Laptop BIOS şifresini unuttum 🤡

Bukr3j

80+ Silver
Reaksiyon skoru
518
Laptop marka modeli Gamegaraj Slayer-X7-5060, yurta yerleştiğim için bios'unu kilitlemek istedim lakin gerek B12 eksikliği olsun gerek ADHD gibi sağlık sorunları olsun nasıl bir şifre konbinasyonu yaptığımı hatırlamıyorum.

Laptop'da bios pişi bulunmuyor, bundan dolayı pili çıkart sıfırla yapamıyorum. BIOS'umu nasıl sıfırlayabilirim?

Müşteri temsilcisi ile görüştüm, BIOS sıfırlama işlemi içim kdv dahil 1500₺ para istiyorlar...

Son düzenleme:
hocam ben de bios şifresini unutmuştum markası acer, biosta kod gibi bir şey verdi ve bir siteye yazıp şifreyi görebildim. sana kod gibi bir şey veriyor mu orada

hocam ben de bios şifresini unutmuştum markası acer, biosta kod gibi bir şey verdi ve bir siteye yazıp şifreyi görebildim. sana kod gibi bir şey veriyor mu orada
Hayır, sadece şifre geçersiz diyor.

Hayır, sadece şifre geçersiz diyor.
3 kere yanlış girmeyi denesene bi
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

hocam yanlış girdikten sonra ekrana gelen kodun fotosunu paylaşırmısınız

3 kere yanlış girmeyi denesene bi

hocam yanlış girdikten sonra ekrana gelen kodun fotosunu paylaşırmısınız
Sadece "Invalid password" yazıyor.

Bilgisayarın arka kapağını açıp bios pilini çıkartıp biosu sıfırlayın

Batarya sökülebiliyorsa önce bataryayı sök, sonra Bios pilini bul ve çıkar ve 10 saniye bekle. Sonra tekrar tak.

Hocam nasıl çıkmıyor bios pili?Çıkması lazım.Fotoğraf atma şansın var mı içinin?Farklı bir şey deneyelim.

Hocam nasıl çıkmıyor bios pili?Çıkması lazım.Fotoğraf atma şansın var mı içinin?Farklı bir şey deneyelim.
Batarya sökülebiliyorsa önce bataryayı sök, sonra Bios pilini bul ve çıkar ve 10 saniye bekle. Sonra tekrar tak.
Bilgisayarın arka kapağını açıp bios pilini çıkartıp biosu sıfırlayın

İnce, compact tasarlanmış bir laptopdan bahsediyoruz hocam.

RTCLR JBAT1 CLR_CMOS bu üçünden biri olacaktır anakartın üzerinde (yurtta ne kadar açabilirsin bilmiyorum)

Jumper'ı 5-10 dakika kısa devre pozisyonuna al (plastik kapakla pinleri birleştir), sonra normale döndür.

Laptop pilini çıkartmayı unutma

Mümkünse anti statik ortamda yap örn renksiz metale dokun bir elinle.

Bu şekilde kullanmaya devam et. Laptop'unu çöp etme. Yapacak bir şey kalmadı.

RTCLR JBAT1 CLR_CMOS bu üçünden biri olacaktır anakartın üzerinde (yurtta ne kadar açabilirsin bilmiyorum)

Jumper'ı 5-10 dakika kısa devre pozisyonuna al (plastik kapakla pinleri birleştir), sonra normale döndür.

Laptop pilini çıkartmayı unutma

Mümkünse anti statik ortamda yap örn renksiz metale dokun bir elinle.
Görselde gördüğünüz gibi, jumper vs.'nin ne olduklarına dair hiçbir bilgim yok. Şu anda bios pişini çıkartıp 2 dakika boyunca, sabrım yettiği kadar güç tuşuna basıp sıfırlamaya çalışıyorum.

Bu şekilde kullanmaya devam et. Laptop'unu çöp etme. Yapacak bir şey kalmadı.
Laptop'u açamadan nasıl kullanabilirim ki? En kötü servise gönderirim.

Ekler

• IMG_0077.webp
    IMG_0077.webp
    943.5 KB · Hit: 39
  • IMG_0078.webp
    IMG_0078.webp
    391.8 KB · Hit: 37
  • IMG_0079.webp
    IMG_0079.webp
    384.9 KB · Hit: 36
Görselde gördüğünüz gibi, jumper vs.'nin ne olduklarına dair hiçbir bilgim yok. Şu anda bios pişini çıkartıp 2 dakika boyunca, sabrım yettiği kadar güç tuşuna basıp sıfırlamaya çalışıyorum.

Laptop'u açamadan nasıl kullanabilirim ki? En kötü servise gönderirim.
RTCLR JBAT1 CLR_CMOS bu üçünden fotoğrafta göremiyorum sanırım eklememişler ama yıllardır eski laptoplqrda bile var bu tuşlardan birini bulup ucuna tornovida dokundurtmsn yetiyor genelde attığın fotonun mavi kısmında olur ben göremedim bu üçünüde başka adı olabilir mi diyeceğim ama... sanmıyorum

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,163,934
Üyeler
184,860
Son üye
tnhnmnts1
Geri