Kullanılabilir ram sorunu

Reaksiyon skoru
1
bilgisayarımda 64 bit Windows 10 pro kurulu
(2x4) 8 gb ram var fakat 3.98 kullanılabilir görünüyo bellek üst sınırını falan yok herşeyi denedim bilen varsa yardımcı olsun işlemcim Amd FX 6300

(2x4) 8 gb ram var fakat 3.98 kullanılabilir görünüyo bellek üst sınırını falan yok herşeyi denedim bilen varsa yardımcı olsun işlemcim Amd FX 6300
Bende de aynı ama oyunda 8 e yakın kullanabiliyor sebebini bilmiyorum oyunda kullandığı ıçın araştırmadım senlik bir durum değil

Yani sistem özelliklerinde 4 görünmesjne rağmen oyunda 8 kullaniyomu

Yani sistem özelliklerinde 4 görünmesjne rağmen oyunda 8 kullaniyomu
Evet ve o değişiyor sürekli mesela bi kaç gün önce bakmıştım 3.9 du biraz önce baktım 4.4 şimdi baktım 4.1 kullanıma göre kendi ayarlıyor galiba tabi benimki var sayım ama kesin bildiğim oyunda 8 gb kullanabiliyorum

Valla inan seninle aynı durumdayım bende de 4 gb ram 3 gb görüyor ramlerini hepsini tek tek çıkarıp yuvalarını değiştirip taktım, ikiside sağlam 2 gb ama neden böyle yapıyor anlamadım. (görev yöneticisinde donanıma ayrılmış bellek 1 gb yazıyor) :( bu konuyu çöze olursa vary aömür boyu duacı olacağım ona.

Ramlarin bı tanesinden kapasitör düşmüş yani arızalı o yüzden görünmüyomuş başka ram bulur denerseniz anlarsınız

Geri