Neler Yeni

Laptopu daha ne kadar yükseltebilirim?

Babapiro_

80+
Bilgisayar hakkındaki herşeyi en sona yazdım,

Bundan tam 1 ay önce akrabalarımdan bozuk denilen bir laptopu tamir etmek için aldım. Ben içinde bir sıkıntı var sanarken cihaz direkt çalıştı. Windows 7 Ultimate 32 bit işletim sistemi vardı. Henüz daha chrome bile indirilmemişti. Uzun uğraşlar sonucu Windows 7 Pro 64 bit yaptım ve 2-3 yıl önceki bir chrome sürümünü indirdim. Tüm driver ları kurdum, bios güncelledim, güvenlik açısından Avast antivirüs kurdum ve Windows 7nin tüm güncellemelerini (2020-2026 arası ücretli güncellemeler dahil) kurdum. Cihazda 2gb ram vardı ve 2 ram slotu vardı. İnternetten 250 TL civarlarına 4gb ram aldım ve taktım. Şuan 6gb ram i var. Ama windows 7nin güncellemelerini yapınca 2 kat falan performans düşüklüğü yaşamaya başladığımı söyleyebilirim. İçerisinde harddisk var ama o kadar uğraştırıcı şeyler yaptıktan sonra sistemi SATA SSD ye geçmeye değeceğini sanmıyorum. Bilgisayarın içini henüz tamamen açamadım çünkü yapısı çok fazla karmaşık geldi. Amacım her oyunu 4k da oynamak kadar abartmak değil ama sistemi yapabildiğim kadar güçlü hale getirmek istiyorum. Bu konuyu açma sebebim, belki performansı fazlasıyla artıran ama benim aklıma gelmeyen bir şey vardır. Bu bilgisayarı daha ne kadar yükseltebilirim?

Laptop Modeli: Asus K53U (2012 model)
İşlemci: AMD E-450 2 çekirdek 1,65ghz (Turbo yok ve sanırım anakarta lehimli)
Ekran kartı: Readon HD 6320 (İşlemciye gömülü)
RAM: 2+4 toplam 6 GB DDR3 1600mhz RAM
HDD: 297GB

frozen_

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
116
İsim
Yiğit Karakuzu
Hocam bence ssd'ye geçmeye değer başka da yapabileceğiniz bir şey yok.

Top Bottom