Neler Yeni

Yardım Laptop bataryası tam doluyken şarja takılır mı ?

SAKAL

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
54
İsim
Taha-Gözübüyük
Selamun aleykum

Laptop şarjı tam doluyken sarja takmak bataryaya, bilgisayara v.s zarar verir mi ?

Oyun açmak istediğimde bataryadayken oyundan tam performans alamıyorum ekranda bir drop oluyor takılma gibi ama ne zaman şarja takıyorum o zaman düzeliyor

Bilgisayarın şarjı tam doluyken veya %70-80 vs. iken şarja takmanın sakıncası var mıdır ? Ayrıca bunu her gün yapmada bir sakınca varmı ? çünkü bilgisayarı şarjda bırakmak gibi durumum yok işim bitince toplamam gerekiyor.

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,351
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Taksan bile şarjı kesiyor zaten otomatik olarak.

James Gg

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,360
İsim
James Gg
İlgilendiği Kategoriler
Pc Toplama-ekran kartı-işlemci-anakart-acer çöp laptop
Rez

Şarzda kullanmak bataryayı bitirirmi ?

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,351
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Bu batarya olaylarını şöyle özetleyeyim. Kullandığın cihaz yeniyse bazıları şarjı %90 seviyelerinde kesiyor kullanıyorken. Aslında bataryaları, pilleri %100 kapasiteye şarj etmek iyi bir şey değildir bataryanın ömrünü azaltan bir şey. Sen bunu %100'de şarja taksan bile onu inatla şarj etmeye çalışmıyor zaten laptopun. Bunun yanı sıra bataryaları, pilleri %0'a kadar bitirmek de oldukça zararlıdır. Bataryaların daha uzun ömürlü olması için %15-90 arasında olması lazım çoğunlukla.

jamiryun

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
mehmet emir çelik
İlgilendiği Kategoriler
oyun
bende monster notbook var her zaman sarja takılı. pirizden cekince oyunlar 30 fps e düşüyor takınca baya fark ediyor yanı yüksen bir işlem istiyen bir şey yapacaksan prize takılı olsun 2.soru pile zarar vermiyor normal kullanımlarda pilim sapasağlam kullanıyom bildiğim kadarıyla sarj %100 olunca pile enerji gitmiyor direkt prizden ihtiyacı kadar alıyor diye biliyom

Hypnx

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
452
İsim
Batuhan
Selamun aleykum

Laptop şarjı tam doluyken sarja takmak bataryaya, bilgisayara v.s zarar verir mi ?

Oyun açmak istediğimde bataryadayken oyundan tam performans alamıyorum ekranda bir drop oluyor takılma gibi ama ne zaman şarja takıyorum o zaman düzeliyor

Bilgisayarın şarjı tam doluyken veya %70-80 vs. iken şarja takmanın sakıncası var mıdır ? Ayrıca bunu her gün yapmada bir sakınca varmı ? çünkü bilgisayarı şarjda bırakmak gibi durumum yok işim bitince toplamam gerekiyor.
Haftada 1 laptopu şarjdan çekip %25-30 lara kadar düşür.Sonra şarja takıp yoluna devam et.Batarya tam dolu şekilde uzun süre durması sağlıklı değil.Aynı şekilde 0 a inmesi de sağlıklı değil.Ayda 1 defa da bataryayı 0 a düşürüp tekrar fulleyebilirsin.Bu senin batarya ömrünü uzatacaktır.Akımın bir akış içerisinde olması içerdeki dolum hücrelerinin yanmasını geciktirecektir.

KaganKK06

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,745
İsim
Kgn
Ben MyAsus uygulamasından %60a ayarladım.Adaptör takılı olunca 60 tan yukarı çıkmıyor.2-3 kere şarja takılı olmadan kullanmam gerekti.Onda da 20 lere yakın olunca işim halloldu o zamanda taktım.Sizde şarjı kısıtlayıp kullanın bence

Top Bottom