Laptop Bazen SSD yi görmüyor

stereohearts

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Reaksiyon skoru
16,600
Ben yakın zamana kadar böyle bir hata almıyordum ancak Windows 10 1909 güncellemesi aldıktan sonra laptop kafayı yedi. Güncellemeden sonra laptop ssd yi bazen görüyor bazen görmüyor. İlk açılışta direk lan portundan boot atmaya çalışıyor. Kendimce kısa süreli çözüm için bios tan lan boot unu kapadım ancak bazen hala görmemeye başlıyor. Temiz format attım güncellemeyi yüklemedim yine aynı. (SSD modelim Everest JAJS300M120C). Sata portunda bi sıkıntı da yok harddiskle denedim çalışıyor. Şöyle bi şüphem var ancak pek bi bilgi edinemedim; ssd uzun süreli kullanınca (tek seferde 15 saaten fazla çalışınca) ısınıyor kendini kapatıyor diye düşündüm kendim de saçma buldum. Ancak ısı değerlerini felan kontrol ettiğimde cidden harddiskten fazla ısınıyor ve uzun sürelide harddisk bi sıkıntı yaratmıyor. Bad sector taraması felan temiz her türlü şeyi yaptım tek seçenel bana göre ısınıp kendini kapatması kaldı (her ne kadar saçma gelse de). Bi çözüm yolu sunabilir misiniz tek seçenek ssd değiştirmek mi ?

Güncelleme sonrası yaşadığınızdan emin misiniz çünkü boot edemiyorsanız sanki durum donanımsal gibi

Everest gibi bir markadan da bu beklenir zaten.

Uzun süreli veri işlemesi yapmadığınız sürece SSD'ler normal şartlar altında ısınmaz. İsterseniz 500 saat çalıştırın ama hiç veri işlemeyin, ısınmaz.

Sorun muhtemelen SSD'den.

Sıcaklık değerleri ne kadar oluyor?

Güncelleme sonrası yaşadığınızdan emin misiniz çünkü boot edemiyorsanız sanki durum donanımsal gibi
Hayır eminim denedim şimdi güncellemeyi sildim biraz oldu gibi bakıcaz artık

Everest gibi bir markadan da bu beklenir zaten.

Uzun süreli veri işlemesi yapmadığınız sürece SSD'ler normal şartlar altında ısınmaz. İsterseniz 500 saat çalıştırın ama hiç veri işlemeyin, ısınmaz.

Sorun muhtemelen SSD'den.

Sıcaklık değerleri ne kadar oluyor?
Maks 70 derece ortalama 65 derece oluyor ancak boş kullanımda 60 felan oluyor yakı değerler olsa da harddiskte en fazla 45 gördüm

Yardımcı olmaya çalışan herkes için teşekkürler sorunu çözdüm, belki aynı hatayı alıyorsanız işinize yarar:
Program kaldırma bölümünden direkt olarak KB4551762 güncellemesini sildim(her kurduğumda bu güncellemeyle gelmiyordu yeni iso aldım onda bu gelmeye başlamıştı silip deneyim dedim oldu). Sorunum çözüldü ancak ısı değerleri konusunda endişeli olduğum ve veri kaybı yaşamak istemediğim için ssd değiştirme kararı aldım. Herkese teşekkürler :)

Maks 70 derece ortalama 65 derece oluyor ancak boş kullanımda 60 felan oluyor
Bunlar bir SSD'ye kolayca zarar verebilecek sıcaklıklar. SSD'yi değiştirin; Everest, HI-LEVEL gibi markalara da bulaşmayın.
Sorunum çözüldü ancak ısı değerleri konusunda endişeli olduğum ve veri kaybı yaşamak istemediğim için ssd değiştirme kararı aldım.
Bütçenizi belirtirseniz SSD önerisinde yardımcı olabiliriz.

Bunlar bir SSD'ye kolayca zarar verebilecek sıcaklıklar. SSD'yi değiştirin; Everest, HI-LEVEL gibi markalara da bulaşmayın.

Bütçenizi belirtirseniz SSD önerisinde yardımcı olabiliriz.
Bütçe sıkıntım yok ancak direk laptopumu değiştirmeyi düşünüyorum. Şimdilik aileye baskı olmasın diye idare etmek istiyorum sağolsun bir tanıdığımın da pc sini yenileyeceği için artan parçaları varmış gerekliyse alabileceğimi söyledi. Ben de ssd ye çöktüm :D Şuanlık önemli verilerimi kullandığım Everest ssd ye atmıyorum gittiği yee kadar götürse yeter :)

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,169,514
Üyeler
185,753
Son üye
keremks
Geri