Kreatin ve diğer takviye gıdalar hakkında

Silver Stone

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Reaksiyon skoru
739
Beyler günde 15 saat ve üzeri çalışıyorum
Aldığımdan fazla kalori yakıyorum
Az uyuyabildiğim için vücudum toparlanmıyor.

Sporcu bir arkadaşım creatin takviyesinin işe yarayabileceğini söyledi. Aktif olarak spor yapmıyoruz ama ağır ve gün içinde sürekli hareketli olduğumuz bir iş yapıyoruz.
Sizce alıp kullanmak mantıklı mı?
Almak istesem hangi markaları tercih etmem gerekir. Rica etsem yardımcı olabilir misiniz?

Onun yerine önce vitamin ve mineral eksikliğini kapatmak daha iyi olur. Omega 3, D vitamini; magnezyum, çinko gibi mineralleri alın. Eğer uyku kalitenizin düşük olduğunu veya az uyuduğunuzu düşünüyorsanız Melatonin kullanabilirsiniz. Kreatin elbette işe yarar fakat gözle görülür bir enerji farkı yaratacağını sanmam. Hatta gün içinde enerjisiz kalıyorsan pre-workout veya bol kafeinli kahveler daha mantıklı olabilir.

Onun yerine önce vitamin ve mineral eksikliğini kapatmak daha iyi olur. Omega 3, D vitamini; magnezyum, çinko gibi mineralleri alın. Eğer uyku kalitenizin düşük olduğunu veya az uyuduğunuzu düşünüyorsanız Melatonin kullanabilirsiniz. Kreatin elbette işe yarar fakat gözle görülür bir enerji farkı yaratacağını sanmam. Hatta gün içinde enerjisiz kalıyorsan pre-workout veya bol kafeinli kahveler daha mantıklı olabilir.
Multivitamin kullanıyorum hocam
Yakın zamanda yaptırdığım testlere göre kan değerlerim normal
Bu takviyelerin herhangi birini daha önce kullanmadım
Pre workout olarak hangi marka model almak kullanırken nelere dikkat etmek gerekiyor

Sporcu bir arkadaşım creatin takviyesinin işe yarayabileceğini söyledi. Aktif olarak spor yapmıyoruz ama ağır ve gün içinde sürekli hareketli olduğumuz bir iş yapıyoruz.
Almak istesem hangi markaları tercih etmem gerekir. Rica etsem yardımcı olabilir misiniz?
Dostum sana çoğu supplementi kullanmış bodyci bir dostun olarak tavsiye vereyim. İş yorgunluğuna en iyi etki verecek şey kafeindir. Buda bildiğimiz üzere pre workoutta mevcut. Hiq grizzone gibi mağazalardan alabilirsin çok önemli değil. Kreatin genel anlamda kas gelişimine etkisi olur ama dediğin durumlara faydası olmaz pek. Yorgunluğu azaltmak içinde çinko magnezyum zma vitamini kullanabilirsin. D3 k2 de yardımcı olabilir biraz. Ama bunların hepsini spor yapıyorsun diye düşünerek yazmıstım yapmıyormussun. Ozaman yapabileceğin en iyi şey magnezyum vitamini kullanmak olur. Birtek o kas yorgunluğuna baya etkisi oluyor.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ayrıca spor yapmıyorsan kreatinin etkisini görmezsin pek
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Multivitamin kullanıyorum hocam
Yakın zamanda yaptırdığım testlere göre kan değerlerim normal
Bu takviyelerin herhangi birini daha önce kullanmadım
Pre workout olarak hangi marka model almak kullanırken nelere dikkat etmek gerekiyor
İdman atmıyosan pre saçmalık olur çünkü içtikten sonra 2 saat boyunda enerjin vb olur ama uyku düzenini iyice mahveder öyle kafana göre kullanılmaz

valla magnezyum son zamanlarda bana çok epik rüyalar göstermeye başladı bıraksam mı diye düşünmeye başladım

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,155,963
Üyeler
183,776
Son üye
yikheuen
Geri