Neler Yeni

Laptop FPS Arttırma/Hızlandırma

leroxy

80+ Platinum
En İyi Cevap
24
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,921
İsim
Alp
İlgilendiği Kategoriler
İnternet Hizmetleri - Yayın Servisleri - Riot Games
Ekran Kartımı Değişim veya iade için ASUS'a göndereceğim. Bu süreçte ise Laptopumu monitörüme bağlayıp kullanacağım.

Ancak laptopumda İntel İ5 8250U İşlemci ve 930MX İle VALORANT Üzerinde 30-40fps anca alıyorum. 4 Core 8 Threads içeren bir işlemci, onun grafik motoru ve 930MX İle nasıl bu kadar düşük bir performans alırım aklım almıyor.

Bunu nasıl arttırabilirim ? Geçici olarak.

Dante

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
Yunus
Sürücülerini güncel tut. Ekran kartı ayarlarını düşür. Oyun grafiklerini düşür. Kendine gelir pc.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Sürücülerini güncel tut. Ekran kartı ayarlarını düşür. Oyun grafiklerini düşür. Kendine gelir PC.
Nvidia Denetim masasından.

En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
908
İsim
Sencer Yalçıner
İşlemcinin grafik kartını kullanıyor. Nvda denetim maasasından Yüksek performansı seç. FPS nin arttığını göreceksin.

leroxy

80+ Platinum
En İyi Cevap
24
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,921
İsim
Alp
İlgilendiği Kategoriler
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ayarlar neyde?
MSAA'yı kapat.
MSAA Vb. tüm filtreleyiciler kapalı.
Sürücülerini güncel tut. Ekran kartı ayarlarını düşür. Oyun grafiklerini düşür. Kendine gelir PC.

Sürücü güncel. Oyun grafikleri orta. Bloom vb. de kapalı.
İşlemcinin grafik kartını kullanıyor. Nvda denetim maasasından Yüksek performansı seç. FPS nin arttığını göreceksin.
Hayır o zaten ayarlı. İkisini önceliğe göre kullanıyor.

En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
433
İsim
Eren Baskan
Nvidia denetim masasına girince ekran bölümü var mı ?Ben laptobumu monitöre bağlayınca intel graphics devre dışı oluyor.Belki 940mx öyle olup devre dışı kalmıştır.Çünkü ben intel graphicsle o kadar alıyordum eskiden.

leroxy

80+ Platinum
En İyi Cevap
24
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,921
İsim
Alp
İlgilendiği Kategoriler
Nvidia denetim masasına girince ekran bölümü var mı ?Ben laptobumu monitöre bağlayınca intel graphics devre dışı oluyor.Belki 940mx öyle olup devre dışı kalmıştır.Çünkü ben intel graphicsle o kadar alıyordum eskiden.

Aynı özellikler. Deneyeceğim.

@oguzhnsrmn laptop hdd okuma yazması o kadar kötü ki max 30mb yazıyor. Çok yavaş.

Son düzenleme:

leroxy

80+ Platinum
En İyi Cevap
24
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,921
İsim
Alp
İlgilendiği Kategoriler
Ayarlar neyde?
MSAA'yı kapat.

Her şey en düşük ayarlarda ve nvidia denetim masasından yüksek performans fln seçiliyken oyunda bu değerleri gördüm.

Ekran Görüntüsü (111).png

Bu en tepe değer. Oyun içinde 100fps civarı gezdi. Çok fazla da fps drop yedim. Ayrıca maça girerken karakterleri seçtiğimiz yer 10sn falan geç açıldı karakterlerin önizlemeleri geç yüklendi. 1.60GHz dediğine bakma oyunda 3.4GHz görebiliyor.

Sizce?

En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
433
İsim
Eren Baskan
Her şey en düşük ayarlarda ve nvidia denetim masasından yüksek performans fln seçiliyken oyunda bu değerleri gördüm.

Alıntıyı görüntüle
Bu en tepe değer. Oyun içinde 100fps civarı gezdi. Çok fazla da fps drop yedim. Ayrıca maça girerken karakterleri seçtiğimiz yer 10sn falan geç açıldı karakterlerin önizlemeleri geç yüklendi. 1.60GHz dediğine bakma oyunda 3.4GHz görebiliyor.

Sizce?
Bence değerler iyi gibi ben 1660ti la böyle oynuyom.

leroxy

80+ Platinum
En İyi Cevap
24
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,921
İsim
Alp
İlgilendiği Kategoriler
Bence değerler iyi gibi ben 1660ti la böyle oynuyom.
Şaka mı yapıyorsunuz ?
Eğer ciddiyseniz kartınızda ciddi bir sorun var. Vsync açıksa normal ama kapalıysa. Hiç normal değil.

Top Bottom