Neler Yeni

laptopumda 2 ekran kartı var

omrfrk

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
ömer faruk
laptopmunda 2 tane ekran kartı var ve birisi 512 mb önbelleğe sahip diğeri 2gb önbelleğe sahip laptop 512mb önbelleğe sahip olan ekran kartını kullanıyor ve bu bana oyunlarda baya sıkıntı çıkarıyor mesela valorantta bazı yerler yüklenmiyor bu konu hakkında ne yapabilirim

Ekler

• ekran kartı.png
    ekran kartı.png
    126.9 KB · Hit: 36
  • ekran kartı 2.png
    ekran kartı 2.png
    138.6 KB · Hit: 36

edehalil

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
33
İsim
Halil İbrahim Yesirci
İlgilendiği Kategoriler
Oyun ve Pc toplama
laptopmunda 2 tane ekran kartı var ve birisi 512 mb önbelleğe sahip diğeri 2gb önbelleğe sahip laptop 512mb önbelleğe sahip olan ekran kartını kullanıyor ve bu bana oyunlarda baya sıkıntı çıkarıyor mesela valorantta bazı yerler yüklenmiyor bu konu hakkında ne yapabilirim
Pek bilgim yok ama 512 mb olanı devre dışı bırakmayı denediniz mi?

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dostum galiba sağdaki daha güçlü.
İşlemcinin entegre ekran kartı olabilir.

lil musty

80+ Silver
En İyi Cevap
9
Birisi işlemcinin kendi ekran kartı olsa gerek, benim de Intel ekran kartımı kullanıyordu devre dışı bırakmıştım fakat AMD ile Intel aynı mı yoksa farklı mı bilmem fakat BIOS ayarlarından işlemcinin dahili ekran kartını kapatmayı dener misiniz?

Barış Yalçın

80+ Platinum
En İyi Cevap
20
Biri işlemcinin içinde yer alan iGPU dediğimiz dahili ekran kartı diğeri ise harici grafik kartı olan eGPU dediğimiz grafik kartı. Dahili ekran kartınızı oyunlarda etkisiz hale getirmek için şu adımları uygulamalısınız;

Windows tuşu > Aygıt Yöneticisi > Görüntü Bağdaştırıcıları > AMD Radeon R7 Graphics > sağ tık > devre dışı bırak

Böylece işlemcinizin içinde yer alan iGPU'yu devre dışı bırakmış oldunuz. Bu yaptığınız işlem batarya ömrünü etkileyebilir.

Top Bottom