Neler Yeni

Yardım Laptop anakart 90 derece

Dahası  
Reaksiyon skoru
29
İsim
recep
laptop ımın anakart bi anda aşırı ısınıyor ve düşüyor chrome açıyorum açtığım anda 93 yazıyor sonra 60 lara düşüyor buna bağlı olarak fan hızlanıyor. sıcaklık sensörü bozulmuş olabilir mi ?
Mesaj otomatik birleştirildi:

geçenlerde bios güncellemiştim onun da etkisi olabilir mi

Captain Barbossa

80+ Bronze
O muhtemelen anakart ısısı değil cpu işlemci ısısıdır. Chrome açıldığında veya başka bir şey bir anda yapıldığında anakart ısısı o kadar fırlayıp 30 derece düşme olmaz. İşlemci ısısı normaldir arada fırlayıp inmesi. Fanın hızlanması işlemci ısısının sabit durmamasından oluyor. İşlemci fanı o hızlanan.

Farex

80+ Silver
Anakart ısısına işlemcinin etkiside olur. İşlemci iyi soğutulamazsa termal macun kalitesiz yada artık işlevini bitirmişse ve ısıyı iletemiyorsa işlemcide ısı birikir anakarta yayılır. Tabi ayrıyetten mosfetlerde soğutucu yoksa bu da bir etkendir.

Awaxs

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
89
İsim
Deniz Ayaz Ocak
acaba laptobunu bi iç temizlet bile bi ternal pad ve macun bakımı yap

Dahası  
Reaksiyon skoru
29
İsim
recep
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
O muhtemelen anakart ısısı değil cpu işlemci ısısıdır. Chrome açıldığında veya başka bir şey bir anda yapıldığında anakart ısısı o kadar fırlayıp 30 derece düşme olmaz. İşlemci ısısı normaldir arada fırlayıp inmesi. Fanın hızlanması işlemci ısısının sabit durmamasından oluyor. İşlemci fanı o hızlanan.
o kadar cahil değilim hwmonitor de anakart 90 dereceye fırlıyor gözüküyor. zaten diyorum ki sensör falan mı bozuk acaba. işlemci normal 40-50 derece zaten gpu da aynı şekilde.

acaba laptobunu bi iç temizlet bile bi ternal pad ve macun bakımı yap
temizlik termal macun daha yeni yaptım. zaten böyle olduğu için yapmıştım

Anakart ısısına işlemcinin etkiside olur. İşlemci iyi soğutulamazsa termal macun kalitesiz yada artık işlevini bitirmişse ve ısıyı iletemiyorsa işlemcide ısı birikir anakarta yayılır. Tabi ayrıyetten mosfetlerde soğutucu yoksa bu da bir etkendir.
gf63 thin 11sc laptop

Dahası  
Reaksiyon skoru
29
İsim
recep
Şu sıralar PUBG oynamaya başladım sıcaklık değerlerine bir bakayım dedim ve böyle olduğunu fark ettim.

Captain Barbossa

80+ Bronze
o kadar cahil değilim hwmonitor de anakart 90 dereceye fırlıyor gözüküyor. zaten diyorum ki sensör falan mı bozuk acaba. işlemci normal 40-50 derece zaten gpu da aynı şekilde.

temizlik termal macun daha yeni yaptım. zaten böyle olduğu için yapmıştım

gf63 thin 11sc laptop
Cahilsin falan demedim , foto veya diğer değerleri görmeden işlemci ısısı olabilir dedim yardımcı olmaya çalıştım. Isı değerleri gösteren programın resimini koymuş olsan daha farklı konuşurduk. Fan hızlanıyor dediğin için ben birden öyle düşün düm sadece. İşlemci fanı olduğu için.

İşlemci 40 / 50 derece 2. mesajda dendiği için şimdi o olmadını anladım.

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
29
İsim
recep
Cahilsin falan demedim , foto veya diğer değerleri görmeden işlemci ısısı olabilir dedim yardımcı olmaya çalıştım. Isı değerleri gösteren programın resimini koymuş olsan daha farklı konuşurduk. Fan hızlanıyor dediğin için ben birden öyle düşün düm sadece. İşlemci fanı olduğu için.

İşlemci 40 / 50 derece 2. mesajda dendiği için şimdi o olmadını anladım.
işlemci ile anakartın hangisi olduğunu bildiğimi belirttim :)

Captain Barbossa

80+ Bronze
işlemci ile anakartın hangisi olduğunu bildiğimi belirttim :)
Farklı bir program ile veya direk biostan anakart ısısını hiç kontrol ettinmi . Mesela biostan bakıp anakart derecesi orada da aniden yukarlara çıkıyormu. Sabit duruyormu uzun süre.

Bios güncellemesi yaptım denmiş galiba daha önce yokmuş bu durum. Biostan dedim kontrol edilip aynı şey orda da oluyorsa bir önceki bios sürümüne tekrar dönüp denebilinir.

Dahası  
Reaksiyon skoru
29
İsim
recep
Farklı bir program ile veya direk biostan anakart ısısını hiç kontrol ettinmi . Mesela biostan bakıp anakart derecesi orada da aniden yukarlara çıkıyormu. Sabit duruyormu uzun süre.

Bios güncellemesi yaptım denmiş galiba daha önce yokmuş bu durum. Biostan dedim kontrol edilip aynı şey orda da oluyorsa bir önceki bios sürümüne tekrar dönüp denebilinir.
bios tan öncede oluyordu aslında. ve farklı şekilde de sıcaklıklara baktım

Captain Barbossa

80+ Bronze
bios tan öncede oluyordu aslında. ve farklı şekilde de sıcaklıklara baktım
Anladım bios güncellemesi yaptım ondan olabilir mi deyince bazı bios sürümleri alakasız ayarları bozabiliyor . Ama daha öncede oluyormuş zaten.

Farklı yerlerden de bakılmış , ya sensör arızalı bazen masaüstü anakrtlarda da olur bu . Hem anakart ısısını hem işlemci ısısını yanlış gösterir.

İşlemcinin yazın ortasında ısıyı 0 göstermesi gibi. Ya sensör ya anakartın kendisi sıkntı gibi , garanti durumu varsa yolla bence . Tabi yine de karar senin.

Kolay gelsin .

Top Bottom