Neler Yeni

Laptop önerisi istiyorum içeride detaylar var ( kullanıp iade ettiklerim )

Flamesa

80+ Silver
14 gün iade hakkı yasal hak , kullanmadan ürünün nasıl bir performans vereceğini bilemezsin. Düzgün paketlersen adamlara aldığın gibi güzel bir şekilde iade edersen hiçbir satıcının iadeyi kabul etmeme gibi bir durumu söz konusu değil.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Kardeşim kullanacak benim sistem imzamda zaten. Elektrik elektronik mühendisliği okuyor. Ona alacağız.
Oyun için alınmayacaksa msi alması daha mantıklı olur

bu laptopu düşünüyorum kardeşime alacağız. Bütçe normalde 10 bindi yükselttik daha güzel cihazlar var diye 13 bin civari idi tekrar düşürdük. nedeni ise;

aşağıda kullandığım laptopları gerek mux switch olmaması gerek ısınma sorunları nedeni ile iade etmek durumunda kaldım. Gereken performansı o fiyatlara vermediğini düşündüğüm için.

ilk aldığım laptop acer nitro5 :
Bunda da performans ve ısınma sorunu vardı. Pes2021 de 110 fps veren laptop HDMI ille bağladığımda 180 fps alabiliyordum. Bu durumu aşağıda belirttim Mux switchden kaynaklı ve kendi ekranından oynadığım zaman Hep FPS düşük hem ısı değerleri çok yüksek işlemci 93 derece ekran kartı 85 lerde geziyor. max fan hızında olmasına rağmen
Ek olarak Monitörden görüntü alırsam eğer. 180 fps oluyor işlemci 75 lere çekiliyor ekran kartı ise 80 dereceye geriliyor. Mux switch olayı böyle illet bi olay işte. (Ekran kartından alıyor işlemci üzerindeki ekran kartına veriyor. Oradan da panele veriyor. !! mux switch olmadığı için ) // Normal şartlarda RTX 2060 dan direk panele vermesi lazım //
aşağıda ki HP omen laptopta da aynı durum söz konusu.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ikinci aldığım bu idi bunuda iade etmek durumunda kaldım

o fiyata hem mux switch yok gpusu 105 w Yani MAX Q değil fakat MAX P de değil. Zaten olsa bile farketmeyecekti çünkü mux switch olmadğı için ekran kartından tam performans alamıyorduk. Bu hem işlemcinin ısınmasına hemde performans kaybına yol açıyor.

Başka önerileriniz varsa açığım
omen zaten oda ısıtıcı

ensbhdr55

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,538
İsim
Enes Bahadır
Oyun için alınmayacaksa msi alması daha mantıklı olur
Pes oynar o. Ama işte 10 bin tl vermişken de işte insan düşünüyor ileride ya yetmezse diye. 13 bin TL'ye ye düzgün 3060 , 2060 laptop yok. 15 e vurmak gerekiyor çıtayı.

omen zaten oda ısıtıcı
Omen Acer nitro 5 ten daha iyi onu söyliyim bu arada. HDMI dan görüntü aldığımda işlemci ve ekran kartı derecesi direk düşüyor. pes 2021de Son hızda fanlarda acer nitro 5 95 93 derece iken , hp omende 85 lerde geziyordu son hızda değilken bile. Omenlerin soğutması acer nitro 5 den daha iyi üst segmentlerde.

Pes oynar o. Ama işte 10 bin TL vermişken de işte insan düşünüyor ileride ya yetmezse diye. 13 bin TL'ye ye düzgün 3060 , 2060 laptop yok. 15 e vurmak gerekiyor çıtayı.

Omen Acer nitro 5 ten daha iyi onu söyliyim bu arada. HDMI dan görüntü aldığımda işlemci ve ekran kartı derecesi direk düşüyor. pes 2021de Son hızda fanlarda acer nitro 5 95 93 derece iken , hp omende 85 lerde geziyordu son hızda değilken bile. Omenlerin soğutması acer nitro 5 den daha iyi üst segmentlerde.
bizde omen var kanka tam fırın ondan dedim

ensbhdr55

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,538
İsim
Enes Bahadır
bizde omen var kanka tam fırın ondan dedim
Eski modeli mi yeni modelimi önemli olan o linkteki kullandığım laptop o kadarda ısınmıyor. Acer nitro 5 ten daha iyi soğutması. Eski omenler iyi değil onu biliyorum. Linkteki gayet iyiydi performans sorunu olmasa iade etmeyecektik hatta.

DOGANALPASLAN

80+ Gold
En İyi Cevap
10
Eski modeli mi yeni modelimi önemli olan o linkteki kullandığım laptop o kadarda ısınmıyor. Acer nitro 5 ten daha iyi soğutması. Eski omenler iyi değil onu biliyorum. Linkteki gayet iyiydi performans sorunu olmasa iade etmeyecektik hatta.
1050 var aga arkadasda kendim sahitim cok ısındıgına 20 serisini de ben alacaktım internete yazmıslar cok ısınır omenler diye almadım

Flamesa

80+ Silver
Pes oynar o. Ama işte 10 bin TL vermişken de işte insan düşünüyor ileride ya yetmezse diye. 13 bin TL'ye ye düzgün 3060 , 2060 laptop yok. 15 e vurmak gerekiyor çıtayı.

Sadece pes oynuyorsa yeter ya hertürlü, 12-13k ya 3060 laptopta anca bu kadar oluyor işte. Dediğiniz gibi 15k vermek lazım en az.

ensbhdr55

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,538
İsim
Enes Bahadır
1050 var aga arkadasda kendim sahitim cok ısındıgına 20 serisini de ben alacaktım internete yazmıslar cok ısınır omenler diye almadım
Eski omenler iyi değil dediğim gibi yeniler fena değil. Eğer HP alacaksanız EK modeli olanlarda mux switch var ( rtx 3000 ve intel serilerinde / amd işlemcisi olanlarda mux swtich yok üst cihaz olsa bile ) benim bütçem yetmiyor buna maalesef 15 bine alınıyor i7 10875H 16 ram ve rtx 3060 100w olan model. 15.000 tl.

Sadece pes oynuyorsa yeter ya hertürlü, 12-13k ya 3060 laptopta anca bu kadar oluyor işte. Dediğiniz gibi 15k vermek lazım en az.
Neyse 10 bini çıkarıcaz elden mecbur. 1650 ti kadar performans verecek aşağı yukarı. O zamanda diyorum intel + 1650 ti alayım zaten yetecek. Ondada 16 ram 1 tb ssd ve işlemci insanı cezbediyor. 5800H ne demek...

ensbhdr55

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,538
İsim
Enes Bahadır

ensbhdr55

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,538