Ameyus
80+ Bronze
- Reaksiyon skoru
- 1,029
Selam millet. HP bs107nt model bir laptop'um var. Upragede için ssd ve ram takmak istiyorum fakat sorularım var. Ne tür desteklediğini öğrenmek için https://www.crucial.com/compatible-upgrade-for/hp---compaq/hp-15-bs107nt bu siteden yardım aldım. Siteye göre sata ssd ve en fazla 16 gb ram destekliyormuş. Sorularım şu şekilde:
1) Laptop günlük işler için kullanılacak ama ben bilgisayar mühendisliği okuyorum ve belki kullanmak gerekir diye düşündüm bu bilgisayarımın yanında hp omen laptop'um da var (3070 İ7-10870H) ama belki bu bilgisayarı satıp masaüstü alırım ama diğer laptop'umun okulum için yeterli olup olmayacağını bilmiyorum. Sizce ne yapmalıyım?
2)Ram eklesem en az 4 gb ekleyebiliyorum ki 8gb arasında 100TL fark var (günlük kullanım için 12 GB ram de yeterli olur) buna değmeyeceğini düşünüyorum ama 100TL,100 TL'dir. Termal macun parası
3) Ssd 240 gb yeterli midir? İçine oyun vs. yüklemek istemiyorum.
4) Hdd'deki windows ssd'ye klonlanabiliyor mu? Klonlanıyorsa nasıl yaparım?
Üşenmeden okuduysan teşekkür ederim.
1) Laptop günlük işler için kullanılacak ama ben bilgisayar mühendisliği okuyorum ve belki kullanmak gerekir diye düşündüm bu bilgisayarımın yanında hp omen laptop'um da var (3070 İ7-10870H) ama belki bu bilgisayarı satıp masaüstü alırım ama diğer laptop'umun okulum için yeterli olup olmayacağını bilmiyorum. Sizce ne yapmalıyım?
2)Ram eklesem en az 4 gb ekleyebiliyorum ki 8gb arasında 100TL fark var (günlük kullanım için 12 GB ram de yeterli olur) buna değmeyeceğini düşünüyorum ama 100TL,100 TL'dir. Termal macun parası
3) Ssd 240 gb yeterli midir? İçine oyun vs. yüklemek istemiyorum.
4) Hdd'deki windows ssd'ye klonlanabiliyor mu? Klonlanıyorsa nasıl yaparım?
Üşenmeden okuduysan teşekkür ederim.