Kuranı Kerimde İlginç Çelişki. ?

hazarcoban

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
502
'Onlar (cehennemlikler ) için kuru dikenden başka bir yiyecek yoktur. (Gaşiye suresi 6)

'Kanlı irinden başka bir yiyecekleri de yoktur.” (Hakka suresi 36)

'Doğrusu zakkum ağacı cehennemliklerin yemeğidir. (Duhan suresi 43)

Arkadaşlar hani sadece kuru dikenden başka yiyecek yoktu. ? Başka yiceklerde varmış.Bu çelişki hatası değil midir sizce de yoksa baska bir olay mı var ?

tam da adamını etiketledin aeötgaöçtgfeaçötgfçöea
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

'Onlar (cehennemlikler ) için kuru dikenden başka bir yiyecek yoktur. (Gaşiye suresi 6)

Arkadaşlar hani sadece kuru dikenden başka yiyecek yoktu. ? Başka yiceklerde varmış.Bu çelişki hatası değil midir sizce de yoksa baska bir olay mı var ?
güzel mitolojik bir kitap tamamını nereden bulabilirim acaba :D

Uygunsuz Dil & Küfürlü Paylaşım

Sen bir fikir ortaya atıyorsun ve bana “Şöyle yapacağım, böyle yapacağım” diyerek planlarını anlatıyorsun. Ben de sana dönüp, “Sen ancak benim y*rağımı yersin” desem, bunu gerçekten fiziksel bir anlamda mı söylüyorum, yoksa “Sen dediklerini yapamazsın, boş konuşuyorsun” mu demek istiyorum? İşte bu, ifadenin bağlamına göre anlaşılır. Aynı şekilde, Kur’an’daki ayetleri de bu mantıkla yorumlamak gerekir. Örneğin, “Orada kuru dikenden başka yiyecekleri yoktur” ifadesi, literal olarak sadece kuru diken yeneceği anlamına gelmez. Bu, orada hiçbir güzel ve yenilebilir yiyeceğin olmayacağı, insanların güzel yiyeceklerden mahrum kalacağı anlamını taşır. Kanlı irin ya da zakkum ağacı gibi şeyler yenilebilir şeyler midir? Tabii ki hayır. Bunlar, mecazi bir şekilde cezalandırmanın ve mahrumiyetin sembolleridir.

Örneğimi lütfen agresif bir şekilde algılama; sadece daha anlaşılır olması için böyle bir ifade kullandım. Zaten Kur’an, doğrudan okuyup hemen anlaşılabilecek bir kitap olsaydı, hadislere ihtiyaç olmazdı. Lütfen TikTok’tan ya da Instagram’dan bulduğun ayetleri buraya yazıp geçme; eğer ayet paylaşacaksan, biraz yorumla. Ben dinle iç içe bir insan değilim, ama burada anlatılmak isteneni kendi mantığım çerçevesinde yorumlayabilecek ve anlamlı bir sonuca ulaşabilecek kapasiteye sahibim.

1761235266613.webp

1761235322315.webp

1761235372852.webp

şöyle paylaşım daha doğru olur çünkü her kafadan farklı bir yorum var

Azap ve kişi farklılıklarından dolayı ayrıca yazan gıdaların ne olduğuna bak bi istersen. Böyle boş boş konuları açacağına az bir şey meal okusan neyin ne olduğunu anlayacakken internetten ordan burdan din öğrenirsen zaten böyle olur.

Arkadaş engelli dostum göremiyorum konuyu.
en doğrusunu yapmışsın abi.
Bu tür insanlar asıl amacı İslam'ı sorgulamak değil ki :D
Asıl amaçları "acaba nereden İslam'ın kusurunu buluruz, nasıl İslam'ı yalancı çıkarırız diye uğraşıyorlar.

