Aykut D.
80+ Gold
Brom bi ninem olarak saydığım bir yaşlı teyze var sulu şerbet yapıp kovana koyuyor bal olarak geri veriyor hayvanlar .sekerli su ile oluyor yani .Hile yapmaķ için değil cevrede çiçek oldukça az. Yer Güney-doğu anadolu .Dostum her şeye itiraz ediyorsun tanıdığım yapıyor. Şekerli su dediğim şerbet zaten yani bunu anlamayacak ne var? Sen suya takılma dediğim şeyi anla önce.
Arılara bolca şeker verirsen bu sefer kovandan çıkmaz eğer vermeye devam etmezsen ölür, eğer vermeye devam edersen de çok kalitesiz bal üretirsin. Bu şekilde sadece şeker vererek hızlı üretim yaptırtabiliyorlar. Hakiki balın da zaten bu fiyatlarda olması mümkün değil. Bırak arıyı ben sana evde şekerden bal yaparım gerçek sanırsın.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Doğru söylüyorsunuz hocam. Bizim de var arımız. Hakiki bal olması için yalnızca çiçeğin olmadığı kış döneminde şerbet veriyoruz, bu eser miktardır verilmezse ölür bütün arılar (beslenemediği için)
Babamın dediğine göre bazı arıcılar 12 ay şerbet veriyormuş dolayısıyla çiçek balı değil şerbet balı oluyor. Sürekli şerbet verilirse arı yayılım yapmaz, çiçek aramaz şerbetle beslenir şerbetten bal yapar.