Kuranı Kerimde İlginç Çelişki. ?

Biriniz çıkıpta demiyor.

Bu dünya kimisine Cennet, kimisine Cehennem. Fazlasına gerek yok.

Hocam, baktım; Müslim, İman 261’de kişisel temizlikten bahsediliyor. Diğer kaynakları ise maalesef hiç güvenli bulmuyorum. Hadis olarak yalnızca Buhari ve Müslim’i kaynak olarak kullanıyorum.
biraz araştırdım bende katıldım hz muhammed farkında olsa cebrailden başta korkmazdı diye düsünüyorum zaten bekleseydi

'Onlar (cehennemlikler ) için kuru dikenden başka bir yiyecek yoktur. (Gaşiye suresi 6)

'Kanlı irinden başka bir yiyecekleri de yoktur.” (Hakka suresi 36)

'Doğrusu zakkum ağacı cehennemliklerin yemeğidir. (Duhan suresi 43)

Arkadaşlar hani sadece kuru dikenden başka yiyecek yoktu. ? Başka yiceklerde varmış.Bu çelişki hatası değil midir sizce de yoksa baska bir olay mı var ?

Sen bir fikir ortaya atıyorsun ve bana “Şöyle yapacağım, böyle yapacağım” diyerek planlarını anlatıyorsun. Ben de sana dönüp, “Sen ancak benim y*rağımı yersin” desem, bunu gerçekten fiziksel bir anlamda mı söylüyorum, yoksa “Sen dediklerini yapamazsın, boş konuşuyorsun” mu demek istiyorum? İşte bu, ifadenin bağlamına göre anlaşılır. Aynı şekilde, Kur’an’daki ayetleri de bu mantıkla yorumlamak gerekir. Örneğin, “Orada kuru dikenden başka yiyecekleri yoktur” ifadesi, literal olarak sadece kuru diken yeneceği anlamına gelmez. Bu, orada hiçbir güzel ve yenilebilir yiyeceğin olmayacağı, insanların güzel yiyeceklerden mahrum kalacağı anlamını taşır. Kanlı irin ya da zakkum ağacı gibi şeyler yenilebilir şeyler midir? Tabii ki hayır. Bunlar, mecazi bir şekilde cezalandırmanın ve mahrumiyetin sembolleridir.

Örneğimi lütfen agresif bir şekilde algılama; sadece daha anlaşılır olması için böyle bir ifade kullandım. Zaten Kur’an, doğrudan okuyup hemen anlaşılabilecek bir kitap olsaydı, hadislere ihtiyaç olmazdı. Lütfen TikTok’tan ya da Instagram’dan bulduğun ayetleri buraya yazıp geçme; eğer ayet paylaşacaksan, biraz yorumla. Ben dinle iç içe bir insan değilim, ama burada anlatılmak isteneni kendi mantığım çerçevesinde yorumlayabilecek ve anlamlı bir sonuca ulaşabilecek kapasiteye sahibim.
zekice konuşmaya çalışmışsın boş yapma

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,163,148
Üyeler
184,739
Son üye
Fahriçam
Geri