Neler Yeni

Laptop'umu 24 gb ram yapmak istiyorum

Ameyus

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
919
İsim
Ahmet Yıldırım
Laptopuma cl22 16 gb ram satın alacağım. İki tane 16 gb için para harcamak istemiyorum. Tek 16 gb alıp yanına 8 takmak istiyorum. 32 gb ram'e de ihtiyacım yok. Bir sıkıntı olmaz değil mi? Çift kanal gibi daha performanslı çalışır diye düşünüyorum. Ramlerim samsung yanına kingston çekeceğim.
@MuratTheFounderOfGariban

Mustafa Zahid

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,369
İsim
Mustafa Zahid Önder
İlgilendiği Kategoriler
Her şeye maydanoz olur.
Instagram
@mustyonder
Steam
id/mustyonder
Discord
mustyonder#0007
Flex çalışırlar. Yeni RAM'deki 16GB'nin 8GB'ı eski RAM'indeki 8GB ile dual çalışırken yeni RAM'de geriye kalan 8GB single çalışır.

Ameyus

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
919
İsim
Ahmet Yıldırım
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Flex çalışırlar. Yeni RAM'deki 16GB'nin 8GB'ı eski RAM'indeki 8GB ile dual çalışırken yeni RAM'de geriye kalan 8GB single çalışır.
Yani sonuç olarak 8+8'den daha performanslı olacaktır değil mi?

Mustafa Zahid

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,369
İsim
Mustafa Zahid Önder
İlgilendiği Kategoriler
Her şeye maydanoz olur.
Instagram
@mustyonder
Steam
id/mustyonder
Discord
mustyonder#0007
Yani sonuç olarak 8+8'den daha performanslı olacaktır değil mi?
Şu anki halinden kesin iyi olur ancak 8+8'den iyi mi bilmiyorum. RAM konusunda o kadar detaylı bilgiye sahip değilim maalesef.

kayn999

80+
Laptopuma cl22 16 gb ram satın alacağım. İki tane 16 gb için para harcamak istemiyorum. Tek 16 gb alıp yanına 8 takmak istiyorum. 32 gb ram'e de ihtiyacım yok. Bir sıkıntı olmaz değil mi? Çift kanal gibi daha performanslı çalışır diye düşünüyorum. Ramlerim samsung yanına kingston çekeceğim.
@MuratTheFounderOfGariban
Hocam bi temelli 16x2 yapsan daha iyi değilmi,onceki halinden daha iyi olur buarada.Performansta dusus olur senin dedigin gibi yaparsak.Ama cokta kayda deger bir degisim olmaz max 5-6 fps fark eder (90 fps in altinda oynanicak oyunlarda anlayabilirsin o 5-6fps in kiymetini 😀)

Ameyus

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
919
İsim
Ahmet Yıldırım
Hocam bi temelli 16x2 yapsan daha iyi değilmi,onceki halinden daha iyi olur buarada.Performansta dusus olur senin dedigin gibi yaparsak.Ama cokta kayda deger bir degisim olmaz max 5-6 fps fark eder (90 fps in altinda oynanicak oyunlarda anlayabilirsin o 5-6fps in kiymetini 😀)
Fps için yükseltmiyorum. Unity'de oyun yaparken arkadan bir kaç chrome sekmesi açıyorum bazen blender çalışıyor bir yandan da discord derken ram sınırlarda geziniyor biraz rahat etmesi için almak istiyorum. 32 gb çok fazla geliyor. Ayrıca laptoptan çıkardığım 8gb ramler boşta kalacak yazık. Satmakla falan da uğraşmak istemiyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Zaten alacağım 16 gb ram'i de yarı fiyatına alacağım.

kayn999

80+
Fps için yükseltmiyorum. Unity'de oyun yaparken arkadan bir kaç chrome sekmesi açıyorum bazen blender çalışıyor bir yandan da discord derken ram sınırlarda geziniyor biraz rahat etmesi için almak istiyorum. 32 gb çok fazla geliyor. Ayrıca laptoptan çıkardığım 8gb ramler boşta kalacak yazık. Satmakla falan da uğraşmak istemiyorum.
Ozaman sen yapistir gitsin 24gb.Genelde insanlar oyun icin istedikleri icin ram yükseltmesini,senide öyle sanidm

Mustafa Zahid

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,369
İsim
Mustafa Zahid Önder
İlgilendiği Kategoriler
Her şeye maydanoz olur.
Instagram
@mustyonder
Steam
id/mustyonder
Discord
mustyonder#0007
Marka farklılığı bir sorun yaratabilir. Bu arada eğer güvenirsen benim rafa kaldırdığım eski laptopta Kingston 1x16GB RAM var. Bilgisayarı ekran kartı yanık olduğundan dolayı kullanmıyorum. Yine de açıp bakayım Kingston muydu diye. İstersen uygun bir fiyata falan vereyim.

Ameyus

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
919
İsim
Ahmet Yıldırım
Marka farklılığı bir sorun yaratabilir. Bu arada eğer güvenirsen benim rafa kaldırdığım eski laptopta Kingston 1x16GB RAM var. Bilgisayarı ekran kartı yanık olduğundan dolayı kullanmıyorum. Yine de açıp bakayım Kingston muydu diye. İstersen uygun bir fiyata falan vereyim.
Yok teşekkür ederim. Zaten alacağım ram'i 500 liraya falan alacağım.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,067,638
Üyeler
169,590
Son üye
metinb9
Top Bottom