Neler Yeni

Yardım Laptopum aşırı ısınıyor nasıl çözebilirim

Vapelord

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
209
İsim
Yağız DERELİ
PTM7950 alıyorsun güzelce uyguluyorsun fanları temizliyorsun. Çözüm olmazsa sıvı metal macun için videolar izle ve geçiş yap. Anlamıyorsan profesyonel yardım al.
+1 diye bağırmak istiyorum :D PTM7950 zaten çözecektir, sıvı metale bulaşmasına gerek bile kalmaz diye düşünüyorum.

@hakankert16 dostum bu uyarıyı bence dikkate al. İlk yapman gereken şey aslında bu. Bu hallolduktan sonra throttlestop, msi afterburner vs. ile optimizasyon işlemlerine geçmen en doğrusu.

aerys_00

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
37
İsim
İlker Akkaya
excaliburlarda turbo fan yok control center diye uygulama var orda da 3 mod var fanlar yüksekte çalışsın istiyoran mecbur yüksek performansa alıyorum ofis modunda iyi soğutmuyor
:D Nasıl yok kankm turbo fan. FN + 1 yapıyorsun turbo fan açılıyor.

Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Harun Delen
+1 diye bağırmak istiyorum :D PTM7950 zaten çözecektir, sıvı metale bulaşmasına gerek bile kalmaz diye düşünüyorum.

@hakankert16 dostum bu uyarıyı bence dikkate al. İlk yapman gereken şey aslında bu. Bu hallolduktan sonra throttlestop, msi afterburner vs. ile optimizasyon işlemlerine geçmen en doğrusu.
ptm7950 ye sahibim boşta 60-70 full yükte 90 derece çoğu oyunda :/ performans açısından bi sorun farketmedim ama garip bir olay

Vapelord

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
209
İsim
Yağız DERELİ
ptm7950 ye sahibim boşta 60-70 full yükte 90 derece çoğu oyunda :/ performans açısından bi sorun farketmedim ama garip bir olay
Bunun bir sürü sebebi olabilir ama umarım sahte ürün ile uğraştırmıyorlardır sizi.

Farex

80+ Silver
Kardeşim zamanında g770 ve g900 kullandım. Excalibur serilerinde servisin kullandığı macun dandik ve bu yüzden ısınıyor. Yoksa kim ömür boyu fan bakımı ücretsiz desin :D bende ona aldanmıştım, daha sonra kendim açtım termal macunu ve temizliğini yaptım sorun düzeldi sende yaparsan sende düzelir. G870 çok kötü cihaz değil bu durumu yapmaması lazım.

Senerr

80+ Bronze
Açıkçası ya kullanıcı hatası var ya cihazınız sorunlu. O alt ızgarasını kapatmadığınız sürece kendini kapatacak bir cihaz değil. Fabrika çıkışı macunu berbat, çıkış ızgarası da az bir model. Bu yüzden kucağında falan oynamaya kalkarsan veya masa olmayan bir yüzeyde altı anlamadan es kaza tıkarsan anakart bile yanabilir oyunlar zira özellikle god of war deli güç çeken bir oyun. G870'te ısınma kronik kabul edilebilir olsa da kapanma kronik bir sorun değil onu söyleyeyim. Her G870 kapanmıyor oyunda.
Mesaj otomatik birleştirildi:

evet hocam excaliburlarda 90 dereceye ulaştığı zaman kendini yakmamak için kapatıyor bende aynı sorunları yaşıyorum aldığınızdan beri servise goturmedıysenız termal macun bıttıgı ıcın bu kadar ısınıyordur,grafıklerı dusurmeyı denedınız mı?
100+ derecede kapanıyor işlemciye göre değişen bir durum. Sabit 100 derece çalışan bile vardır ama çok sağlıksız olur, ideal 90 ve altı. Modele değil işlemciye bakın o yüzden.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Arkadaşlar merhaba yaklaşık 1 yıl önce casper excalibur g870 laptop almıştım 2023 mayıs ayında. Bu ısınma sorununu nasıl çözebilirim ? 5% throtting yaptığı yazıyor ben bunun ne anlama geldiğini çok bilmiyorum bilen birisi yardımcı olursa çok sevinirim ? Gow Ragnorok oynarken bilgisayar kapanıyor sanırım ısındığı için korumaya alıyor kendini bilgisayar.

