Kardeşim sana elimden geldiğince açıklamaya çalışacağım. Önbilgi olarak Cihaz.TV'de kullandığın cihazın 4070 ve 240hz qhd ekranlı versiyonu incelenmişti. Ali Osman Uz beyin incelemelerini beğeniyorum ve bir çok kişi için faydalı buluyorum. İstersen bir izle içini rahatlatacak bilgiler edineceksin.
Laptoplar konusunda genel olarak anladığım bir şey varsa o da hiçbir üretici firmanın, soğutma performansı ile güç dengesini verimli bir şekilde kuramadığıdır. Ayrıca piyasa mühendislik açısından sorunu olmasa da sırf kötü termal macun kullanıldığı için kullanıcıya işkence eden cihazlarla dolu. Bu konu bir çok kişiyi mağdur etmekte. Bu nedenle (hiçbir mecburiyetimiz olmamasına rağmen) bu firmaların beceriksizliğini bizler kendi bilgi birikimimiz ile gidermek durumundayız.
Farex'in "victus u geri iade ettim g15 5530 aldım" diye övündüğü cihaz da bir çok probleme sahip. Aynı cihazı kullandığımdan içim rahat bir şekilde söyleyebilirim. Kendi düzenlemelerimle çok memnun olduğum bir cihaz haline getirdim, o ayrı.
Şimdi size önerim şudur: İlk işiniz cihazınızdaki limitlerinizi öğrenmek. Hem güç açısından hem de max güçteki termal sınırları görme açısından testler gerçekleştirmeniz gerek. Benim kendi kullandığım programları liste halinde yazıyorum. Bunları temin edip siz de ölçümlere başlayabilirsiniz.
- MSI Afterburner: Ekran kartınıza OC ve undervolt yapabileceğiniz, ancak benim "Rivatuner "eklentisinin sunduğu oyun içi göstergeleri kullandığım uygulama. (Oyun içi göstergelerin kurulumuyla uğraşmak istemezseniz kendi profil dosyalarımı sizinle paylaşabilirim)
- Throttlestop: Intel işlemciler için undervolt, OC ve Güç limitlerinin ayarlanmasına yarayan 3. parti uygulama.
- CPU-Z: İşlemci, RAM, Anakart bilgilerinizi görebileceğiniz ve CPU stress testi yapabileceğiniz bir uygulama.
- HwMonitor: Sistem bileşenlerinizin anlık durumunu hakkında bilgi veren uygulama.
- Cinebench R23: İşlemci performans test uygulaması. Aynı zamanda CPU stress testi için ideal.
- Valley Benchmark: Ekran kartı için furmark kadar abartı olmayan ve oyun benzeri yük oluşturan bir benchmark.
Bu uygulamaları kurun sonra bana haber verin. Discord kullanıyorsanız ekleyin ordan konuşalım: "yagizd2_"