Neler Yeni

Kredi Kartını Tamamen Kapatma İşlemi Ne Kadar Mantıklı?

emrctr

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
40
İsim
Emirhan ÇITIR
Selam Forum Severler,

Borçlarımı ödeyip bitirdim sorum ise şu;
Sizce bütün kredi kartlarını tüm kredili ürünleri ve hatta bankalardaki hesaplarımı tamamen kapatıp sıfırdan bir başlangıç yapmak mı mantıklı? Yoksa sadece borçları kapatıp limitleri açık tutup kullanmamak mı?

Önce sorumu sordum merak edene hikayesini de yazayım;

Üniversiteden mezun olduktan sonra ailemin yanından ayrıldım ve bir şirket de ücretsiz uzun dönem stajına başladım bu süreçte de ailemden destek almadığım için yaşamımı finanse edebilmek adına çok fazla bankaya ve kredili ürüne battım.
Bu 2 sene içinde 4 farklı bankadan kredi kartları aldım ve toplam limitim 50bin TL civarıydı. Daha sonra farklı bir bankadan da 20bin TL civarında ihtiyaç kredisi almıştım ki kredi kartlarından birinin ödemesini geciktirdim ve ilk kez gecikmeye düşen borcum oldu. Sonra da bankaların hiçbirinde tek kuruş daha limitim kalmadığını fark ettim.
Bu noktaya gelinceye kadar zaten hep kartların asgarisini ödemiştim. Kredi taksitlerini de günü gününe ödedim. Sonuç olarak findeks notum 800lere kadar düştü. İşte şimdi geri dönmeye çalışıyorum.

arifdgc

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
349
İsim
Arif Dağcı
Selam Forum Severler,

Sizce bütün kredi kartlarını tüm kredili ürünleri ve hatta bankalardaki hesaplarımı tamamen kapatıp sıfırdan bir başlangıç yapmak mı mantıklı? Yoksa sadece borçları kapatıp limitleri açık tutup kullanmamak mı?

Üniversiteden mezun olduktan sonra ailemin yanından ayrıldım ve bir şirket de ücretsiz uzun dönem stajına başladım bu süreçte de ailemden destek almadığım için yaşamımı finanse edebilmek adına çok fazla bankaya ve kredili ürüne battım.
Bu 2 sene içinde 4 farklı bankadan kredi kartları aldım ve toplam limitim 50bin TL civarıydı. Daha sonra farklı bir bankadan da 20bin TL civarında ihtiyaç kredisi almıştım ki kredi kartlarından birinin ödemesini geciktirdim ve ilk kez gecikmeye düşen borcum oldu. Sonra da bankaların hiçbirinde tek kuruş daha limitim kalmadığını fark ettim.
Bu noktaya gelinceye kadar zaten hep kartların asgarisini ödemiştim. Kredi taksitlerini de günü gününe ödedim. Sonuç olarak findeks notum 800lere kadar düştü. İşte şimdi geri dönmeye çalışıyorum.
bırak açık dursun lazım olur illaki

Bünyamina

80+ Platinum
Kapatmanın pek faydası olmaz. Güzelce kullanıp gününde ödersen olumlu yansır notuna.

Dahası  
Reaksiyon skoru
96
İsim
Sezer
Birden fazla bankada hesabın veya kredi kartın varsa onları teke indir. Limitini de çok fazla tutma. Sağlık için yeterli seviyede kalsın, ne olur ne olmaz. Limit olunca şeytan yokluyor çünkü...

Dahası  
Reaksiyon skoru
21
İsim
MCMLXXVIII
Selam Forum Severler,

aynı bankanın banka kartı varsa kredi kartından hariç sürekli o kartla alış veriş yap nakit yerine market tekstil teknoloji alışverişi yani aklına ne gelirse. Kredi notun yükselmeye başlar merak etme kredi kartından harcamak zorunda olursan da harcadığın miktarı ödemeden başka bir harcama yapma. Son ödeme tarihine bırakmadan günü gününe ödemelerini yap düzelir. ;)

Mbgider

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
35
İsim
Mbgider
Kredi kartlarını kırıp kullanmamaya bak açık kalsın kredili ürünleri günündede öde kredi notun yükselir. Kredi kullanımında kredi kartın varsa eğer ve ödemeleri düzenli yapıyorsan rahatça ihtiyacın olduğunda kredili ürün başvurusunda bulunmam işini kolaylaştırır. Tavsiyem kredi kartlarının kapatmaman yani

ozemheri

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,328
İsim
Selçuk Aslan
kredi kartı kullanmayı bilene nimet gibi.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,087,249
Üyeler
172,808
Son üye
Dism
Top Bottom