Neler Yeni

Yardım Laptop Bir Anda Donuyor Ve Hiçbir şey Yapılmıyor

The_efec

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
65
İsim
Efe çiçek
Elimde Lenovo Loq 15iax9 Laptop var (4060 115W İ5 12450HX 8x2 16gb ddr5 ram 500GB depolama). Bu, POE2 indirdikten sonra gelmeye başladı sadece onda donuyordu oyundandır dedim ama gün geçtikte programlar geç açılmaya lolde bile bi maçta 2 3 kere fps drop yemeye başladım az öncede r6 oynarken pc dondu kapatmak zorunda kaldım; daha öncesinde bir sorun yoktu. 4 aydır kullanıyorum ve oyun oynarken arkada hiçbir şey açık değil, sadece bazen Brave açık oluyor. Steam'den oyunlarımı oynuyorum. Bir anda donuyor ve hiçbir şey yapılamıyor; tuşundan kapatmak zorunda kalıyorum. İşlemci, RAM ve ekran kartına benchmark yaptım. Daha önce fps drop diye konu açıp paylaşmıştım ve bir sorun yok demişlerdi. Ne ses geliyor ne de mouse hareket ettirilebiliyor; tamamen donuyor. Ne yapmam lazım? Format atardım ama internetim çok yavaş, o kadar şeyi tekrar indirmem günler sürer.

xmeycox

80+
Dostum neredeyse 1 aydır elindeki bilgisayarı araştırıyorum 12450hx dediğimiz işlemci çok güç tüketen bir işlemci ve işlemci çok ısınıyor unvolting işlemi yapman gerekiyor muhtemelen artı 115 watt bir gpu da olduğu için 170 watt batarya o sistemi besleyemiyor ayrıca battery draing yaşarsın pil sağlığını kontrol et muhtemelen azalma olmuştur loq cihazlarda ryzen işlemcileri almak gerekiyor bana göre daha az güç çektiği için lenovo ile görüşüp sorunu bildir 230 watt adaptör iste
Mesaj otomatik birleştirildi:

Senin sisteminin 4050 versyonunun incelemesi oyunlarda işlemci sıcaklığı yüksek olduğu için fps düşüşü yaşarsın ve unvoltingle işlemciyi 50 watt a sabitleyip çok az bir performans kaybıyla oyununu oynarsın

sistem sadece oyundamı takılıyor yoksa normal kullanımdada takılmalar oluyormu ?

Son düzenleme:

The_efec

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
65
İsim
Efe çiçek
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
battery draing denmidir sence çünkü 4 aydır böyle bişi olmadı son 2 3 haftadır oluyor

The_efec

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
65
İsim
Efe çiçek
Pil sağlığın kaç ?
1735941516570.png

Dostum neredeyse 1 aydır elindeki bilgisayarı araştırıyorum 12450hx dediğimiz işlemci çok güç tüketen bir işlemci ve işlemci çok ısınıyor unvolting işlemi yapman gerekiyor muhtemelen artı 115 watt bir gpu da olduğu için 170 watt batarya o sistemi besleyemiyor ayrıca battery draing yaşarsın pil sağlığını kontrol et muhtemelen azalma olmuştur loq cihazlarda ryzen işlemcileri almak gerekiyor bana göre daha az güç çektiği için lenovo ile görüşüp sorunu bildir 230 watt adaptör iste

Senin sisteminin 4050 versyonunun incelemesi oyunlarda işlemci sıcaklığı yüksek olduğu için fps düşüşü yaşarsın ve unvoltingle işlemciyi 50 watt a sabitleyip çok az bir performans kaybıyla oyununu oynarsın

sistem sadece oyundamı takılıyor yoksa normal kullanımdada takılmalar oluyormu ?
pao2 ye 5 kere girdim 3 kere dondu dediğim gibi lolde 1 maçta 2 3 kere drop yedim r6 da az önce tamamen dondu poe2 deki gibi normal kullanımda ise aramaya steam yazıp tıklıyorum 2 3 saniye delaylı olarak arama kapanıyor uygulama açılmaya başlıyor ve uygulamalar eskisine göre baya yavaş açılıyor normalde 1 dk ise 3 4 dk da açılmaya başladılar

xmeycox

80+
Alıntıyı görüntüle

pao2 ye 5 kere girdim 3 kere dondu dediğim gibi lolde 1 maçta 2 3 kere drop yedim r6 da az önce tamamen dondu poe2 deki gibi normal kullanımda ise aramaya steam yazıp tıklıyorum 2 3 saniye delaylı olarak arama kapanıyor uygulama açılmaya başlıyor ve uygulamalar eskisine göre baya yavaş açılıyor normalde 1 dk ise 3 4 dk da açılmaya başladılar

powercfg /batteryreport cmd ye bu komudu yaz

The_efec

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
65
İsim
Efe çiçek

Ekler

• battery-report.rar
    6.7 KB · Hit: 2
Son düzenleme:

xmeycox

80+
Yüzde 2 lik bir kayıp yaşamışsın dostum pil sağlığın 98 civarı driverların güncel olduğundan emin ol ayrıca oyun oynarken bir sıcaklık testi al bakalım

The_efec

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
65
İsim
Efe çiçek
Yüzde 2 lik bir kayıp yaşamışsın dostum pil sağlığın 98 civarı driverların güncel olduğundan emin ol ayrıca oyun oynarken bir sıcaklık testi al bakalım
driverlarım win güncellemelerinden ve lenovonun kendi uygulamasından kontrol ettim ek bi güncelleme yok hepsi güncel şimdi bi bf5 girip test edicem

The_efec

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
65
İsim
Efe çiçek
hocam 65 70 derecelerde dolanıyor nadir 72 oldu orta ayarlarda oynadım yükseltince fps 60 lara düştü dlss kapalı açmadım

The_efec

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
65
İsim
Efe çiçek
İşlemci sıcaklığına baktın değilmi ? Hiç drop yada çökme oldumu kaç saat oynadın
online da full maç 750 - 750 1 saat oynadım bf5 te bi sorun olmadı ben yinede garantiye almak adına format attım ve şuanda işlemcinin watt değerini 50 ye sabitledim bazı forumlarda işlemcinin wattını sabitle yazmışlar insanlara şuanda oyunlar iniyor indiklerinde birkez daha test edicem

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,037,530
Üyeler
164,516
Son üye
Talhaxx
Top Bottom