Neler Yeni

KYK Yurdu İçin Gelir Durumu Nereden Öğrenilir?

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,096
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram
_furkan.karagulle_
KYK için öğrencinin gelirinin asgari tutarın altında olması gerekiyormuş. Bu gelir tutarını nereden öğreniyorlar, bilen var mı?

ZodiacArs01

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
527
İsim
Yusuf Kaplan
KYK için öğrencinin gelirinin asgari tutarın altında olması gerekiyormuş. Bu gelir tutarını nereden öğreniyorlar, bilen var mı?
tamamıyle sans veya baska bırsey ama gelır falan bakılmıyor. bana burs cıkmasdı yuret cıktı. yanımda kalan cocugun aılesı restorant zıncırı vardı :D

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,096
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram
_furkan.karagulle_
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Oyle bir sey yok hocam babamin sirketinde sigortali calisan gozukuyordum bana da cikmisti kyk
tamamıyle sans veya baska bırsey ama gelır falan bakılmıyor. bana burs cıkmasdı yuret cıktı. yanımda kalan cocugun aılesı restorant zıncırı vardı :D

Devlet yurdunda kalmak için gerekli şartlar nelerdir?​

Öğrencilerin devlet yurtlarında kalmak için sağlaması gereken birtakım koşullar mevcuttur. Bu koşullar şöyle açıklanabilir;

• Öğrencinin yükseköğretim kurumunda örgün öğrenim görmesi gerekir.
  • Öğrenim gördüğü yükseköğretim kurumu, ikamet ettiği il sınırları dışında olmalıdır.
  • Belirlenen suçlar kapsamında 6 ay veya daha fazla hapis cezası veya kesinleşen mahkumiyetinin bulunmaması gerekir.
  • Kamu kurumları ve bakanlığına bağlı olarak faaliyet gösteren yurtlardan uzaklaştırma veya çıkarılma cezası almamış olmalıdır.
  • Öğrencinin brüt asgari ücret tutarının bir buçuk katı üzerinde bir maaş aldığı işte çalışmaması gerekir.
  • Öğrenci, kamu personeli olmamalıdır.
  • Öğrencinin yurtta kalmak için başvuru yaptığı tarihte otuz yaşını doldurmamış olması gerekir.

Yukarıdaki alıntıyı buradan alıntıladım. Emin olamadığım için konu açma gereksiniminde bulundum.

yahyabatu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
366
İsim
yahya batu bakaray

Devlet yurdunda kalmak için gerekli şartlar nelerdir?​

Öğrencilerin devlet yurtlarında kalmak için sağlaması gereken birtakım koşullar mevcuttur. Bu koşullar şöyle açıklanabilir;

• Öğrencinin yükseköğretim kurumunda örgün öğrenim görmesi gerekir.
  • Öğrenim gördüğü yükseköğretim kurumu, ikamet ettiği il sınırları dışında olmalıdır.
  • Belirlenen suçlar kapsamında 6 ay veya daha fazla hapis cezası veya kesinleşen mahkumiyetinin bulunmaması gerekir.
  • Kamu kurumları ve bakanlığına bağlı olarak faaliyet gösteren yurtlardan uzaklaştırma veya çıkarılma cezası almamış olmalıdır.
  • Öğrencinin brüt asgari ücret tutarının bir buçuk katı üzerinde bir maaş aldığı işte çalışmaması gerekir.
  • Öğrenci, kamu personeli olmamalıdır.
  • Öğrencinin yurtta kalmak için başvuru yaptığı tarihte otuz yaşını doldurmamış olması gerekir.

Yukarıdaki alıntıyı buradan alıntıladım. Emin olamadığım için konu açma gereksiniminde nbulundum.
Merak etme zengin fakir falan ayirt etmiyorlar

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,059,120
Üyeler
168,239
Son üye
witness1
Top Bottom