meteto
80+
- Reaksiyon skoru
- 2
R27QE 1000 küsür tl daha hak ediyor mu sizce, ne özelliği var? Eğer çok daha kaliteli bir ürünse tercih edebilirim. Yoksa ktc ve gigabyte arasından hangisi daha iyidir?
Lenovoooooo
R27QE 1000 küsür tl daha hak ediyor mu sizce, ne özelliği var? Eğer çok daha kaliteli bir ürünse tercih edebilirim. Yoksa ktc ve gigabyte arasından hangisi daha iyidir?
gigabayt ele direkt anormal ısınıyor problemli diyorlar
Overdrive level 3 yaptın mı? Veya level 4 falan? Ufo testine bakarak overdrive seviyesini artırabilirsin.ben lenovo legion 280hz 1080p aldım hiç memnun değilim. Çok ghosting var. Alcaksan 2k al bence
hocam yaptım fakat daha ayrıntılı gerekiyor resimde atarsan sevinirimOverdrive level 3 yaptın mı? Veya level 4 falan? Ufo testine bakarak overdrive seviyesini artırabilirsin.
Overdrive’ı 1.seviyeden itibaren artırarak git. Ufo testini aşağıdaki konuya bakarak öğrenebilirsin.hocam yaptım fakat daha ayrıntılı gerekiyor resimde atarsan sevinirim
Fps hariç hikayeli oyunlar oynayanlar için çok güzel fırsat.
Yeriniz masanız müsaitse alın geçin 6k ya 34" monitör kolay kolay gelmez ha bimden dijitsu 42"...
hocam çok teşekkür ederimOverdrive’ı 1.seviyeden itibaren artırarak git. Ufo testini aşağıdaki konuya bakarak öğrenebilirsin.
Alıntıyı görüntüle
Overdrive seviyesini yükselttikçe ghosting azalacak ama overshoot artacak. Overshoot sorunlu olmayacak şekilde overdrive seviyesini artır. Her defasında ufo testine bak. Üstteki kadar ghosting kabul edilebilir zira va panellerde siyah iz (black smearing) çok hızlı modellerde de var. Ama aşırı olursa sıkıntı. Kullandığınız modelle alakalı bilgim yok ama duruma göre ayar çekin işte.
Soldakiler aşırı ghosting sorunlu va iken sağdaki q27g3xmn kabul edilebilir ghostingli bir model.
Alıntıyı görüntüle
Eğer soldaki gibiyse bayağı kötü demektir.
Ayrıca şu konuya bakar mısın:
Ghosting her türlü monitör incelemesinde bahsedilen bir kavram. Ve malumunuz ghosting'i test etmek için şöyle bir site var:
Ancak görüyorum ki hala forumdaşlar ghosting'in ne olduğunu karıştıriyor ve sitede neye bakması gerektiğini bilmiyor. Bunun nedeni bazı teknoloji kanallarinın da bunu yanliş bilmesi ve incelemelerinde sürekli yanlış bilgilendirmesi.![]()
TestUFO: Ghosting / Pursuit Camera / Pixel Response Test
TestUFO: Ghosting / Pursuit Camera / Pixel Response Testwww.testufo.com
Bir konuda bir arkadaşın yine aynı hataya düştüğünü gördüm. Ona yazdığim cevabi bir konu yapayım da herkes görsün dedim. Bknz...
- Fantastiktürk
- Cevaplar: 4
- Forum: Kullanıcı İncelemeleri ve Rehberleri
Sonrada bu konuya:
Forumda gördüğüm çok yanlış bilgilerden biri. 'Hikayeli oynayacaksan, film izleyeceksen VA al". Bazı kişiler için doğru olabilir bu öneri ama çoğu zaman yanlıştır. Çünkü VA'nın karanlık renklerdeki yavaş tepki süresi karanlık renklerin olduğu her yerde, hız gerekmeyen yerlerde bile sorun çıkarır. Başka bir arkadaş da bu yanlışa düştüğü için ona yazmıştım. Bari konu yapayım herkes görsün dedim. Bakalım neler yaşayabilirsiniz:
"
Fps hariç hikayeli oyunlar oynayanlar için çok güzel fırsat.
Yeriniz masanız müsaitse alın geçin 6k ya 34" monitör kolay kolay gelmez ha bimden dijitsu 42"...
- Fantastiktürk
- Cevaplar: 40
- Forum: Kullanıcı İncelemeleri ve Rehberleri