Neler Yeni

Kötü bir insan mıyım?

anonim3

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
61
İsim
miyuw
bir insanı hangi özelliği kötü yapar?
yapılan kötülüğe kötülükle karşılık vermek kötülük müdür?
insanların benden rahatsız olduğunu hissediyorum neden bilmiyorum durduk yere uzaklaşıyorlar benden bu sadece birisine özgü sanıyordum ama herkes hepsi yapıyor hiç birine karşı kin gütmüyorum nefret edemiyorum hep yardımcı olmak için elimden geleni yapıyorum ve doğam bu insanlara yardım etmek de hoşuma gidiyor ama onlar çok benciller sizce ortam değiştirmem en azından biraz daha iyileşmemi sağlar mı?

emreBeoa

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,997
İsim
Emre siyah
dedikodun çıkmıştır insanlar senden uzaklaşıyorsa .

bahtsızkarakter

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
870
İsim
Alperen Yılmaz
iyilik yap denize at , balık bilmezse halik bilir
Mesaj otomatik birleştirildi:

bir insanı hangi özelliği kötü yapar?
yapılan kötülüğe kötülükle karşılık vermek kötülük müdür?
insanların benden rahatsız olduğunu hissediyorum neden bilmiyorum durduk yere uzaklaşıyorlar benden bu sadece birisine özgü sanıyordum ama herkes hepsi yapıyor hiç birine karşı kin gütmüyorum nefret edemiyorum hep yardımcı olmak için elimden geleni yapıyorum ve doğam bu insanlara yardım etmek de hoşuma gidiyor ama onlar çok benciller sizce ortam değiştirmem en azından biraz daha iyileşmemi sağlar mı?
dostum sandığım insanları bu yüzden kaybettim ve ana/babanın asıl arkadaş olduğunu anladım sen kötü değilsin çevren kötü

anonim3

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
61
İsim
miyuw
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
iyilik yap denize at , balık bilmezse halik bilir
Mesaj otomatik birleştirildi:

dostum sandığım insanları bu yüzden kaybettim ve ana/babanın asıl arkadaş olduğunu anladım sen kötü değilsin çevren kötü
evet o yüzden çevremi değiştirmek istiyorum

bahtsızkarakter

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
870
İsim
Alperen Yılmaz

BGSGP

80+ Bronze
Aga ne kadar iyilik edersen o kadar enayi yerine konuluyorsun, okul ortamında öğrendiğim en kıymetli bilgidir.

Yardımsever olmicaksın. Çocuk aslen senin çok kolay yapabileceğin bir şey mi istedi? Yapma. (Yakın agan ise belki yap, diğer türlü para ödemediği sürece yapma.)

İbne olmalı, serseri olmayı, küfretmeyi öğren. Öyle yok medeniyetimi koruyayım, saygılı olayım, bir süre sonra anlarlar iyiliğimi falan filan deme, yok öyle bir şey yok.

Bir tane o. çocuğuna sırf yardım olsun, benden istedi diye sunu pdf'sini hazırladım, USB'sine kaydettim, verdim geri çocuğa. Ne sunuda, ne USB'de bir kusur var. Aynı gün anneme ağır laf attı mesela.

Tabii yaşın kaç, ortam dediğin yer okul mu, sokak mı, iş yeri mi onu bilmiyorum. Ama kalitesiz bir yerdeysen, iyi insan OLMA. Sövüp saydığın çocuğun ardından vicdan azabı yaşama, çünkü o gün o küfürü etmeseydin iki katını sana edecekti. (Aynısını yaşıyorum :/)

anonim3

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
61
İsim
miyuw
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Aga ne kadar iyilik edersen o kadar enayi yerine konuluyorsun, okul ortamında öğrendiğim en kıymetli bilgidir.

Yardımsever olmicaksın. Çocuk aslen senin çok kolay yapabileceğin bir şey mi istedi? Yapma. (Yakın agan ise belki yap, diğer türlü para ödemediği sürece yapma.)

İbne olmalı, serseri olmayı, küfretmeyi öğren. Öyle yok medeniyetimi koruyayım, saygılı olayım, bir süre sonra anlarlar iyiliğimi falan filan deme, yok öyle bir şey yok.

Bir tane o. çocuğuna sırf yardım olsun, benden istedi diye sunu pdf'sini hazırladım, USB'sine kaydettim, verdim geri çocuğa. Ne sunuda, ne USB'de bir kusur var. Aynı gün anneme ağır laf attı mesela.

