Neler Yeni

Kötü bir üniversiteden bilgisayar mühendisliği okumak

MAGnus201

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
112
İsim
Muhammed Arda Güzelyurt
Instagram
magnus.201
Steam
magnus201
Hocam C1 seviye ingilizce bilgisine sahibim. Üniversite sınavı yaklaşıyor. Çok yüksek yapamayacağımın farkındayım fakat ortalama bir üniversiteye girebileceğim kanısındayım. Sizce ortalama bir üniversiteden staj imkanlarımı kullanarak ve kendimi geliştirerek mezun olursam işsiz kalır mıyım? Gerçekten bilgisayar mühendisliğinde üniversite bu kadar mühim mi?

BGSGP

80+ Bronze
Hocam C1 seviye ingilizce bilgisine sahibim. Üniversite sınavı yaklaşıyor. Çok yüksek yapamayacağımın farkındayım fakat ortalama bir üniversiteye girebileceğim kanısındayım. Sizce ortalama bir üniversiteden staj imkanlarımı kullanarak ve kendimi geliştirerek mezun olursam işsiz kalır mıyım? Gerçekten bilgisayar mühendisliğinde üniversite bu kadar mühim mi?
Genelde kötü üniversiteye gitmeyi, sınava girmemekten daha kötü yorumluyorlar. (Forumlarda vb.)

Tavsiyem seneye hazırlanın. 2-4 yıl boşa gideceğine 1 yıl hazırlanırsınız, 2-4 yıl güzel, sonrası daha da güzel geçer.

Bilgisayar müh. hakkında ise bir bilgim yok. Genel konuştum.

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
İlk senense elinden geleni yap olmazsa seneye birdaha hazırlan. Yok denedin hiçbir türlü olmuyorsa yapabildiğin en iyi üniversiteye gidip kendini geliştirmeye bak.

Leilike JR

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
280
İsim
Ahmet
rez

beyler bende YBS için aynısı geçerli,seneye bırakmak gibi bir imkanım yok sizce yapmalıyım mıyım

GörkemW

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
738
İsim
Görkem çetinkaya
Knk bence git yatay geçiş denersin

t1k3beratfatih

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
873
İsim
Berat fatih
rez

beyler bende YBS için aynısı geçerli,seneye bırakmak gibi bir imkanım yok sizce yapmalıyım mıyım
bu sene benim içim de geçerli aynı konuyu bende elektrik için açsam cvp gelir mi sizden acep ?

elektirik okuyorum kötu bir üniye gitsem ordan iyi bir başarı çıkarabilrmiyim diye düşünuyorum gitigim okullda erasmus+ programı beklıyorum + olarak

fractened

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
45
İsim
Parçalandık Albayım
bu sene benim içim de geçerli aynı konuyu bende elektrik için açsam cvp gelir mi sizden acep ?

elektirik okuyorum kötu bir üniye gitsem ordan iyi bir başarı çıkarabilrmiyim diye düşünuyorum gitigim okullda erasmus+ programı beklıyorum + olarak
kötü üniversitede de okusan iyisinde de okusan önemli olan her zaman ortaya çıkardığın ürün ya da proje. iyi üniversitede okumak en fazla birkaç adım öne geçirebilir bence

Techno08

80+ Gold
Bilgisayar mühendisliği kendini geliştirebileceğin ve kanıtlayabileceğin bir bölüm, ben olsam giderdim 1 sene niye vakit kaybedeyim bölüm daha önemli bence

eneskaya6

80+ Silver
Ne okulu be kral. İtü bogazici vs den sonra hepsi aynı cöplük. Yks de ilk 10k ya girerim dersen seneye birak calis onun dışında hepsi aynı kasma o kadar. Kendini geliştirdigin zaman yazilimda c1 seviye ingilizce ile suanki piyasada işe girsen min 40k-50k para alırsın. İşe girdikten sonra tecruben katlaniyor piyasa nasıl yürüyor öğreniyorsun ondan sonrası tamamen sana kalmış ne kadar cok para kazanmak istiyorsan o kadar kosturursun ayda 100-200 de kazanabilirsin sabit 50 de sana kalmış

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
gene imkan yaratıp çıkarsınız ama oraya girecek insanlar önemli asıl olan o.
Ki belli bir seviye altıda farklı vizyonu olan insanları bulmanız zorlaşır ben bile bölümümde çoğu insanın mezundan gelmek için yazdığını farkettim he vizyonlu insanlarla gruplaştım gene ama dediğim gibi bu imkanın az da olsa olduğu bir yerde olun

Matt Murdock

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,492
İsim
Oğuz
Tecrübeye sabit, 1 yıl vakit kaybetmeyle ömründen bir şey gitmez ama yıllarca o üniversitede vakit kaybedip iş bulamazsan ömründen bir değil bin ömür gider. Ne yaparsanız yapın TR gibi eğitim seviyesi düşük bir ülkede en iyi üniversitelere girmeye çalışın.

Top Bottom