Neler Yeni

Yardım Laptoba Sata Sdd takma

Katılım
17 Ocak 2022
Mesajlar
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
halit altun
Elimde linkte içini gördüğünüz monster abra a5 v1.1 bilgisayarı var. Linkteki ilk fotoğrafın sol üstünde 2.5 inçlik sata giriş yeri var. Fotoğraftaki gibi bende de hiç bir şey takılı değil oraya. Şimdi ben Samsung 870 Evo 500gb sata 2.5 inçlik ssd ürünün siparişini verdim. Gelince takacağım fakat ben bunu oraya bir şekilde sabitlemem gerekmez mi? Ürünün dışı tamamen metalmiş sabitlesem bile direkt anakartın üstünde metal bir şeyin olması ne kadar sağlıklı acaba? Aslında sata girişin olduğu yerde disk ile anakart arasında büyük olmasa da plastik bir çıkıntı var. 2.5 inçlik bölmenin sol orta kısmında küçük bir plastik çıkıntı ve sağ alt kısmında da diski tutacak plastik bir çıkıntı var. Kısacası ne tavsiye verirsiniz. Ben bu ürünü nasıl buraya sabitlerim veya sabitlemesem de bir sıkıntı çıkar mı?
 

-Akın Taşkan-

80+ Silver
Katılım
24 Şubat 2021
Mesajlar
4,826
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,825
Konum
tuh ya
İsim
Akın Taşkan
Hiçbir sorun olmaz laptop kızağı varsa
 

Kangalll

80+ Bronze
Katılım
23 Mart 2020
Mesajlar
557
Dahası  
Reaksiyon skoru
254
İsim
Kangal Kangaoğlu
ssd'nin kenar kısımlarında sabitlemek için vida yerler, oluyor
 
Katılım
27 Aralık 2021
Mesajlar
416
Siz o ssdyi ancak hddyi söküp onun yerine takabilirsiniz bence. Hddyi o yuvaya takıp denediniz mi çalışıyor mu?
 
Katılım
17 Ocak 2022
Mesajlar
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
halit altun
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Sıkıntıda orada hocam. Kızak yok. 1. sata girişindeki hdd yerindeki disktede de kızak yok. 1. yerdeki disk üstüne kapanan kapakla sabitleniyor. Ama bunun kapağının orada herhangi bir çıkıntı yok sabitlemek için. İnternette arattım hep şu 2,5 inçliği 3,5 inçliğe dönüştüren kızaklar var. Hoş, alsam vida yerleri denk gelecek mi oda ayrı.
Şurada taa eskiden birisinin paylaştığı aynı bilgisayar var. Sol üstteki porta hdd taktırmış o zaman Monster'dan alırken onda da kızak yok.

@Kangalll ssd'nin üzerindeki vida yerleri için laptobun orada vida girişi yok. İyice baktım etrafına.
@black_eagle hdd vazgeçemem hocam içinde çok veri var önemli. Ssd'ye aktarsam almaz hepsini.
 
Son düzenleme:
Katılım
17 Ocak 2022
Mesajlar
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
halit altun
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
Farlı bir başlık açmadan buraya yazayım dedim. Ssd geldi taktım bir şekilde baya da sağlam oldu gibi. Şimdi de ısı derdi çıktı. Samsung 0-70 arasında olsun demiş. Bulunduğum oda serin olmasına rağmen oyun oynarken 60 dereceyi gördü. Zaten labtop, yazın ben kesin en az 90'ları görürüm. Aklıma, sata uzatıcı kablosu alıp, laptobun kasasını delip, ssd'yi labtobun dışında çalıştırma fikri geldi. Siz ne dersiniz? Ne yapılabilir? Aklıma geleni yapmak doğru olur mu?
 
Top Bottom