Alıntıyı görüntüle
Özellikleri neler cihazın ve alalı neredeyse 1 yıl olmuş bakımı gelmiştir o cihazın zaten yoksa bu kışın ortasında oda da sıcak değilse zor kapanması.

Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Harun Delen
Bunun bir sürü sebebi olabilir ama umarım sahte ürün ile uğraştırmıyorlardır sizi.
ebuy7 sitesinde her yerde olan linkten aldım bir çok kaynak o linke gidiyordu ve ona göre aldım bilmiyorum bana düşük derecelerde çok fark ettirtmedi maalesef diagnoselayabileceğimiz bir şey var mı acaba bide dilerseniz pcnin içinden görüntü atabilirim

Vapelord

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
209
İsim
Yağız DERELİ
ebuy7 sitesinde her yerde olan linkten aldım bir çok kaynak o linke gidiyordu ve ona göre aldım bilmiyorum bana düşük derecelerde çok fark ettirtmedi maalesef diagnoselayabileceğimiz bir şey var mı acaba bide dilerseniz pcnin içinden görüntü atabilirim
-Diagnose yapmak pek mümkün değil ama sıcaklık testi yaparken maksimum cpu core frekans değerlerini de not almanızı öneririm. Belki sıcaklıklar değişmedi ama termal throttle azaldı?
-Bir de bu şekilde deneyin: Şu anki hali için kendinize belirli bir senaryo belirleyin (oyun sahnesi olur, benchmark olur...). Bu senaryoyu takip ederek şu anki hali ile test edip sıcaklık, frekans, güç tüketimi değerlerini, hem CPU hem de GPU için not edin. Daha sonra elinizde kaldıysa tekrardan ptm7950'yi özen ile uygulayın ve aynı senaryoda test edin. Kıyaslamanın doğruluğunu artırmak adına mümkün olduğunca aynı koşullarda ve sürelerde test gerçekleştirmeye dikkat edin.
- Ayrıca ürünün uygulamasını doğru yaptığınızdan emin olmak adına rehber videolar izleyin. Misal; maalesef ürünün üstündeki jelatinin bir tarafını kaldırmadan soğutucu bloğu montajlayanlar bile var

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Harun Delen
-Diagnose yapmak pek mümkün değil ama sıcaklık testi yaparken maksimum cpu core frekans değerlerini de not almanızı öneririm. Belki sıcaklıklar değişmedi ama termal throttle azaltı?
-Bir de bu şekilde deneyin: Şu anki hali için kendinize belirli bir senaryo belirleyin (oyun sahnesi olur, benchmark olur...). Bu senaryoyu takip ederek şu anki hali ile test edip sıcaklık, frekans, güç tüketimi değerlerini, hem CPU hem de GPU için not edin. Daha sonra elinizde kaldıysa tekrardan ptm7950'yi özen ile uygulayın ve aynı senaryoda test edin. Kıyaslamanın doğruluğunu artırmak adına mümkün olduğunca aynı koşullarda ve sürelerde test gerçekleştirmeye dikkat edin.
- Ayrıca ürünün uygulamasını doğru yaptığınızdan emin olmak adına rehber videolar izleyin. Misal; maalesef ürünün üstündeki jelatinin bir tarafını kaldırmadan soğutucu bloğu montajlayanlar bile var
doğru yaptığıma eminim ama elimde fazladan ptm kalmadı maalesef kalsa pinlerin üstüne falan da koymak isterdim ama galiba tekrardan sipariş edip işlemci gpu dışındaki yerlere de koymaya çalışıcam

Top Bottom