Neler Yeni

Laikliği yanlış bilenler

OğuzKağan08

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Aslında doğru demiş ama yanlış demiş gibi. Bakanlık, şehir logolarında vs. cami, kur'an gibi Müslümanlığı temsil eden şeyler var ise din ve devlet işleri birbirine karıştırılmış demektir.
Hocam bir de merak ettiğim bir konu var. Avrupa'daki devletlerin hemen hemen hepsi laik. Ama onların logolarında haç ve diğer hristiyanlık sembolleri çokça kullanılıyor. Onlara o kadar batmıyorken biz de niye bir kaç ilin belediye logolarında cami var diye millet yaylım ateşine tutuyor? Ülkenin bütün sorunları bitti de logodaki cami mi kaldı.

Arthur♛Morgan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,589
İsim
sefa korkmaz
İlgilendiği Kategoriler
Red Dead Redemption ve Rockstar ile ilgili her şeye ilgim var
Instagram
sfakorkmaz
laikmiş müslümanmış yahudiymiş hiç bir önemi yok bu ülkenin bu halde olmasının tek bir açıklaması var o da cahillik.

Arthur♛Morgan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,589
İsim
sefa korkmaz
İlgilendiği Kategoriler
Red Dead Redemption ve Rockstar ile ilgili her şeye ilgim var
Instagram
sfakorkmaz

bariskarali

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,890
İsim
Barış Karalı
knk hilafet varken o işler tam öyle olmuyordu ama neyse haklısın
Kardeşim bir tartışmaya müdahil olacaksan görüşlerini açık açık belirt. O işler öyle olmuyor diyip haklısın demen bir şeyi sonuca bağlamaz. Bende biliyorum Son 100 yılda hilafetin etkisinin azaldığını. Ama hilafet varken demen yanlıs. Hilafet Osmanlı da 20 30 sene olmadı. Yaklasık 450 Sene hilafet bayrağı altında yasandı. Tarih i gerçekten okuyan birisiyim. 1 yıllık bu müslüman toprakları, hatta 450 senesi Dünya da İslam birliğinin başkanlığını yapmıs topraklardan 1 yasa ile değişmesini beklemek saçma. Benim düşüncem bu.

Dahası  
Reaksiyon skoru
1,992
İsim
Cdd Baran
İlgilendiği Kategoriler
Politik a Politik
Kardeşim bir tartışmaya müdahil olacaksan görüşlerini açık açık belirt. O işler öyle olmuyor diyip haklısın demen bir şeyi sonuca bağlamaz. Bende biliyorum Son 100 yılda hilafetin etkisinin azaldığını. Ama hilafet varken demen yanlıs. Hilafet Osmanlı da 20 30 sene olmadı. Yaklasık 450 Sene hilafet bayrağı altında yasandı. Tarih i gerçekten okuyan birisiyim. 1 yıllık bu müslüman toprakları, hatta 450 senesi Dünya da İslam birliğinin başkanlığını yapmıs topraklardan 1 yasa ile değişmesini beklemek saçma. Benim düşüncem bu.
o yüzden yasa değil ilke devrim diye geçer
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hilafet varken herkes yine kendi dini dini rahat rahat yaşıyor demiştin bende o işlerin araştırırsaan her yerde tam olarak öyle işlemediğini söyledim artı olarak zaten senin dediğin gibi 1-2 yazı ile kimse müslümanlığın anadolu üzerinde tarihini ve izlerini silmeye çalıştığı anlamına gelmiyor süreç ile ilgili bir ilke. Bir yasa ile değişmesi saçma demişsin ama yanıldığın bir yer var : Anadolunun demokrasiye geçişi var o sürede hala hilafet olsa insanlarının günümüzde olduğu gibi din sömürüsü yapılıp bende müslümanım kardeşim bana oy ver vesaire olayların olmaması için oluşturulmuş bir ilke. Bu ilkenin 450 yıl hilafet sürmüş topraklarda herhangibir bir zararı yahut değişmesi gereken bir şey yok demokrasi terimi içinde. Yoksa aynı fikirdeyiz zaten sana katılıyorum o yüzden beğenimi de atmıştım. Amacım tartışmaya dahil olmak değil haklı olduğunu belirtmekti bazı konularda.

Son düzenleme:
Top Bottom