz bir hizmet satın alıyorsunuz çaldığınız şeyin hırsızlık olması için illa fiziksel bir şeyler çalmanız gerekmez sizin çaldığınız şey orada çalışan insanların emekleridir siz gelip EA ve UBISOFT gibi devlerin oyunlarını çalmak niye hırsızlık diyorsunuz da o firmaların oluşması için de zamanında birileri tek başlarına bu firmaları düşündüler ve gerçeğe dönüştürdüler burada hiçbir şey emeksiz veya kendiliğinden olmuyor belki ubisoft'u kuran kişi günlerce 5 saat uykuyla düşündü senaryoları yazdı ama bu sizin umrunuzda değil tabi çoğunuzun yaşı çok büyük olmadığı için hırsızlık değilmiş gibi geliyor ama günün sonunda bunların hepsi hırsızlıktır. Bir ürün var ortada ve bu ürün çalınıyor para veremiyorsan almayacaksın bu kadar basit aldıktan sonra birinin sana hırsız demesi de seni rahatsız etmesin bir zahmet çünkü yaptığın şeyin adı hırsızlık.
Bencil bir milletiz bunun sebebi bu en basiti gta5 türkçe olmamasına herkes kızıyor fakat adamlar böyle düşünen bir ülkeye neden dil desteği sunsun

Dahası  
Reaksiyon skoru
3,191
İsim
a l p e r
Bencil bir milletiz bunun sebebi bu en basiti gta5 türkçe olmamasına herkes kızıyor fakat adamlar böyle düşünen bir ülkeye neden dil desteği sunsun
turkce yama kurması 3 dk. adamlar yapmis yapmamis cokta onemli degil. zaten kim oyunda turkce yama var diue satin alir ki

Perfectshot06

Moderatör
Dahası  
Reaksiyon skoru
14,013
İsim
Oğuz Oğuz
almanyada yasasam kacak izlemem zaten. sartlar bizi buna itiyor unlost gidipte torrent kullanmaz yani. niye parasi var bizde yok. bedava surumu olan biseye de para veremem

o zaman kimse cakma ayakkabi da giymesin ayni sey yani
Zaten çakma ayakkabı da yasak ama yine de buluyor isteyen. Kendin cevap vermişsin şartlar bunu itiyor diye markettrn hırsızlık yapıyor musun? Niye yapmiyorsun çünkü cezası var. Korsan oyunun da cezası olsa yapmazsın. Tekrar diyorum cezası olmaması bir şey değiştirmiyor. Oyunu yapan adam yapmış bir ürün sunmuş. Buna bir fiyat bicmis. Alamamak senin sorunun. Ha almazsan da ölmezsin. Lunaparkta ekonomi kötü diyip zorla biniyor musun aletlere? Bu da hobi o da hobi. Temel ihtiyaç calsan yine bı nebze anlarım.

Starlex

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
109
İsim
Ömer Faruk ARABOĞA
Değildir abi bu dönemde değildir
Hocam ekonomi ne zamandan beri ahlak yasalarını belirler duruma geldi bir şeyin fiyatının artması ne zamandan beri onu çalmayı meşru hale getirir oldu bilgi verirseniz çok sevinirim. :)

Uğur Karabulut

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
186
İsim
Uğur Karabulut
Hacı birisi fırından ekmek almış parayla, nasıl yapıldığını öğrenmiş sonrada bundan birsürü üretip bedavadan dağıtıyor millete. Sen gidip fırından mı alırsın fırının yanındaki adamdan mı? Enayi değilsem ben gidip fırından almam.

Fırıncının zoruna gidiyorsa dağıttırmasın.
Verdiğin örnekte ekmeği kendin yapıyorsun crackte adamın yaptığı oyunu yapsan aynısı olur ama aynısını yapmıyorsun adamın yaptığını dağıtıyorsun

Dahası  
Reaksiyon skoru
416
İsim
kemal kılıçdaroğlu
oyna gitsin be o kadar pahalı yapmasınlar o zmn oyunları l4d2 olmuş5.74dolar

