Laptop seçimi yardımcı olur musunuz

Fatih654

80+
Reaksiyon skoru
2
İyi günler arkadaşlar, bir süredir laptop araştırıyorum ve en son bunlarda karar kıldım. Ekranları hepsinin üç aşağı beş yukarı aynı belki ilerde param olursa monitör de alırım. Bunların arasından hangisini önerirsiniz? Saf güç bakımından 5060 ve 4060 arasındaki farkı tam anlayamadım, hangisi daha güçlü bilmiyorum.
Yardımlarınız için teşekkürler şimdiden.

@Fatih654 MSI Katana pahalı, alınmasını önermem. HP Victus 16'larda Hall sensör sorunu var. Casper Excalibur G870 fena değil. Ama alacaksanız 16 GB RAM'li modelini alın. 32 GB olan modelin RAM sıcaklığında sorun var.

Katana pahalı ama daha kaliteli malzemesi ve soğutma yeteneği var diye pahalı. Ben olsam Casper elimi sürmem Katana alırım. Uzun vadede çok daha fazla memnun eder. Watt değeri olarak bakmak lazım. Yüksek watt katana daha iyi termal denge dağlar.

@shadowmexo ne olursa olsun. Şu an 5000 serisi varken MSI Katana'ya 55000 küsür vermek saçmalıktır.
Casper alıp birkaç ay sonra ısınıp kapanma olacağına, serviste perişan olacağıma, sürekli menteşe problemleri ile uğraşacağıma Katana alırım. Dostum zaten insanlar gidip rog Strix 4060 olana neden 70k veriyor sanıyorsun. Sen saçmalık diyorsun ama her şey performans değil. Ben sürekliliği, kaliteye, hafifliğe önem veriyorum mesela. Rog Strix, hp omed, msi vector kullanıyorum. Casper almaktansa bu yüzden Katana alırım.

@shadowmexo Casper'ın güncel laptoplarının hangisi ısınıp kapanıyor? Veya herhangi bir sorunu var mı? HP Victus 16'lar övülüyordu Hall sensör sorunu çıktı. Lenovo LOQ övülüyordu, onda da anakart yanmaları baş gösterdi. Dell G15 ve G16 öneriyorlardı forumlarda, patır patır döküldü. Yeri geliyor Asus ve MSI'da da sorun çıkıyor. Bu düşünceyle hiçbir laptop alınmaz. Şu marka takıntısını bırakın. Bu arada 4060 ROG Strix'e 70000 lira verenin de aklından şüphe ederim.

@shadowmexo Casper'ın güncel laptoplarının hangisi ısınıp kapanıyor? Veya herhangi bir sorunu var mı? HP Victus 16'lar övülüyordu Hall sensör sorunu çıktı. Lenovo LOQ övülüyordu, onda da anakart yanmaları baş gösterdi. Dell G15 ve G16 öneriyorlardı forumlarda, patır patır döküldü. Yeri geliyor Asus ve MSI'da da sorun çıkıyor. Bu düşünceyle hiçbir laptop alınmaz. Şu marka takıntısını bırakın. Bu arada 4060 ROG Strix'e 70000 lira verenin de aklından şüphe ederim.
Dostum ben yaklaşık 10 senedir yemin ettim Casper almam aldırmam. Hep beni ve çevremi perişan etti. Artık düzeltse de gene de işim olmaz. Hp omen hariç önermiyorum zaten. Gaming pc ucuz alınmaz bence zaten. Bahsettiğim seriler hariç önermiyorum forumda kimseye. Ben veriyorum kardeşim vector de var rog Strix te var. Mutlu mesut işlerimi yapıyorum. Teşekkürler aklımızdan şüphe duyduğun için. Ama insanların ihtiyaçlarının her zaman sadece ekran kartı ham performans olmadığını öğrenmelisin öncelikle. Keşke daha çok imkanım olsa tüm işlerim için titan serisi alabilsem. Benim düşüncem gaming pc denilen pc ler ki ben oyun değil mühendislik program için kullanıyorum. Acer predator, hp omen, asus rog, msi vector vs olması lazım. Altını önermiyorum. Aylık yaptığı işten 100k üzeri kazanan mühendis bir zahmet bilgisayara bir maaş versin. Teşekkürler

@shadowmexo ağır mühendislik işleri yapacak adam gitsin en tepe modelleri alsın. Biz ona bir şey demiyoruz. Bizim derdimiz fiyatına göre en optimum seçeneği bulmak.

Yorumlarınız için teşekkürler ve bildiğim kadarıyla hall sorunu and işlemcilerde ve ya s0 ve r0 versiyonlarda yaşanıyormuş o nedenle bu laptopa baktım. Bunu da göz önünde bulundurunca HP mantıklı mı sizce fiyatı çok uygun geldi bana. Ve bildiğiniz gibi laptop laptop almayla bitmiyor, soğutucu fan, klavye fare daha masraf çıkar diye oldukça ucuza kaçmak istiyorum.,daha masa bile yok evde:d

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,876
Üyeler
183,176
Son üye
ananıavradını35
Geri