Güzel model kağıt üstünde ve yapılan testlerde iyi gözüküyor ama deneyimlemiş biri olarak pek tavsiye etmem ghosting açık bir şekilde var ve az buz değil baya var. Renk gamutu, parlaklık vs olarak gayet iyi ama ghosting gerçekten büyük bir sorun teşkil ediyor.Herkese merhaba, KTC H27E6 modelini almayı düşünüyorum, İncehesap üzerinden Gaming gecesinde 10000 TL civarına düşerse almak istiyorum sizin bir öneriniz var mıdır? Monitör kaliteli bir monitör mü? Başka önerdiğiniz modeller var mı?
İNCEHESAP
Sizin önerebileceğiniz bi model varmıdır acaba ?Güzel model kağıt üstünde ve yapılan testlerde iyi gözüküyor ama deneyimlemiş biri olarak pek tavsiye etmem ghosting açık bir şekilde var ve az buz değil baya var. Renk gamutu, parlaklık vs olarak gayet iyi ama ghosting gerçekten büyük bir sorun teşkil ediyor.
Sizin önerebileceğiniz bi model varmıdır acaba ?
Ghosting bakımından kötü gözükmüyor hocam. Biraz var ama bu normal, 2k 300hz modeller hep böyle biraz ghostingli.Güzel model kağıt üstünde ve yapılan testlerde iyi gözüküyor ama deneyimlemiş biri olarak pek tavsiye etmem ghosting açık bir şekilde var ve az buz değil baya var. Renk gamutu, parlaklık vs olarak gayet iyi ama ghosting gerçekten büyük bir sorun teşkil ediyor.
240 hz de kullansam da olur benim için 300 şart değil.Ghosting bakımından kötü gözükmüyor hocam. Biraz var ama bu normal, 2k 300hz modeller hep böyle biraz ghostingli.
Alıntıyı görüntüle
Kooruiden pek ısınamadım hocam garanti süreci sıkıntılı gibi monitör bozulsa ne olacağını bilen yok.![]()
Aoc 27" Q27G4ZR 0.3ms 260Hz HDMI,DisplayPort Fast IPS 2K Gaming Monitör
Aoc 27" Q27G4ZR 0.3ms 260Hz HDMI,DisplayPort Fast IPS 2K Gaming Monitör fiyatı ve teknik özellikleri için hemen Sinerji Bilgisayar'a gelin ve en iyi fiyatlar ile sahip olunwww.sinerji.gen.tr
Bu iki modele bakabilirsin koorui daha iyi bir model ama fiyatıda artıyor.
Testlere değil gözümle gördüğüme bakıyorum direkt 1. Elden görüş bence daha önemli sonuçta bende testlerine güvenerek aldım ama testlerdekine kıyasla daha fazla ghosting mevcuttu ister istemez rahatsız ediyor. Elimde Gamepower Bill T10 modeli var 1080P 180Hz ghosting olmayan bir model ve gözüm daha rahat hissediyor belki görüntü kalitesi olarak ktc daha iyi olabilir ama ghosting gerçekten görüntü anlamında farkediyorGhosting bakımından kötü gözükmüyor hocam. Biraz var ama bu normal, 2k 300hz modeller hep böyle biraz ghostingli.
Alıntıyı görüntüle
koorui kullanıyorum fiyatı arttığı için atmadım ama h27e6 yerine bu monitör alternatifi![]()
Aoc 27" Q27G4ZR 0.3ms 260Hz HDMI,DisplayPort Fast IPS 2K Gaming Monitör
Aoc 27" Q27G4ZR 0.3ms 260Hz HDMI,DisplayPort Fast IPS 2K Gaming Monitör fiyatı ve teknik özellikleri için hemen Sinerji Bilgisayar'a gelin ve en iyi fiyatlar ile sahip olunwww.sinerji.gen.tr
Bu iki modele bakabilirsin koorui daha iyi bir model ama fiyatıda artıyor.
Dostum 300hz modeller de ghosting olur zaten bu normal. Percent in window diye bir kavram var monitörler de bu monitörün yenileme hızını karşılama aralığı oluyor. IPS panel 300hz de renkleri değiştirebilecek kadar hızlı olmadığından çoğu model de ghosting var. Aynı paneli kullanan MSI monitörün ghosting testine de bakarsan benzer olduğunu görebilirsin. 180hz de daha az ghosting yaşıyorsun çünkü 180hz de iyi bir tepki süresine pek ihtiyaç yok. Yenileme hızı arttıkça daha iyi tepki süresi gerekir yoksa ghosting oluşmaya başlıyor. Kullanılan panel 8ms GTG diye belirtilmiş bilgin olsun.Testlere değil gözümle gördüğüme bakıyorum direkt 1. Elden görüş bence daha önemli sonuçta bende testlerine güvenerek aldım ama testlerdekine kıyasla daha fazla ghosting mevcuttu ister istemez rahatsız ediyor. Elimde Gamepower Bill T10 modeli var 1080P 180Hz ghosting olmayan bir model ve gözüm daha rahat hissediyor belki görüntü kalitesi olarak ktc daha iyi olabilir ama ghosting gerçekten görüntü anlamında farkediyor
Ben başka modelde ghosting olmayacağını iddia etmiyorum ama ghosting bence kötü bir deneyim monitör alacak arkadaşta bunu bilerek almalı.Dostum 300hz modeller de ghosting olur zaten bu normal. Percent in window diye bir kavram var monitörler de bu monitörün yenileme hızını karşılama aralığı oluyor. IPS panel 300hz de renkleri değiştirebilecek kadar hızlı olmadığından çoğu model de ghosting var. Aynı paneli kullanan MSI monitörün ghosting testine de bakarsan benzer olduğunu görebilirsin. 180hz de daha az ghosting yaşıyorsun çünkü 180hz de iyi bir tepki süresine pek ihtiyaç yok. Yenileme hızı arttıkça daha iyi tepki süresi gerekir yoksa ghosting oluşmaya başlıyor. Kullanılan panel 8ms GTG diye belirtilmiş bilgin olsun.
Alıntıyı görüntüle
Yani hocam hz ni düşürsem ghosting olayı azalırmı ? çünkü monitörün öveni çok fazla bende tam karar veremedimDostum 300hz modeller de ghosting olur zaten bu normal. Percent in window diye bir kavram var monitörler de bu monitörün yenileme hızını karşılama aralığı oluyor. IPS panel 300hz de renkleri değiştirebilecek kadar hızlı olmadığından çoğu model de ghosting var. Aynı paneli kullanan MSI monitörün ghosting testine de bakarsan benzer olduğunu görebilirsin. 180hz de daha az ghosting yaşıyorsun çünkü 180hz de iyi bir tepki süresine pek ihtiyaç yok. Yenileme hızı arttıkça daha iyi tepki süresi gerekir yoksa ghosting oluşmaya başlıyor. Kullanılan panel 8ms GTG diye belirtilmiş bilgin olsun.
Alıntıyı görüntüle
MSI ve KTC de kullanılan panel
Alıntıyı görüntüle
Bende aldım ama daha test edemedimYani hocam hz ni düşürsem ghosting olayı azalırmı ? çünkü monitörün öveni çok fazla bende tam karar veremedim
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
@Tayfunns hocam önerirmsiniz yani almaya değermi 10 günüdür bakmadığım model kalmadı. Aoc mu daha iyidir bu mu acaba ?