Sen bir fikir ortaya atıyorsun ve bana “Şöyle yapacağım, böyle yapacağım” diyerek planlarını anlatıyorsun. Ben de sana dönüp, “Sen ancak benim y*rağımı yersin” desem, bunu gerçekten fiziksel bir anlamda mı söylüyorum, yoksa “Sen dediklerini yapamazsın, boş konuşuyorsun” mu demek istiyorum? İşte bu, ifadenin bağlamına göre anlaşılır. Aynı şekilde, Kur’an’daki ayetleri de bu mantıkla yorumlamak gerekir. Örneğin, “Orada kuru dikenden başka yiyecekleri yoktur” ifadesi, literal olarak sadece kuru diken yeneceği anlamına gelmez. Bu, orada hiçbir güzel ve yenilebilir yiyeceğin olmayacağı, insanların güzel yiyeceklerden mahrum kalacağı anlamını taşır. Kanlı irin ya da zakkum ağacı gibi şeyler yenilebilir şeyler midir? Tabii ki hayır. Bunlar, mecazi bir şekilde cezalandırmanın ve mahrumiyetin sembolleridir.

Örneğimi lütfen agresif bir şekilde algılama; sadece daha anlaşılır olması için böyle bir ifade kullandım. Zaten Kur’an, doğrudan okuyup hemen anlaşılabilecek bir kitap olsaydı, hadislere ihtiyaç olmazdı. Lütfen TikTok’tan ya da Instagram’dan bulduğun ayetleri buraya yazıp geçme; eğer ayet paylaşacaksan, biraz yorumla. Ben dinle iç içe bir insan değilim, ama burada anlatılmak isteneni kendi mantığım çerçevesinde yorumlayabilecek ve anlamlı bir sonuca ulaşabilecek kapasiteye sahibim.
İşte biz onu (Kur'an'ı) apaçık ayetler olarak indirdik;(Hac 16) Kuran hemen anlaşılabilecek bir kitap olsaydı hadislere ihtiyaç olmazdı demişşiniz fakat gelin görün ki allah kuran ayetlerini apaçık anlaşılır net indirdiğini söylüyor bu ayetinde.Ayrıca orada kuru dikenden başka yiyecekleri yoktur” ifadesi gerçek manadadır.Siz eve gittiğinizde anneniz evde sadece peynir kaldı dediği zaman siz dolabı açınca peynir zeytin salam sucuk görseniz yine ''sadece peynir var'' cümlesinin altında annenizi haklı çıkartacak derin manalar mı arıyacaksınız.Diyelim ki cümle sizin dediğiniz manada kullanılıyor.Ozaman oraya ''hiçbir güzel ve yenilebilir yiyeceğiniz olmayacaktır, güzel yiyeceklerden mahrum kalacaksınız''yazması gerekirdi böylece kafa karışıklığı oluşmadan önlenirdi.

Cehennemlik olma o zaman, bu arada zakkum ağacı kuru dikenlerden oluşuyor.

en doğrusunu yapmışsın abi.
Bu tür insanlar asıl amacı İslam'ı sorgulamak değil ki :D
Asıl amaçları "acaba nereden İslam'ın kusurunu buluruz, nasıl İslam'ı yalancı çıkarırız diye uğraşıyorlar.

Profiline giremiyorum ve konularını göremiyorum. Neden acaba? 🤦‍♂️🤣 sen konu açtığında beni etiketle de dursun kenarda.

• Muhteşem
Reaksiyonlar: 21..
Azap ve kişi farklılıklarından dolayı ayrıca yazan gıdaların ne olduğuna bak bi istersen. Böyle boş boş konuları açacağına az bir şey meal okusan neyin ne olduğunu anlayacakken internetten ordan burdan din öğrenirsen zaten böyle olur.
Dostum üçüde farklı tür yicek özellikle irin ve diken farklı yiceklerdir.Ayrıca nerede yazıyor azap farklılığından dolayı yiceklerde farklıdır diye, hangi ayette yazıyor paylaşta bilelim.O yicekler için cehennemlikler diyerek çoğul kullanıyor

Geri