Neler Yeni

Çözüldü✓ Laptop Sıcaklığım Bir Anda ÇokFazlaArtıyor ve Eski Haline Dönüyor Ne Yapmalıyım?

SalihB

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Salih Bedir Demir
Asus Tuf Gaming F15 İ712700H RTX3050 laptop kullanıyorum.Bakımını daha yeni yaptırdım. Turbo mod ve performans modunda sıcaklık değerleri ekran kartı ve işlemci için 70 80 aralığında ancak işlemci sıcaklığım bir anda 95 e çıkıyor ve 3 ila 5 saniye arasında tekrar 70 80 derece arasına geriliyor. Bundan dolayı işlemcimi manuel modda 45 W a sınırladım ancak bu seferde oyun çöktü.MSI Afterburner kullanarak işlemci W değerine baktığımda 40 seviyelerinden 70 seviyelerine çıktığını gördüm işlemci kısıtı yaptığımda oyun çöktüğü için ne yapmam gerek. Anlık 95 dereceye çıkıp inmesi bir sıkıntı yaratır mı?

TyShame

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
804
İsim
Halil
İlgilendiği Kategoriler
Tarih, Felsefe, Mobil Bilgisayarlar, Oyunlar
Teşekkürler sanırım aynı şekilde devam edeceğim yorumlardan anladığım kadarıyla sıkıntı olacağını sanmıyorum ztn bakımınıda yeni yaptırdım.Yardımcı olan herkese teşekkür ederim.
Undervolt sıkıntı mıkıntı çıkarmaz en fazla siyah ekran alırsın pc kapanır Voltaj değerleri eski değerine döner. Bilgisayar ***** değil siyah ekran almayacağın değeri stress testinde deneyerek -10 -10 azaltacaksın. En son siyah ekran aldığın değerin bir önceki değeri yani +10 veya güven istiyorsan +20 yapacaksın. Yoluna devam edeceksin. Undervolt tam tersi eğer doğru yapılırsa sistem ömrünü uzaltır.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,067,301
Üyeler
169,556
Son üye
Sisyphe
Top Bottom