Neler Yeni

Laptop işlemcimden tam performans alamadığımı düşünüyorum

sllhhhxd

80+
U serisi işlemciler genel olarak kısılmış işlemcilerdir.6 yıl boyunca i5 5200u kullanmış biri olarak söylüyorum,bu işlemciler hemen darboğaza düşebiliyorlar.Isınan bir yapıları yok çünkü fansız kullanım için tasarlanmış az watt çeken performansı da sınırlı olan işlemcilerdir.Dolayısıyla çok fazla bir iş yükünü kaldırmasını beklemeyin.70 dereceyi geçmese bile yine bir termal macun ve fan temizlemek sorunu çözebilir.Bu işlemcilere bahsettiğim yapılarından dolayı overclock vs yapılamıyor,yani kilitli işlemcilerdir.
Format attım geçen gün termal macun ve fan temizliğinide hallettim düzelmedi sanırım tek çare yeni pc almak.
Mesaj otomatik birleştirildi:

maalesef drop hakkında fikrim ve bilgim yok.
Sorun değil sağolun.

Dahası  
Reaksiyon skoru
135
İsim
Kaan
bu sistem ile 60 fps üstü oynayabilmesi gerekir.

Dostum i7 8265u işlemci bile 50 fps üstünü zor görüyor ve ara sıra droplar onda da var,evdeki diğer bilgisayardan biliyorum bu durumu.Harici bir ekran kartı yoksa,ram miktarı düşükse bu durumlar ortaya çıkabiliyor.Dahili grafik kartı ramden belirli bir miktarı alıyor,böylelikle ram azsa darboğaz yaşanabiliyor.Ram miktarı uygunsa,bu sefer işlemci ekran kartınında görevini üstlendiği için aynı anda iki işi yaparken darboğaza düşüyor,maalesef yani harici ekran kartı yoksa u serisi işlemciler zayıf kalıyorlar fazla performans beklememek gerekiyor.

Dahası  
Reaksiyon skoru
2,936
İsim
Ertuğrul
İlgilendiği Kategoriler
sim racing, laptop, mouse, klavye
Dostum i7 8265u işlemci bile 50 fps üstünü zor görüyor ve ara sıra droplar onda da var,evdeki diğer bilgisayardan biliyorum bu durumu.Harici bir ekran kartı yoksa,ram miktarı düşükse bu durumlar ortaya çıkabiliyor.Dahili grafik kartı ramden belirli bir miktarı alıyor,böylelikle ram azsa darboğaz yaşanabiliyor.Ram miktarı uygunsa,bu sefer işlemci ekran kartınında görevini üstlendiği için aynı anda iki işi yaparken darboğaza düşüyor,maalesef yani harici ekran kartı yoksa u serisi işlemciler zayıf kalıyorlar fazla performans beklememek gerekiyor.
arkadaşın laptopta harici ekran kartı var ram de 8 gb yani yeterli drop oluşması için bir neden yok donanımsal olarak.

Top Bottom