Kreatin saç döker mi?

tunahanozler

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
102
Aranızda deneyimleyen olmuştur illaki kreatin sizce gerçekten saç döküyor mu? Birtane abi 30da dökülcek saç 25te dökülmeye başlar örneğin dedi

Kreatin takviyesiyle saç dökülmesi arasında bilimsel bir bağlantı bulunmamaktadır. Bununla birlikte, bireylerin genetik yatkınlıkları veya diğer sağlık durumları kreatin takviyesi kullanımının sonuçları üzerinde etkili olabilir. Özetle, bilimsel araştırmalar kreatinin saç dökülmesine sebep olduğunu desteklememektedir.

Abinin dediği kısmen doğru. DHT hormonunu tetiklediği için saç kılı köklerinde güçsüzlüğe sebep oluşundan zaten genetiğe bağlı olarak dökülecek olan saçın daha erken bir sürede dökülebileceği söyleniyor. Gerçek bir örnek vermek gerekirse; benim babam, dayım, amcam yani kısacası hem anne hem de baba tarafımın saçı dökülüyor ve benim de bu durumu yaşayacağım kesindir. Ben kreatin kullanmazsam saçım yanlardan 25-30 yaşlarıma doğru açılacaksa, kreatin gibi şeyler kullanırsam 25 yaşında belki çoktan açılmış olacak. Eğer genetiğimde böyle bir şey olmayan birisi olsaydım, yüksek ihtimalle hiçbir fark görmeyecektim.

Geri