Mazot Bağımlısı
80+
- Reaksiyon skoru
- 2
Görev yöneticisinde 4800mhz mi yazıyor
Yani 4800mhz'de mi çalışıyor aslındaTamam bir sıkıntı yok clk DDR hızının yarısını gösterir
Dual side olduğundan 2xle çarpacaksın önceden tek yüzlü ramler vardıYani 4800mhz'de mi çalışıyor aslında
Bios advaced moda geçmiyor ama geçirip 4800'e yükseltmem mümkün mü en azıdan için rahat etsin 4800mhz yazsın orda?Dual side olduğundan 2xle çarpacaksın önceden tek yüzlü ramler vardı
ağa advanced moda geçsen bile oraya 4800 yazdıramazsın. Zaten 4800de çalışıyor. Ben özetini yazdım ama detaylı istersen anlatımı burada:Bios advaced moda geçmiyor ama geçirip 4800'e yükseltmem mümkün mü en azıdan için rahat etsin 4800mhz yazsın orda?
ramin linki bu, laptop için 4800mhz tek kanalda çalışacak bir ram var mı ve geçmem ne kadar mantıklı?ağa advanced moda geçsen bile oraya 4800 yazdıramazsın. Zaten 4800de çalışıyor. Ben özetini yazdım ama detaylı istersen anlatımı burada:
![]()
Single-Sided vs Double-Sided Memory (SS vs DS RAM Modules)
What does single and double-sided Memory (RAM) mean and how does it impact performance? Is it the same as Memory Ranks?www.cgdirector.com
kanal ve rank farklı şeyler. Rank1 single side rank2 double side demek. Rank1 ya da kısaca 1r ram olsa da bir şey fark etmeyecek yine 4800 olacak. Zaten 4800 olarak çalışıyor şu anda da. Ayrıca 1r ram nasıl aranır bilmiyorum satan var mıdır çünkü bir işe yaramıyor bir farkı yok.ramin linki bu, laptop için 4800mhz tek kanalda çalışacak bir ram var mı ve geçmem ne kadar mantıklı?