Neler Yeni

Yardım Laptop evde temizlenir mi?

Zzabuza

80+
Daha önce hiç laptop bakımı yapmadım termal macun yenileyip fanları temizleyeceğim sizce yapabilir miyim? Bilgisayarcı termal macun ondan 700₺ istiyor (mx4 kullanacak).

barut

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
236
İsim
Doğukan Barut
Daha önce hiç laptop bakımı yapmadım termal macun yenileyip fanları temizleyeceğim sizce yapabilir miyim? Bilgisayarcı termal macun ondan 700₺ istiyor (mx4 kullanacak).
ben kendim yapıyorum şahsen her şeyini, bir tane gereksiz kredi kartı ile altını da açarsın illa net hiç açmadıysan bir iki tane vida zorlar seni onun dışında gerisi basit zaten

GT 1010

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
141
İsim
Yasuo Mehmet
El becerin varsa yapılır. Laptopun modelini yazıp varsa o model için olan videoları izleyip öyle yapmanı öneririm. Uygun boyutta tornavida lazım. Vidaların yerini karıştırmamak için a4 kağıda vidaların yerini belirtebilirsin.
mx4 laptop için uygun değil bence. Daha yoğun macun iyi olacaktır. Hatta en iyisi bence PTM 7950 ama yurtdışından alman gerekiyor.

Zzabuza

80+
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
ben kendim yapıyorum şahsen her şeyini, bir tane gereksiz kredi kartı ile altını da açarsın illa net hiç açmadıysan bir iki tane vida zorlar seni onun dışında gerisi basit zaten
Fanların katmanlarını ayırabilir miyim kolayca yoksa yüzeysel mi temizlemeliyim
Mesaj otomatik birleştirildi:

El becerin varsa yapılır. Laptopun modelini yazıp varsa o model için olan videoları izleyip öyle yapmanı öneririm. Uygun boyutta tornavida lazım. Vidaların yerini karıştırmamak için a4 kağıda vidaların yerini belirtebilirsin.
mx4 laptop için uygun değil bence. Daha yoğun macun iyi olacaktır. Hatta en iyisi bence PTM 7950 ama yurtdışından alman gerekiyor.
Gaming laptop değil

GT 1010

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
141
İsim
Yasuo Mehmet
Her fan açılmayabiliyor. Bazıları vida bazıları yapıştırma veya perçinli oluyor. Fanı çıkartıp dışarıdan temizleyebilirsin. İçini açmana çok gerek yok.

Farex

80+ Silver
mx4 kullanılmaz. Thermal girzzly kyronaut yada mastergel pro maker kullanmalı ama bence kendin yap.

Zzabuza

80+
Her fan açılmayabiliyor. Bazıları vida bazıları yapıştırma veya perçinli oluyor. Fanı çıkartıp dışarıdan temizleyebilirsin. İçini açmana çok gerek yok.
Vidalı ise açayım mı

Zzabuza

80+
Toz durumuna bağlı. Dışarıdan fırça ile yapsan yeter diye düşünüyorum. Ev ortamında çok kirlenmemiştir muhtemelen.
Temizleme düşüncen yoktu fakat son zamanlarda fazla fan çalışıyor

mx4 kullanılmaz. Thermal girzzly kyronaut yada mastergel pro maker kullanmalı ama bence kendin yap.
Link atar mısınız

GT 1010

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
141
İsim
Yasuo Mehmet
Sıcaklıklar yükseldiyse fan hızlanıp ses yapar normal bir durum. Özellikle kullanacağın tornavida boyutuna ve şekline dikkat et. Vida yalama yapabilir. Her vida aynı boyutta olmayabiliyor. Uzun ve kısa vidalar olabiliyor. A4 kağıda yerlerini işaretleyebilirsin. Acele etmeden sakince yap. Bu işlemi yapmadan batarya bağlantısını mutlaka çıkart. Havalar soğuk kazak tarzı şeyler statik elektrik riskini arttırıyor. Metal bir yerlere dokunmak statik elektriğini boşaltacaktır.

Farex

80+ Silver

Link atar mısınız
yada bu.

Zzabuza

80+

barut

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
236
İsim
Doğukan Barut

Gaming laptop değil
bi aç bakalım dediğin kadar toz katranı var mı yoksa fön makinesi ile içine üflet biraz temizlenir, ıslak mendil ilede serçe parmağını içine sokarak temizle bitti gitti

Normal termal macun kullansam olmaz mı yani
olur kardeşim bir şey olmaz rahat ol

Top Bottom