Neler Yeni

Laptop ile Masaüstü aynı performansta mı çalışır?

masquerade

80+ Bronze
Arkadaşlar selam, konuyu yanlış yere açmış olabilirim bunun için özür dilerim. Benim 10.000 TL bir bütçem var. Laptop almayı düşünüyorum fakat aynı özellikte bir masaüstüyle aynı performansı verebilir mi? Cevaplarınız için teşekkürler şimdiden.

Emir Aydın

𝒞𝒾𝓃𝑜
Moderatör
En İyi Cevap
101
Dahası  
Reaksiyon skoru
32,105
İsim
Emir Aydın
Instagram
emir.aydin41
Steam
https://steamcommunity.com/id/emiraydintr/
Discord
Emir Aydın#8540
Laptoplar taşınabilir olması için performanslarından kısılıyor. Bu sebeple eğer iş ve okul gibi yerlere götürme zorunluluğu yoksa laptop kullanmanın gereği de yoktur. Yan önerim evdeysen masaüstü, taşıman gerekiyorsa laptop al.
Genelde masaüstü ile aynı performansta çalışmaz.

Arkadaşlar selam, konuyu yanlış yere açmış olabilirim bunun için özür dilerim. Benim 10.000 TL bir bütçem var. Laptop almayı düşünüyorum fakat aynı özellikte bir masaüstüyle aynı performansı verebilir mi? Cevaplarınız için teşekkürler şimdiden.
Gerçekten yüksek bütçeli bir sistem toplayacaksan masaüstü almanı tavsiye ederim.Zira leptoplarda sonradan üstüne yükseltme işlemleri biliyosun ki kısıtlı.Ram ve hdd den başka bişey yükseltemiyorsun ama masaüstünde istediğin bileşeni sök yükselt eskisini sat.Bir döngü her zaman olur. Ayrıca leptoplarda küçültülmüş mimariler kullanıldığı için çalışmasında bazı şeylerden feragat ettiriliyor.Mesela hız gibi , mesela güç tüketimi gibi. Bir leptop güç ve performansı optimum düzeyde dengelyerek kullanılır. Masaüstü gerçek iş istasyonlarıdır bana göre.
Yüksek bütçen var ve kesinlikle masaüstü almalısın.
Yazı uzun oldu farkındayım ama ufak tefek yorum yapmayacaksak sadece masaüstü demenin bir anlamı yok .;)

19hsyn96

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,327
İsim
Hüseyin Şen
laptop ile masa üstü aynı performans vermiyor oyun için masaüstü daha performans verir ama laptop ek özelliği istediğin yerde oynarsın tatile götürürsüm bir yere giderken götürürsün.

masquerade

80+ Bronze
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Gerçekten yüksek bütçeli bir sistem toplayacaksan masaüstü almanı tavsiye ederim.Zira leptoplarda sonradan üstüne yükseltme işlemleri biliyosun ki kısıtlı.RAM ve hdd den başka bişey yükseltemiyorsun ama masaüstünde istediğin bileşeni sök yükselt eskisini sat.Bir döngü her zaman olur. Ayrıca leptoplarda küçültülmüş mimariler kullanıldığı için çalışmasında bazı şeylerden feragat ettiriliyor.Mesela hız gibi , mesela güç tüketimi gibi. Bir leptop güç ve performansı optimum düzeyde dengelyerek kullanılır. Masaüstü gerçek iş istasyonlarıdır bana göre.
Yüksek bütçen var ve kesinlikle masaüstü almalısın.
Yazı uzun oldu farkındayım ama ufak tefek yorum yapmayacaksak sadece masaüstü demenin bir anlamı yok .;)
Laptoplar taşınabilir olması için performanslarından kısılıyor. Bu sebeple eğer iş ve okul gibi yerlere götürme zorunluluğu yoksa laptop kullanmanın gereği de yoktur. Yan önerim evdeysen masaüstü, taşıman gerekiyorsa laptop al.
Genelde masaüstü ile aynı performansta çalışmaz.
Üniversite de okuyorum farklı şehirde yaşıyorum. Gittiğimde okul başlangıcından tatile kadar orada kalıyorum. Yani çok seyahat eden biri değilim. Çok kararsızım halen. Masaüstü taşıması çok yorar mı diye de düşünmüyor değilim açıkçası.