Tabii yaşın kaç, ortam dediğin yer okul mu, sokak mı, iş yeri mi onu bilmiyorum. Ama kalitesiz bir yerdeysen, iyi insan OLMA. Sövüp saydığın çocuğun ardından vicdan azabı yaşama, çünkü o gün o küfürü etmeseydin iki katını sana edecekti. (Aynısını yaşıyorum :/)
hocam insanlar çok acımasız ya

cyrexw

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
zor durum
bende o durumdaydım herkes benden uzaklaşıyordu kibar olduğum için,insanlar her zaman elde edebildikleri insanlardan bi zaman sonra soğur herkese ilgi gösterirsen hızlıca senden soğurlar,her dediklerini her zaman yapmamaya çalış onlar senle konuşmak istemiyorsa gidip konuşma,gerekirse yalnız takıl,maalesef ülkemizde kibarlığın ve yardımseverliğin bi değeri yok hatta enayi ve mal yerine konursun, o yüzden herkese yardım etmeye çalışma kendine odaklan,o şekil olduğunda insanlar sana yaklaşır,önüne gelene de saygı gösterme heleki ilk tanışmada kendini alt konuma getirirsin kendini hemen teslim etmemeye çalış

theGladyator01

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
383
İsim
HasHoca
Bendede durum aynı . İnsanoğlu çok pis , çok nankör yemin ederim ben bıktım artık ya , bıktım . Kime güvensem , kime yardım etsem hep yüzüstü bırakıldım . Bence dostluk kelimesi türkçeden kalksın çünkü burda öyle bir şey olduğunu zannetmiyorum . Ben diğerlerine nazaran çok yalnızım , arkadaş ortamım sadece okul benim . Okulda bile 3-5 kişiyiz . Bana neden çok PC başında zaman geçiriyorsun diyolar . Abi bu şey gerçekten mükemmel . Ne seni üzüyor ne kızdırıyor , tek amacı sana hizmet etmek , seni eğlendirmek ve sana yardım etmek . Düşüncelerine hiç karşı çıkmıyor , seni reddetmiyor .

Yani anlayacağınız insanları fazla umursamayın . İnsansız yaşama diye bişey olsa da gitsem ...

The Semih

80+ Gold
hangi takımı tutuyorsun buna bağlı cevabı vereceğim.
Bunun analizini bende yapmıstım zamanında, tabii ki önyargı olduğunu biliyorum fakat benim okul ve iş çevremde ne kadar kurnaz, iki yüzlü, arkadan konuşan, mobing uygulayan, herşeyi kötüye yorumlayan, sürekli küfüre başvuran iş arkadaşımın hepsi Fenerliydi. Bir başkasıda tam tersini söyleyebilir ben kendi tecrübemi diyorum.

Öte yandan yukarda saydıklarımın kadın versiyonuda hepsi türbanlıydı buda önyargı biliyorum ama böyle bir peş peşe denk gelme oldu.

Mahmut Yılmaz

80+ Silver
Bunun analizini bende yapmıstım zamanında, tabii ki önyargı olduğunu biliyorum fakat benim okul ve iş çevremde ne kadar kurnaz, iki yüzlü, arkadan konuşan, mobing uygulayan, herşeyi kötüye yorumlayan, sürekli küfüre başvuran iş arkadaşımın hepsi Fenerliydi. Bir başkasıda tam tersini söyleyebilir ben kendi tecrübemi diyorum.

Öte yandan yukarda saydıklarımın kadın versiyonuda hepsi türbanlıydı buda önyargı biliyorum ama böyle bir peş peşe denk gelme oldu.
Benim de çevremde ne kadar kurnaz, iki yüzlü, arkadan konuşan, mobing uygulayan, herşeyi kötüye yorumlayan, sürekli küfüre başvuran kişilerin hepsi galatasaraylıydı. Tabii bu kişiden kişiye değişir. Hangi takımı tutuyorsun?

The Semih

80+ Gold
Benim de çevremde ne kadar kurnaz, iki yüzlü, arkadan konuşan, mobing uygulayan, herşeyi kötüye yorumlayan, sürekli küfüre başvuran kişilerin hepsi galatasaraylıydı. Tabii bu kişiden kişiye değişir. Hangi takımı tutuyorsun?
Değişiyor kanka ben Türk futbolunu uzun zamandır takip etmiyorum, Yabancı takımlardan her sene Hype olan takımı izlemek hoşuma gidiyor, bu sene barçayı çok takip ediyorum. ( Fanatik taraftarlığı sevmiyorum )

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,084,752
Üyeler
172,411
Son üye
bekilyet56
Top Bottom