Krediyi erken kapatmak

sefagkts

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
156
Arkadaşlar şuan bi kredi borcum var 44k kaldı erken kapatması 40k ben erken kapatıcam. Bir şey sormak istiyorum ben krediyi çektiğimde 2.3k hayat sigortası bedeli çekilmişti erken kapattığım zaman bu bana geri geliyor mu internette pek gelir gelmez gibi yazı göremedim deneyimi veya bilgisi olan varmı?

talep üzerine ödediğin primlerin iadesi oluyordu sanırsam sigorta şirketine sorabilirsin hangisi yaptıysa

Kredinin vadesiyle direkt alakalı bir durum. Hayat sigortası yıllık yapılıyor. Misalen 36 ay kredi çektiniz ve 23. Ayda kapattığınız senaryoda son 1 yılın hayat sigortası bedelini geri alabilmeniz gerekir, tabi bu durumda da 36 aylık hayat sigortası bedelini peşin ödediğiniz varsayımında bulunuyorum.

talep üzerine ödediğin primlerin iadesi oluyordu sanırsam sigorta şirketine sorabilirsin hangisi yaptıysa
Kredinin vadesiyle direkt alakalı bir durum. Hayat sigortası yıllık yapılıyor. Misalen 36 ay kredi çektiniz ve 23. Ayda kapattığınız senaryoda son 1 yılın hayat sigortası bedelini geri alabilmeniz gerekir, tabi bu durumda da 36 aylık hayat sigortası bedelini peşin ödediğiniz varsayımında bulunuyorum.
IMG_4728.PNG

6 aylık kısmı kalmıştı sanırım iade vermiyor çünkü iade edilecek tutarda gözükmüyor
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

12 aylık çekmiştim bu arada 6sı kaldı

İşin kanuni boyutundan emin değilim ancak benim şahsi tecrübem sigorta iptalinden herhangi bir iade alamayacağınız yönünde. Yıllık olarak yapılan sigorta sözleşmesini halen aktif olarak kullanmaktasınız. Yine de müşteri hizmetleri temsilcisi ile görüşmeniz fayda sağlayabilir belki de ben hatalı biliyorumdur.

İşin kanuni boyutundan emin değilim ancak benim şahsi tecrübem sigorta iptalinden herhangi bir iade alamayacağınız yönünde. Yıllık olarak yapılan sigorta sözleşmesini halen aktif olarak kullanmaktasınız. Yine de müşteri hizmetleri temsilcisi ile görüşmeniz fayda sağlayabilir belki de ben hatalı biliyorumdur.
tamamdır teşekkür ederim

Krediyi kapatırsanız sigorta ücreti yatıyor hocam defalarca yaptım otomatik geri yatıyor

sigorta ücreti yatar. kredinin son gününden 1 gün önce falan kapattım. 1 günlük iade etmişlerdi.

Geri