Neler Yeni

Laptop Düşük Fps Sorunu

Syjne

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
29
İsim
Barış Şen
CS2'yi baz alalım ;
Tüm görüntü ayarlarını yazar mısın ? Nvidia üzerinden de kalite de mi performansta mı kullanıyorsun ?

( 4060 Laptop Kullanıyorum, Nvidia denetim masasında kaliteye geçmiş kendiliğinden, çok ciddi fps kaybı yaşıyordum.. )
Full kalitede ve full performansta denedim fps değişmedi ikisinde de 60 fps civarıydı.

xTURANN

80+ Silver
Full kalitede ve full performansta denedim fps değişmedi ikisinde de 60 fps civarıydı.
60FPS İmkansız, fps kayıplarında bile o olmaması gerekli.
Şarja takılı oynuyorsunuz dimi ? Her hangi bir vsync gibi kısıtlama açık mı ?

Syjne

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
29
İsim
Barış Şen
60FPS İmkansız, fps kayıplarında bile o olmaması gerekli.
Şarja takılı oynuyorsunuz dimi ? Her hangi bir vsync gibi kısıtlama açık mı ?
Bizzat kontrol ettim vsnc kapalıydı ama açık olsa bile 165hz 60ta kalmaması lazımdı. Sarjdan çıkarmıyorum hiç.

Ruffian

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,181
İsim
Ahmet
İlgilendiği Kategoriler
Laptop, PC, Limitler
Bizzat kontrol ettim vsnc kapalıydı ama açık olsa bile 165hz 60ta kalmaması lazımdı. Sarjdan çıkarmıyorum hiç.
Hocam FPS baya sabitleniyor fps kaybı değil bu ben bunu en son GPU driverini hatalı kurduğumda yaşamıştım driverlarınızı özel kurulum ile kurun hızlı kurulum bir sorunlu ve her daim temiz kurulum yapın isterseniz DDU ile driverleri kaldırıp baştan kurun.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Lenovonun da monsterdan farkı yok bu marka da ısınıyor.
Anakartdan patlak verince de bunu dersin

GPU biraz sıcak çalışıyor ama size zahmet VRAM lerin sıcaklığını kontrol edermisiniz

Syjne

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
29
İsim
Barış Şen
Hocam FPS baya sabitleniyor fps kaybı değil bu ben bunu en son GPU driverini hatalı kurduğumda yaşamıştım driverlarınızı özel kurulum ile kurun hızlı kurulum bir sorunlu ve her daim temiz kurulum yapın isterseniz DDU ile driverleri kaldırıp baştan kurun.

Anakartdan patlak verince de bunu dersin

GPU biraz sıcak çalışıyor ama size zahmet VRAM lerin sıcaklığını kontrol edermisiniz
Gpu 75 derecelerde geziniyor cpu 90-95 civarı geziniyor. İşlemcinin de turbo boostunu kapatırsam gpu ile aynı sıcaklık değerlerini paylaşıyor bence sıcaklıkla ilgili bir sorunum yok. Drivera gelirsek ben her zaman temiz kurulum yaptırırım hatta tekrar silip yükleyeyim yazılımsal sorun olabilir lakin ben bu sorunu 1 yıldır yaşıyorum. Olması gerekenden çok düşük fps alıyorum lenovo ekibi de benden cahil nvidia programını desteklemiyoruz gibi bir cümle kuruyorlar. Bunlar dışında sorun ne olabilir nasıl çözülür onu arıyorum.

Bir zamanlar cs2 100fps oynamıştım düşük ayarlarda ama yine az bu laptop için.

Ruffian

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,181
İsim
Ahmet
İlgilendiği Kategoriler
Laptop, PC, Limitler
Gpu 75 derecelerde geziniyor cpu 90-95 civarı geziniyor. İşlemcinin de turbo boostunu kapatırsam gpu ile aynı sıcaklık değerlerini paylaşıyor bence sıcaklıkla ilgili bir sorunum yok. Drivera gelirsek ben her zaman temiz kurulum yaptırırım hatta tekrar silip yükleyeyim yazılımsal sorun olabilir lakin ben bu sorunu 1 yıldır yaşıyorum. Olması gerekenden çok düşük fps alıyorum lenovo ekibi de benden cahil nvidia programını desteklemiyoruz gibi bir cümle kuruyorlar. Bunlar dışında sorun ne olabilir nasıl çözülür onu arıyorum.
AIDA64 Extreme testine sokun derim R23 testi yapın ona göre yorumlayalım.

Bir zamanlar cs2 100fps oynamıştım düşük ayarlarda ama yine az bu laptop için.
Hocam peki oyunda RTX 2050 yi kullandığından eminmisiniz?

İşlemci ile gelen ıGPU yu kullanıyorda olabilir oyunda.

Whisper ve battery modun kapalı olduğundan emin olun Nvidia tarafında.

Syjne

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
29
İsim
Barış Şen
AIDA64 Extreme testine sokun derim R23 testi yapın ona göre yorumlayalım.

Hocam peki oyunda RTX 2050 yi kullandığından eminmisiniz?

İşlemci ile gelen ıGPU yu kullanıyorda olabilir oyunda.

Whisper ve battery modun kapalı olduğundan emin olun Nvidia tarafında.
AIDA64 testini yapıp sonuçlarını atarım. Whisper ve battery mode laptopum desteklemiyor. iGPU kullanamaz msi afterbuner ile bizzat takibini yapıyorum harici gpu kullanıyor.

Hocam benim sistemin özellikleri R5 5600h ve RTX 3060 90w videodaki adamlar aynı fps aldığı belirtmiştim yanlış anlaşılmış onu düzelteyim.

@Ruffian donanım testi istiyorsunuz değil mi?

Son düzenleme:

Ruffian

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,181
İsim
Ahmet
İlgilendiği Kategoriler
Laptop, PC, Limitler
AIDA64 testini yapıp sonuçlarını atarım. Whisper ve battery mode laptopum desteklemiyor. iGPU kullanamaz msi afterbuner ile bizzat takibini yapıyorum harici gpu kullanıyor.

Hocam benim sistemin özellikleri R5 5600h ve RTX 3060 90w videodaki adamlar aynı fps aldığı belirtmiştim yanlış anlaşılmış onu düzelteyim.

@Ruffian donanım testi istiyorsunuz değil mi?
Aynen öyle R23 testinede sokun.

Top Bottom