bu laptopu düşünüyorum kardeşime alacağız. Bütçe normalde 10 bindi yükselttik daha güzel cihazlar var diye 13 bin civari idi tekrar düşürdük. nedeni ise;
aşağıda kullandığım laptopları gerek mux switch olmaması gerek ısınma sorunları nedeni ile iade etmek durumunda kaldım. Gereken performansı o fiyatlara vermediğini düşündüğüm için.
ilk aldığım laptop acer nitro5 :
Bunda da performans ve ısınma sorunu vardı. Pes2021 de 110 fps veren laptop HDMI ille bağladığımda 180 fps alabiliyordum. Bu durumu aşağıda belirttim Mux switchden kaynaklı ve kendi ekranından oynadığım zaman Hep FPS düşük hem ısı değerleri çok yüksek işlemci 93 derece ekran kartı 85 lerde geziyor. max fan hızında olmasına rağmen
Ek olarak Monitörden görüntü alırsam eğer. 180 fps oluyor işlemci 75 lere çekiliyor ekran kartı ise 80 dereceye geriliyor. Mux switch olayı böyle illet bi olay işte. (Ekran kartından alıyor işlemci üzerindeki ekran kartına veriyor. Oradan da panele veriyor. !! mux switch olmadığı için ) // Normal şartlarda RTX 2060 dan direk panele vermesi lazım //
aşağıda ki HP omen laptopta da aynı durum söz konusu.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ikinci aldığım bu idi bunuda iade etmek durumunda kaldım
o fiyata hem mux switch yok gpusu 105 w Yani MAX Q değil fakat MAX P de değil. Zaten olsa bile farketmeyecekti çünkü mux switch olmadğı için ekran kartından tam performans alamıyorduk. Bu hem işlemcinin ısınmasına hemde performans kaybına yol açıyor.
Başka önerileriniz varsa açığım