Hayır, yanlış anlamışsın. 2020 Meslek lisesi mezunu isen, 2025'e kadar tecil ettirebiliyorsun. Yani 5 sene istediğin zaman kullanabileceğin tecil hakkı değil.Şimdi 2024 ya gitsem 2 sene ileriye atıp 2026 mı olur yoksa şimdi gittim diye 2025 mi olur nasıl oluyor tam olarak
2 sene tecil muhabbetinden dolayı 2 sene ileriye olarak anladım. Ben de 2020 meslek mezunuyum. 2025e uzuyorsa çok iyi benim için. 2024 Haziranda sınava girersem kaçağa düşücem kayıtlar belli olan kadar ondan korkuyordumHayır, yanlış anlamışsın. 2020 Meslek lisesi mezunu isen, 2025'e kadar tecil ettirebiliyorsun. Yani 5 sene istediğin zaman kullanabileceğin tecil hakkı değil.
Yani şimdi istemediğin bir üniye gidip okumaktansa 1 yıl daha mezuna kalıp istediğin bölüme gitmekle uğraşabilirsin kal bence.Öncelikle SBL'le okuduğum için lise 5 seneydi. İlk yıl 9. sınıfı okumak yerine yabancı dil ağırlıklı hazırlık okudum. EA bölümünden MF bölümüne mezuna kalarak geçme kararı aldım. Bazı olumsuz durumlar nedeniyle istediğim gibi ders çalışamadım. Hedefim Hacettepe bilgisayar mühendisliği veya elektrik elektronik mühendisliğiydi. Bunun için ortalama olarak 5.000 - 15.000 sıralamaya girmek gerekiyor. Tabii başka üniversiteler de mevcut. Bu yüzden genel olarak hedefim ilk 20.000'di.
Şu anki YKS deneme sınavı sonuçlarımın ortalamasını yazıyorum.
TYT
Türkçe: 34 net.
Sosyal: 16 net.
Matematik: 27 net.
Fen: 18 net.
Toplam: 95 net.
AYT
Matematik: 30 net.
Fizik: 14 net.
Kimya: 10 net.
Biyoloji: 10 net.
Toplam: 64 net.
Son zamanlarda sebebini bilmediğim şekilde ders çalışmayı bıraktım ve deneme sınavı sonuçlarım çok düştü. Dün TYT deneme sınavından 72 net çıkardım mesela. Birkaç gün öncesindeki AYT deneme sınavında ise 44 net çıkardım.
Bu sonuçlar benim için düşük sayılıyor. 2. mezun seneme kalmaya hazırım ancak toplamda 3 sene mezuna kalmış gibi olacağım. Üniversiteye geç gitmek benim için mühim değil. 3 yıl mezuna kaldığımızda karşılaşabileceğimiz akademik sorunlar nedir? Belli bir sınırı var mı? OBP puanı ne zaman siliniyor?
Not: OBP puanım 79'dur. [Lisede bazı anlaşmazlıklar yaşadığımdan ötürü düşük. (Edebiyat ve Tarih)]
Eskiden obp 0.6 ile çarpılıp puana ekleniyorduNasıl, biraz daha açıklar mısınız?
Tecil ettirmek için her türlü askerlik şubesine gitmen lazım haberin olsun2 sene tecil muhabbetinden dolayı 2 sene ileriye olarak anladım. Ben de 2020 meslek mezunuyum. 2025e uzuyorsa çok iyi benim için. 2024 Haziranda sınava girersem kaçağa düşücem kayıtlar belli olan kadar ondan korkuyordum
2022 YKS'deki puanlar da mı bahsettiğiniz sistemle hesaplandı?Eskiden obp 0.6 ile çarpılıp puana ekleniyordu
şu an durum öyle değil direk ekleniyor:
örnek obp 90 olsun. Eskiden 90 x 0.6 = 54 sınav puanıma 54 olarak ekleniyordu şu an ise direk 90 ekleniyor puanına
Peki bunun ne gibi etkileri var? OBP'si 10 paun yüksek olanlar artık 6 yerine 10 puanlık fark atıyor sanırım. Yani OBP'nin önemi arttı mı?evet 2022de değişti 2022 dahil