Üniversite de okuyorum farklı şehirde yaşıyorum. Gittiğimde okul başlangıcından tatile kadar orada kalıyorum. Yani çok seyahat eden biri değilim. Çok kararsızım halen. Masaüstü taşıması çok yorar mı diye de düşünmüyor değilim açıkçası.
Yani okulda sunumdur, çalışmadır gibi nedenlerle ev dışında kullanman gerekecekse leptop al ki 10.000₺ bütçeyle leptopların kıralları var.Kesinlikle memnun kalırsın ama aynı parayla masüstünde daha iyi performans alırsın ve ekran konusunda daha büyük daha kaliteli ekran kullanırsın. Tamamen senin tercihine kalan bir durum. Ben evde kullanıyorum sürekli ama leptop kullanıyorum. Çünki masaüstünün kablolarından ve sürekli aynı yerde pc oynamak zorunda kaldığımdan sıkıldım o yüzden leptopa geçtim. Bu da oynatıyor her istediğimi ama leptopoluğu için ekran masaüstü ekranlara göre ufak kalıyor

Emir Aydın

𝒞𝒾𝓃𝑜
Moderatör
En İyi Cevap
101
Dahası  
Reaksiyon skoru
32,105
İsim
Emir Aydın
Instagram
emir.aydin41
Steam
https://steamcommunity.com/id/emiraydintr/
Discord
Emir Aydın#8540
Kargo ile rahat taşınabilir. Ya da araba ile de sıkıntı olmaz.
Mesela bir örnek vereyim.
Aşağıdaki laptop 10.400 TL ancak içerisinde 1660 Ti modeli var.

Ancak aşağıdaki masaüstüne baktığımızda ise hemen hemen 10.000 TL tutuyor ve içerisinde RX 5700 XT var. RX 5700 XT, GTX 1660 Ti'ı tabiri caizse parçalar atar. Sistem 7500 TL ancak monitör ver ekipman ile 10.000 TL tutar.
-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-

bostan_27

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
80
İsim
muhammet ali gafil
bence çok da sıkıntı olmaz masaüstü al

masquerade

80+ Bronze
Yani okulda sunumdur, çalışmadır gibi nedenlerle ev dışında kullanman gerekecekse leptop al ki 10.000₺ bütçeyle leptopların kıralları var.Kesinlikle memnun kalırsın ama aynı parayla masüstünde daha iyi performans alırsın ve ekran konusunda daha büyük daha kaliteli ekran kullanırsın. Tamamen senin tercihine kalan bir durum. Ben evde kullanıyorum sürekli ama leptop kullanıyorum. Çünki masaüstünün kablolarından ve sürekli aynı yerde pc oynamak zorunda kaldığımdan sıkıldım o yüzden leptopa geçtim. Bu da oynatıyor her istediğimi ama leptopoluğu için ekran masaüstü ekranlara göre ufak kalıyor
Teşekkürler cevap için. :)
Kargo ile rahat taşınabilir. Ya da araba ile de sıkıntı olmaz.
Mesela bir örnek vereyim.
Aşağıdaki laptop 10.400 TL ancak içerisinde 1660 Ti modeli var.

Ancak aşağıdaki masaüstüne baktığımızda ise hemen hemen 10.000 TL tutuyor ve içerisinde RX 5700 XT var. RX 5700 XT, GTX 1660 Ti'ı tabiri caizse parçalar atar. Sistem 7500 TL ancak monitör ver ekipman ile 10.000 TL tutar.
-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-
Evet bu çok kafa karıştıran bir durum. Masaüstü alacağım gibi ya bilmiyorum. Yorumunuz gayet mantıklı. Teşekkür ederim. :)
bence çok da sıkıntı olmaz masaüstü al
Sanırım o yönde gidiyor. :D
Masaüstü candır. Taşınır 2 kere taksi parası vereceksin otogara kadar
Peki ya otobüste bir sıkıntı olur mu parçalara?

bostan_27

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
80
İsim
muhammet ali gafil
Teşekkürler cevap için. :)

Evet bu çok kafa karıştıran bir durum. Masaüstü alacağım gibi ya bilmiyorum. Yorumunuz gayet mantıklı. Teşekkür ederim. :)

Sanırım o yönde gidiyor. :D

Peki ya otobüste bir sıkıntı olur mu parçalara?
bence çok da bir sıkıntı olmaz

Top Bottom