Kratos2008
80+ Silver
- Reaksiyon skoru
- 1,208
müslim iman 261, ibn kesir el bidaye ve n-nihaye 2/265 , tirmizi menakıb 3;ibn hişam 1/180 birde küçükken gittiği yerler bereketleniyor annesi karnımdan nur çıktı doğunca şamın saraylarını aydınlattı diyor ekstra doğunca bin yıldr sönmeyen ateş söndü save gölü kurudu kisranın 14 sütunu yıkılması gibi beklenmeyen mucize o doneme gore olduAçıkçası ben o tür hadislere inanmıyorum. Elbette Hz. Muhammed’in peygamber olduğu ve olacağı, mutlak güç sahibi ve her şeyi bilen Allah tarafından biliniyordu. Ama bunun, tıpkı benim yarın yapacağım şeyi Allah’ın bilmesi gibi bir durum olduğunu düşünüyorum. Mühür, ışık saçması tarzı olayların anlatıldığı hadislerin güvenilir olduğunu da düşünmüyorum. Çok fazla hadis var ve ben güvenilir kabul ettiğim Sahih-i Buhârî ve Sahih-i Müslim’de bu tarz hadisler bulamadım. Eğer bulduysan, paylaşmanı isterim. Yanlış anlama; amacım yalancı çıkarmak değil, sadece hatam varsa gerçekten görmek.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Hocam, biliyorum uzun ama eğer yazdığım uzun yazıyı okursan, belki demek istediğimi birazcık da olsa anlayabilirsin; bu ayetlerin anlaşılamama konusunu.