Laptopta şarjda/pil tasarrufunda oyun oynanır mı?

Wisemir

80+
Reaksiyon skoru
1
Arkadaşlar Lenovo laptopumda FM22 oynayacağım. Pil tasarrufu modunda veya şarja takılı halde oynamanın yararı/zararı var mıdır? Zaten işlemcimi yoracak performans isteyen bir oyun değil fakat batarya sağlığı ve uzun vadede pil ömründe bir sorun çıkmaması için nasıl oynamalıyım? Bilgisayar özelliklerim de bu şekilde:

1659546296423.png

Arkadaşlar Lenovo laptopumda FM22 oynayacağım. Pil tasarrufu modunda veya şarja takılı halde oynamanın yararı/zararı var mıdır? Zaten işlemcimi yoracak performans isteyen bir oyun değil fakat batarya sağlığı ve uzun vadede pil ömründe bir sorun çıkmaması için nasıl oynamalıyım? Bilgisayar özelliklerim de bu şekilde:

Alıntıyı görüntüle
Pil tasarruf modunda çok az fps alırsın. Yapabileceğin en iyi şey pili direkt söküp/çıkartıp şarjda oynamak
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Diğer türlü pille de oynarsan sadece uzun vadede(3 4 yıl min) pil şişme yapabilir

Alıntıyı görüntüle
Güç tasarrufu modunda oynarken sizi rahatsız etmiyorsa oynanır hocam bunu belirleyecek olan sizsiniz. Rahatsız ediyorsa da yüksek performansa alacaksınız bu kadar basit. Bu arada rami 2x8 yapmanızı tavsiye ederim ciddi fark yaratır

Yapabileceğin en iyi şey pili direkt söküp/çıkartıp şarjda oynamak
Yapacağı en kötü şey bu olur, Pili ayda bir düzenli kullanın. Lenovo ayarlarından pil sağlığı ayarını aktifleştirin %70 e kadar dolduruyor.

Pil tasarrufu modunda oynarsanız da boş yere wifi kaliteniz ve görüntü kaliteniz düşer. Gerçekten pil tasarrufu gibi bir ayarda oynamak istiyorsanız elle ayar yapmanız gerek.

Yapacağı en kötü şey bu olur, Pili ayda bir düzenli kullanın. Lenovo ayarlarından pil sağlığı ayarını aktifleştirin %70 e kadar dolduruyor.

Pil tasarrufu modunda oynarsanız da boş yere wifi kaliteniz ve görüntü kaliteniz düşer. Gerçekten pil tasarrufu gibi bir ayarda oynamak istiyorsanız elle ayar yapmanız gerek.
Pili ömür boyu sökmesini söylemedim ben de elbet 😁

ek olarak fpsden de yüksek miktarda ödün veriyor

Pili ömür boyu sökmesini söylemedim ben de elbet
Hiç çıkartmaması lazım. Herhangi bir elektrik gitmesi durumunda olan SSD ve diğer komponentlere olur. Yanlış bilgi vermeyelim lütfen. Pili çıkarmak performans artmasına sebep olmaz da zaten.

Hiç çıkartmaması lazım. Herhangi bir elektrik gitmesi durumunda olan SSD ve diğer komponentlere olur. Yanlış bilgi vermeyelim lütfen. Pili çıkarmak performans artmasına sebep olmaz da zaten.
Hocam uzun yıllar monster laptop kullandım ve böyle bir şey yaşamadım. Çoğu laptop üreticisi zaten buna karşı korumalar geliştiriyorlar, PSU'ya koruma koymak gibi düşünebilirsiniz. Pili çıkarmak performans artmasına sebep olmaz fakat sürekli şarjda kullanılacaksa uzun vadede şişme yapar.

Hiç çıkarmaması lazım demek biraz saçma kaçıyor açıkçası.

Ani elektrik gitmelerinde pil tabii ki %100 daha sağlıklı sonuçta pil laptopun sigortasıdır birnevi. fakat elektriğin gitmesi sıklıkla yaşanan bir durum değil

Şöyle ki her elektrik kesintisi sistemi yakacak toz duman edecek diye bir kaide de yok sonuçta tabii biraz laptopun kalitesine de bağlı tabii.

Ek olarak Sürekli dolup boşalan bir batarya, kullanılmayana göre elbet daha çabuk yıpranır.

Burada seçenek kullanıcıya kalıyor.

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,093,838
Üyeler
173,884
Son üye
mrhn
Geri