Laptop Önerisi İtopya

Memedalin

80+
Reaksiyon skoru
0
Şimdi arkadaşlar ben bu sene üniversiteye başlayacağım konservatuar müzik bölümüne gideceğim açıkçası kazanacağımada güvenim tam. İlk öncelikle ne amaçla kullanıcağımı yazayım. Şimdi ben hem günlük işlerimi hemde oyun performansı yüksek olan bir laptop istiyorum stüdyo kayıt programları ile uğraşacağım için güçlü bir sisteme ihtiyacım var fakat aynı zamanda bilgisayarı taşımak istediğim için oyuncu laptopu alacağım. Ben bu aradığım özelliklerde bir laptop beğendim itopyanın sayfasından ve şöylede bir avantajı var Axess banka özel bu ayın sonuna kadar 5 taksite peşin fiyatına. Önceliğim oyun oynamak olmadığı için ekran kartı watt değeri düşük, benim için önemli olan pil ömrü o yüzden MSI Thin modelini seçtim. Benim sizden istediğim şey ise İtopyadan laptop alırsak pişman olurmuyuz, çünkü diğer mağazalara bakıyorum aralarında dağlar kadar fark var şimdi bazı tüketicilere bakıyorum itopyadan aldığıma pişman oldum diyorlar bende Konya'da yaşıyorum acaba bu ay bitmeden Ankara'daki bayisine gidip eldenmi alsam çünkü babam internetten alma mevzuna güvenmiyor şimdi bende babamın hayır dediğini yapamam.

itopya değil de thin modeli pişman eder

itopya değil de thin modeli pişman eder
hocam dediğim gibi önceliğim oyun olmayacak o yüzden bu modeli seçtim eğer önceliğim oyun oynamak olsaydı başka modeli ve daha yüksek ekran kartı watt değerli bir laptop seçerdim fakat bana performanstan çok pil lazım yinede sağol cevabın için

hocam dediğim gibi önceliğim oyun olmayacak o yüzden bu modeli seçtim eğer önceliğim oyun oynamak olsaydı başka modeli ve daha yüksek ekran kartı watt değerli bir laptop seçerdim fakat bana performanstan çok pil lazım yinede sağol cevabın için
dediğimin pille alakası yok hocam thin modelleri sorunlu genel anlamda ayrıca ekran kartı wattı düşük olunca şarjı az gidecek diye bir şey yok sen alırken en yüksek watt olanı alman lazım pil ayarlarını laptop üzerinden yaparsın

bu modelin pil omrunun iyi oldugunu nerde cikarttin ?
butce arttirip m4 air almak en mantiklisi olur ihtiyacin icin

Benim kullanım senaryom yüzde 80 üniversite ve müzik prodüksiyon (DAW VST ve stüdyo programları) yüzde 20 oyun Taşınabilirlik ve pil ömrü benim için önemli çünkü cihazı sürekli yanımda taşıyacağım
RTX 4050 nin 35W versiyonunu düşünüyorum Evet 90W modeller daha yüksek FPS veriyor ama günlük kullanımda zaten GPU devrede oluyor Oyun dışında maksimum performansa ihtiyacım yok Daha ince hafif ve serin çalışan bir kasa benim için daha mantıklı CS2 gibi oyunlarda 100 110 FPS benim için yeterli
90W model alıp güç ayarlarından kısmak teorik olarak mümkün ama o zaman da hem daha kalın bir kasa hem daha yüksek fiyat hem de daha büyük adaptör taşımış oluyorum
Benim önceliğim maksimum FPS değil dengeli kullanım ve uzun ömürlü bir sistem
Bu senaryoya göre 35W RTX 4050 seçimi sizce hâlâ mantıksız mı

Eğer yanlışım varsa düzeltin işin gerçeği şu Macbook alacak o kadar param yok Macbook almakta istemiyorum

Geri