Bana Göre Kürt Diye Bir Irk Yok Zaten Ülkesi Olmayan Bir Topluluktan Nasıl Bir Millet Oluyor Onu Aklım Almıyor
Kardeşim boş boş şeyler yazma. Sen kimsin de sana göre Kürt diye bir ırk olmuyor?
PKK'yı destekleyen adamları Kürt diye tanımlayıp da tarihten bir haber yorumlar yapmaya gerek yok. Ayrıca yerel halkın da niye HDP'yi her şeye rağmen desteklediğini bir araştırmak gerek.
Kusura bakma da Avrupalıları geç senin tarihinden bile eski tarihleri var.
Evet düzgün bir devletleri yok, tarih kitaplarında adları fazla geçmez fakat Orta Doğu, Arap Coğrafyası ve Anadolu'da en çok yaşamış ırklardan biri ki günümüzde gördüğün kadarıyla yine aynı coğrafyalarda yaşıyorlar.
Evet belki Fars asıllıdırlar, belki göç sırasında yerleşip isim kazandılar ve kendilerini öyle tanımladılar fakat dünyadaki çoğu ülkeye baktığında zaten ırkın birbirlerine dayandığını fakat günümüzde çoğunun bambaşka bir ülke olduğunu göreceksiniz. En basitinden Avrupa'ya göç eden Oğuz Türkleri gibi.
Adam kendini Kürt diye tanımlıyorlar sen adama ''Hayır sen yoksun'' diyorsun. Böyle bir mantık var mı?
Milyonlarca kişi de kendine Kürt diyorsa, hayır Kürt diye bir şey yok diyemezsin zaten.
Ayrıca ülkede Kürt sorunu değil ''Terörist'' sorunu vardır, ''Ayrımcı'' sorunu vardır, ''AKP'' sorunu vardır, ''Torpil sorunu vardır, ''Adalet'' sorunu vardır. Bu ülkede her türlü sorun gördüm ama ''Kürt'' diye bir sorunla karşılaşmadım. Ayrıca neredeyse tüm doğu şehirlerini de gezdim.