Neler Yeni

Çözüldü✓ Laptop Isınması Normal mi?

qwerty1029384756

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
973
İsim
Qwerty1029384756
Hogwarts legacy oynuyorsun. Optimizasyon konusunda büyük problemleri olan, bilgisayarı çok zorlayan bir oyun. Laptop kullanıyorsun, masaüstü değil.
90 değilse 80 falan olmalıydı yinede. Acerlerin soğutmasını pek sevmiyorum çok sesliler.

Ömer Murat KARACA

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,052
İsim
Ömer Murat KARACA
6000 RPM uçak sesi gibi oluyor.
tamam da 6000RPM de neyi döndürsen uçak sesi çıkar zaten xD Bendeki cihaz 7300RPM'e kadar çıkıyor, iyi soğutma için kuvvetli fan şart yapacak bir şey yok her laptopta durum aynı
Mesaj otomatik birleştirildi:

90 değilse 80 falan olmalıydı yinede. Acerlerin soğutmasını pek sevmiyorum çok sesliler.
Neye göre kime göre 80 dostum? Sırf ısınmasın diye fabrikasyon olarak CPU'su kısılmış çöp victus'lar harici 90 dereceyi görmeyen laptop neredeyse yok. Önemli olan ısı değil, gördüğü max ısıda stabil durabilmesi, işlemciye hız kestirmemesi.

Asus'ların tepe limiti 95 derece, cihaz 90 dereceye kadar 3000-4000RPM fan açıyor sadece. 90-95 aralığında 7300'e kadar çıkıyor. 1mhz bile kayıp - hız kesme yok. Yani bu işin argesini yapmış, senelerdir üretim yapan firmalar bile soğutmayı bu şekilde ayarlarken sizin 80 diye kafanızda bir şey belirlemeniz komik maalesef. 7300RPM tabii ki sesli ancak laptop alıp sessizlik beklemek tuhaf zaten

evet performansda bir düşüş olmuyor ve bir çok oyun oynadım ancak böyle bir sorunla karşılaşmadım. Tamam ısınıyor ama çoğunlukla fanları sessizde kullandım yani max 2500 rpm civarı ve o kadar yükselmiyordu. Bu Hogwarts Legacy'de oldu biraz fazla yüksek ayarladık galiba grafikleri.
Sessizde cpu turbo frekansına çıkmaz. Isınmamak için hız keser. Hissetmemiş olabilirsiniz ancak mutlaka GHZ kısıtlıyordur cihaz. Tam performans ve etkin soğutma için kulaklık takıp oyunlarınızı Turbo modda oynamanızı tavsiye ederim. Ha yine 90-95 derece görür ama yüksek RPM ile tam performans verir.

Son düzenleme:

Xte13

80+
tamam da 6000RPM de neyi döndürsen uçak sesi çıkar zaten xD Bendeki cihaz 7300RPM'e kadar çıkıyor, iyi soğutma için kuvvetli fan şart yapacak bir şey yok her laptopta durum aynı

Neye göre kime göre 80 dostum? Sırf ısınmasın diye fabrikasyon olarak CPU'su kısılmış çöp victus'lar harici 90 dereceyi görmeyen laptop neredeyse yok. Önemli olan ısı değil, gördüğü max ısıda stabil durabilmesi, işlemciye hız kestirmemesi.

Asus'ların tepe limiti 95 derece, cihaz 90 dereceye kadar 3000-4000RPM fan açıyor sadece. 90-95 aralığında 7300'e kadar çıkıyor. 1mhz bile kayıp - hız kesme yok. Yani bu işin argesini yapmış, senelerdir üretim yapan firmalar bile soğutmayı bu şekilde ayarlarken sizin 80 diye kafanızda bir şey belirlemeniz komik maalesef. 7300RPM tabii ki sesli ancak laptop alıp sessizlik beklemek tuhaf zaten

Sessizde cpu turbo frekansına çıkmaz. Isınmamak için hız keser. Hissetmemiş olabilirsiniz ancak mutlaka GHZ kısıtlıyordur cihaz. Tam performans ve etkin soğutma için kulaklık takıp oyunlarınızı Turbo modda oynamanızı tavsiye ederim. Ha yine 90-95 derece görür ama yüksek RPM ile tam performans verir.
hmm anladım. Sessiz olsun diye öyle yapıyordum ama dediğiniz gibi zararlı bir şey. Baktım şimdi maks 7300 rpm oluyormuş. Performans modu var en yüksek onunla oynarım oyunları artık. Çok teşekkürler içimi rahatlattınız ve değerli bilgiler edindim.

qwerty1029384756

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
973
İsim
Qwerty1029384756

LOQ kullanıyorum performans modunda bile Acer Nitro 5 standart mod ile aynı sesi çıkarıyor.

Ömer Murat KARACA

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,052
İsim
Ömer Murat KARACA
LOQ kullanıyorum performans modunda bile Acer Nitro 5 standart mod ile aynı sesi çıkarıyor.
o cihazdan cihaza değişir ama 6000RPM'de sessiz çalışma imkanı yok. Biri birinden daha sessiz yorumu yapılabilir de 6000RPM'e sessiz denemez

qwerty1029384756

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
973
İsim
Qwerty1029384756
o cihazdan cihaza değişir ama 6000RPM'de sessiz çalışma imkanı yok. Biri birinden daha sessiz yorumu yapılabilir de 6000RPM'e sessiz denemez
Anlatmaya çalıştığım şey soğutmasınız sesli ve kötü olduğu. LOQ kullanıyorum RPM olarak hesaplamadım fakat Performans modunda 4500 RPM falan kadar ses çıkarırken 80 derecelerde oluyor.

Ömer Murat KARACA

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,052
İsim
Ömer Murat KARACA
Anlatmaya çalıştığım şey soğutmasınız sesli ve kötü olduğu. LOQ kullanıyorum RPM olarak hesaplamadım fakat Performans modunda 4500 RPM falan kadar ses çıkarırken 80 derecelerde oluyor.
Hocam o zaman yorumu baştan cihaz bazlı yapmalısınız. Siz direk 90 çok bari 80 olsa diyorsunuz ortada ne cihaz modeli ne koşul var :) ben de ona göre yorum yaptım🙏🏻

PNSHER

80+ Bronze
Nitroların fanları piyasadaki herhangi bir laptopdan 5-6 desibel daha yüksek sesli çalışıyor onun için öyle söylemiş arkadaş.

Top Bottom