Anakart marka model nedir acaba hocam?Böyle bir problem yaşıyorum ramleri çıkarıp taktım temizledim biosu bellek üst sınırını kontrol ettim bir türlü çözemiyorum elimde usb olmadığı için bios update yapamıyorum usb siz bir yolu var ise yazarsanız sevinirim (MSİ)
Alıntıyı görüntüle
Msi b450m a pro maxAnakart marka model nedir acaba hocam?
Bilgisayarı kapat hocam. PSU kablosunu çıkar. Kasanın üstünde USB bellek vb. hiçbir şey takılı olmasın. Ondan sonra RAM'leri çıkar. Çıkardıktan sonra JBAT1 yazan 2 pinli yere tornavida yardımıyla 2 pine aynı anda 5-10 saniye değdir. Ondan sonra RAM'leri geri takıp sistemi çalıştır hocam.Msi b450m a pro max
Hala aynı maalesefBilgisayarı kapat hocam. PSU kablosunu çıkar. Kasanın üstünde USB bellek vb. hiçbir şey takılı olmasın. Ondan sonra RAM'leri çıkar. Çıkardıktan sonra JBAT1 yazan 2 pinli yere tornavida yardımıyla 2 pine aynı anda 5-10 saniye değdir. Ondan sonra RAM'leri geri takıp sistemi çalıştır hocam.
Alıntıyı görüntüle
BIOS'u sıfırladıktan sonra PC'yi açınca bir uyarı verdi mi? Yoksa direkt mi açıldı?Hala aynı maalesef
Direkt açıldıBIOS'u sıfırladıktan sonra PC'yi açınca bir uyarı verdi mi? Yoksa direkt mi açıldı?
BIOS'u sıfırlamamış o zaman. Sıfırlasaydı ekranda uyarı verirdi BIOS sıfırlandı diye. Aynı işlemleri tekrardan uygular mısın? Tornavidayı iki pine aynı anda değdiriyorsun di mi?Direkt açıldı
Bu ekran geldi fakat hala daha aynı.BIOS'u sıfırlamamış o zaman. Sıfırlasaydı ekranda uyarı verirdi BIOS sıfırlandı diye. Aynı işlemleri tekrardan uygular mısın? Tornavidayı iki pine aynı anda değdiriyorsun di mi?
Şu dediğim şekilde BIOS'u güncelle ve halen aynı olup olmadığına bak. Eğer gene aynı kalırsa bu sefer kasanın üstünde bellekleri sırasıyla iki slotta da dene. Bak bakalım siyah ekranda kalıp açılmayan olacak mı?Bu ekran geldi fakat hala daha aynı.
Ramlerden birini 2 slota da takinca siyah ekranda kaliyor ram daha düne kadar düzgün çalışıyordu.Şu dediğim şekilde BIOS'u güncelle ve halen aynı olup olmadığına bak. Eğer gene aynı kalırsa bu sefer kasanın üstünde bellekleri sırasıyla iki slotta da dene. Bak bakalım siyah ekranda kalıp açılmayan olacak mı?
1) Öncelikle elinde bir tane 8 ya da 16 GB'lık bir flash bellek olsun. Flash belleği FAT32 olarak biçimlendir,
2) Biçimlendirdikten sonra https://tr.msi.com/Motherboard/B450M-A-PRO-MAX/support buradan 7C52v3L BIOS'unu indir. İndirdikten sonra klasöre çıkart ve içindeki E7C52AMS.3L0 dosyasını flash belleğinin içine at.
3) Flash belleğinin içine attıktan sonra bilgisayarı yeniden başlat ve delete tuşuna durmadan bas, BIOS ekranı gelicek, ekran geldikten sonra sol alt tarafta M-Flash modunu göreceksin ona tıkla. Tıkladıktan sonra sistem M-Flash ekranını açıcak, açtıktan sonra E7C52AMS.3L0 adlı dosyayı seçip BIOS'u güncelleyeceksin.
Not: BIOS güncellemesi sırasında elektriğin kesilmemesi gerek ve güncelleme esnasında kesinlikle flash bellek yerin çıkarılmamalı.
Böyle bir video çekmiştim BIOS güncellemene yardımcı olacaktır:
Silgi ile RAM'in pin kısmını silebilir misin? Ondan sonra tekrardan dene bakalım.Ramlerden birini 2 slota da takinca siyah ekranda kaliyor ram daha düne kadar düzgün çalışıyordu.