Kreatin Nasıl Kulanılır

Merhaba 17 yaşındayım 1.78 boy 89 90 kiloyum ve 2 aydır spor lâ uğraşıyorum
Protein OCN den bir tane kreatin aldım ve bu kreatin ı 3 gün dür kulanıyorum hergün 1 ölcek 3grm alıyorum sağlık açısındsn zararı varmıdır günlük 5 litre su içiyorum ahiretten.
Kulanıtken neler yapmalıyım bilgilendirir deniz tşk ederim
Dostum kutunun üstünde kullanım şekli var ona uy yeter

Merhaba 17 yaşındayım 1.78 boy 89 90 kiloyum ve 2 aydır spor lâ uğraşıyorum
Protein OCN den bir tane kreatin aldım ve bu kreatin ı 3 gün dür kulanıyorum hergün 1 ölcek 3grm alıyorum sağlık açısındsn zararı varmıdır günlük 5 litre su içiyorum ahiretten.
Kulanıtken neler yapmalıyım bilgilendirir deniz tşk ederim
Nasıl şuan

Kreatini bıraktım hergün 5 litre içmek zor hocam

Merak etme, bu kadar su içmene gerek yok. Susadığın kadar su içmen yeterli, zorla su içmeye çalışma çünkü aşırı su tüketimi su zehirlenmesine yol açabilir. Kreatin bir ilaç ya da steroid değil, bu yüzden doktora danışmadan korkmana gerek yok.

Kreatine başlarken, verim almak için ilk hafta günlük yaklaşık 20 gram (yani 6-7 ölçek) yükleme yapman önerilir. Yeni araştırmalar, günlük 5 gramdan fazla kreatin almanın daha etkili olduğunu gösteriyor. Bu yüzden ilk hafta sabah 3 ölçek, akşam da 3 ölçek alabilirsin; bunları suyla karıştırmak zorunda değilsin, direkt ağzına döküp su ile yutabilirsin. Aromalı kreatin ürünlerinden uzak durmanı tavsiye ederim.

İlk haftadan sonra günlük dozu 2 ölçeğe (yaklaşık 6 gram) düşürüp düzenli kullanman yeterli. Ara vermene gerek yok, kreatin düzenli kullanıldığında hem kas hem de beyin için faydalı ve güvenli bir destek ürünüdür. Saç dökülmesi gibi bir yan etkisi yoktur.

Kreatin, vücutta doğal olarak bulunan ve beynin enerji kaynağı olan önemli bir bileşendir. Doğru kullanıldığında hem performansına hem de genel sağlığına katkı sağlar.

kreatin kullanırken bol su içmek önemli bazen su tutabiliyor çünkü sen zaten 5 litre su içiyomuşsun yeter de artar bile 2.5 litre su bile yeter yani bnece. 3 gram da yeterli zaten. ayrıca dinlenme düzenine de dikkat etmeni öneririm.

Geri