Shadow™
80+ Silver
- Reaksiyon skoru
- 937
Yiyeceğim ceza buna hakaretten olsun yeter kidikkat mehmet yılmaz aktif durduk yere uyarı yeme düzelt mesajı

Yiyeceğim ceza buna hakaretten olsun yeter kidikkat mehmet yılmaz aktif durduk yere uyarı yeme düzelt mesajı

şansına aktif admin yok yemek yiyorlardır şimdi neyse sen bilirsin orası ayrı konuYiyeceğim ceza buna hakaretten olsun yeter ki
Peki gebe kalımından itibaren 3 ay içinde süt üretme süresini neden karında taşınma süresiyle bağdaştırıyorsunuz ki ikisi ayrı mevzular.Matematik olarak yanlışa düşüyorsunuz.Gebelikten bu süreyi çıkardım demişssiniz ve 9 buldum demissiniz.Ozaman gebelik 12 ay mı ?Doğduktan sonra 3 ay demiyorum. Gebe kalımından itibaren 3 ay içinde diyorum hocam. 10 günde kıvama gelmesi doğumdan sonra.
Hocam dediğiniz gibi bu sınır tıp geliştikçe düşüyor ancak 6 aydan önce anneden ayrılan bir bebeğin gelişimi tıp imkanlarıyla tamamlanırsa bu tam anlamıyla bir hamilelik olmuyor. Yani erken doğan bebek yaşadı değil hamilelik yapay ortamda tamamlandı oluyor. Uzun lafın kısası tam anlamıyla bir erken doğum en erken 24 ayda olabiliyor. Bana göre Kur'an'da bu ifadenin geçmesi bir hatadan ziyade bir hikmettir.Hocam dediğiniz doğru ama bu ayetin indiği dönemi ele alarak bakın.1400 yıl öncesinden bahsediyoruz. 6.ayda doğanlar için ne solunum makinesi ne doktor nede özel küvez kabini var.Yani o dönem asgari sürede doğmak demek, direk vefat etmek demek.Sizin bahsettiğiniz minimum vefat olmadan doğum sınırı ,günümüz için bugün ki tıbbın teknolojisi sayesinde 6.aya çıkmıştır..O ki bile riskli yukarda bi ton madde saydık..Yani normal süreyi yazması sağlıklı olurken, asgari riskli sınırı yazmasının bi mantığı yok.
-Ayrıca bu sınır her geçen gün bilim sayesinde düşüyor hocam.100 yıl sonra teknoloji geliştiğinde yapay anne rahimleri oluşturulduğunda veya farklı bi teknoloji, anne karnında hata sonucu ölmek üzere 4.ayda doğan bir bebeği kurtarabildiğimiz zaman, sınırda mantıken 4.ay olacak misal.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Burda bilgili ve dürüst benim gözümde KALİTELİ İNSAN olarak gördüğüm kişilerle tartışıyoruz lütfen ortamı bozma.Sen geçen bi konuda yorum atmamışmıydın kardeşim masaj yaptırcaksanız mutlu sonlu yaptırın diye ?Haydi bak işine.
Ya adamı rahat bırakın. Tartışmaya açık sorular soruyor.Şuna ilgi vermezseniz konu açmaz
 aahshdhshshsjsj
 aahshdhshshsjsjher ceviz yuvarlaktır ama her yuvarlak ceviz değildir....Ya adamı rahat bırakın. Tartışmaya açık sorular soruyor.
Haaa cevabını bulup söyleyemiyor musun? İşte o senin sorunun kankiaahshdhshshsjsj
Adama mantıklı cevap ver konu kapansın gitsin
Cevizlerin yanindaki nedir peki?her ceviz yuvarlaktır ama her yuvarlak ceviz değildir....
benim de verecek cevabım yok hatta kafam efsane mükemmel aşırı uyku + mayışma birleşti

Sorduğu sorular o kadar zorlayıcı ki cevao veremiyorumYa adamı rahat bırakın. Tartışmaya açık sorular soruyor.
Haaa cevabını bulup söyleyemiyor musun? İşte o senin sorunun kankiaahshdhshshsjsj
Adama mantıklı cevap ver konu kapansın gitsin

Yok hocam ya. Tam açıklayamadım. Ya demek istediğim şu. 30 aylık süreden 24 ay çıkardık 6 ay gebe kaldı ya. Arada 3 aylık bir süre farkı var ya aşağı yükarı. Eğer süt üretimi gebe kalır kalmaz başlasa 6 ay kalıyor ya. Heh bende diyorum ki süt üretimi 3 ay daha geç başlıyor hamilelikten sonra. Yani 3 ay geç saymaya başlarsak süt üretimini gebelik süresi tam çıkıyor demek istedim. Sanki yine tam olmadı ama nasıl anlatsam tam aklıma gelmiyor.Peki gebe kalımından itibaren 3 ay içinde süt üretme süresini neden karında taşınma süresiyle bağdaştırıyorsunuz ki ikisi ayrı mevzular.Matematik olarak yanlışa düşüyorsunuz.Gebelikten bu süreyi çıkardım demişssiniz ve 9 buldum demissiniz.Ozaman gebelik 12 ay mı ?
herkes insandır ama her gördüğün insan değldir koyunda olabilir gördüklerinCevizlerin yanindaki nedir peki?
adama söylemek olur mesela.Sorduğu sorular o kadar zorlayıcı ki cevao veremiyorum

Çok erken doğan bebek tıp imkanlarıyla yaşarsa hamilelik sayılmaz demişsiniz.Buna katılabilirim mantıklı.Ama sizde bana hak verin.1400 yıl önce, tıp yokken 6.ayda doğum yapan direk garanti ölüyorken,yaşanabilirlik sınırı 6 denilemez açıkçası..Hocam dediğiniz gibi bu sınır tıp geliştikçe düşüyor ancak 6 aydan önce anneden ayrılan bir bebeğin gelişimi tıp imkanlarıyla tamamlanırsa bu tam anlamıyla bir hamilelik olmuyor. Yani erken doğan bebek yaşadı değil hamilelik yapay ortamda tamamlandı oluyor. Uzun lafın kısası tam anlamıyla bir erken doğum en erken 24 ayda olabiliyor. Bana göre Kur'an'da bu ifadenin geçmesi bir hatadan ziyade bir hikmettir.
Adam(15 yaşında ateistliği marjinallik sanıp YouTube shorts'da diamond tema ve evrim ağacı izleyip özgüven patlaması yaşayan bir çocuk)adama söylemek olur mesela.
Eksik saydığın günlerde İnek sütüyle besliyordular çocukları