Dahası  
Reaksiyon skoru
3,191
İsim
a l p e r
Zaten çakma ayakkabı da yasak ama yine de buluyor isteyen. Kendin cevap vermişsin şartlar bunu itiyor diye markettrn hırsızlık yapıyor musun? Niye yapmiyorsun çünkü cezası var. Korsan oyunun da cezası olsa yapmazsın. Tekrar diyorum cezası olmaması bir şey değiştirmiyor. Oyunu yapan adam yapmış bir ürün sunmuş. Buna bir fiyat bicmis. Alamamak senin sorunun. Ha almazsan da ölmezsin. Lunaparkta ekonomi kötü diyip zorla biniyor musun aletlere? Bu da hobi o da hobi. Temel ihtiyaç calsan yine bı nebze anlarım.
oynamasak olmeyiz de elimizde boyle bi imkan varsa da kullaniriz. ha diyelim yasaklandi korsan o zamanda 15 arkadas toplaniriz herkes 5 dolar atar ortaya aliriz bi GTA 6 herkes sira sira oynar atar bi koseye. yine de 60 70 dolari o oyuna vermem tanidigim birine de verdirtmem

Starlex

80+ Silver
Hocam ekonomi ne zamandan beri ahlak yasalarını belirler duruma geldi bir şeyin fiyatının artması ne zamandan beri onu çalmayı meşru hale getirir oldu bilgi verirseniz çok sevinirim. :)
Bana göre çalmak değil size göre olabilir ama bana göre değil ayrıca gidipde bir oyuna 20 30 dolar vereceğime (650~1000tl gibi bir tekabülü var) gider lüx bir restoranda yemek yer veya hisse satın alırım yani biraz abes kaçıyor artık he almak istiyen alsın ona lafım yok ama gelipte benim gibi düşünenlere hırsız demek kadar saygısızca bir şey yok bunu bilesiniz.

Transcontinental

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
612
İsim
Mahir
Ben de kesinlikle yanlış olduğunu düşünüyorum ama merak ettim şey neden önlem almadıkları. Yeni çıkıp da kırılamayan oyunlar var neden bütün oyunları öyle yapmıyorlar?

Oneomous

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,485
İsim
Adem
turkce yama kurması 3 dk. adamlar yapmis yapmamis cokta onemli degil. zaten kim oyunda turkce yama var diue satin alir ki
Online oyunlarda türkçe yama yapıp 3 dkda oynarsın aynen kardeşim devam
Olayı hala anlayamıyorsun bile olay satın alıp almamak değil olay firmanın senin ülkene karşı verdiği değer adam seni pazar olarak bile görmüyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
109
İsim
Ömer Faruk ARABOĞA
Bana göre çalmak değil size göre olabilir ama bana göre değil ayrıca gidipde bir oyuna 20 30 dolar vereceğime (650~1000tl gibi bir tekabülü var) gider lüx bir restoranda yemek yer veya hisse satın alırım yani biraz abes kaçıyor artık he almak istiyen alsın ona lafım yok ama gelipte benim gibi düşünenlere hırsız demek kadar saygısızca bir şey yok bunu bilesiniz.
Anlatamıyorum sanırım ama ben gidip marketten bir şey çaldığım zaman nasıl hırsız oluyorsam bunu yapmak da hırsızlıktır. Siz neresini anlamıyorsunuz bunun anlamıyorum gerçekten ortada bir ürün var ve siz bu ürünü çalıyorsunuz yaşananlar başka hiçbir şey değil neden korsan deniyor oyunlara düşünsenize yani korsan oyun hırsızlık mıdır diye konu açılmış ismi bile ne kadar ironik değil mi, korsanlar ne yapıyordu diğer gemilerini mallarını çalıyordu. Aynı şeyi sen burada başkasının emeğine yapıyorsun adam seni mutlu eden bir hizmet koymuş ortaya senin de bunun karşılığını vermen gerekiyor vermiyorsan hırsızsındır çünkü ürünü ÇALIYORSUN. Umarım durumu açıklayabilmişimdir.

-Annatar-

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,387
İsim
Barış
İlgilendiği Kategoriler
Oyunlar, ekran kartı, işlemci
Almanyadaki oyun fiyatları, işlemci ekran kartı fiyatları buradakiyle aynı veya yakın fiyat. Ama onlar 2000 euro siz 500 euro maaş alıyorsunuz. O yüzden burada parayı basıp her şeyi alamıyoruz.

Top Bottom