LED SW kablosu nereye takılmalı

Layhton

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
122
Merhaba yeni bir sistem almıştım fakat PSU kötü olduğu için değiştirdim ve değiştirirken kasada ki kabloları söktüm. Front panelde klasik her şeyi olması gereken yere taktım ama LED SW ortada kaldı. Kasanın fan renklerini şuan kontrol edemiyorum ama sistem ilk geldiğinde edebiliyordum. Kasanın arkasında hub kontrolcüsüde yok, kasanın fanları rgb yanıyor ama değiştirmek istiyorum. Birde sanırım bu sebepten kasanın power tuşu kırmızı yanıp sönüyor sürekli.
Kasa: STARK S8001
Anakart: ASUS PRİME B650M-R

Merhaba yeni bir sistem almıştım fakat PSU kötü olduğu için değiştirdim ve değiştirirken kasada ki kabloları söktüm. Front panelde klasik her şeyi olması gereken yere taktım ama LED SW ortada kaldı. Kasanın fan renklerini şuan kontrol edemiyorum ama sistem ilk geldiğinde edebiliyordum. Kasanın arkasında hub kontrolcüsüde yok, kasanın fanları rgb yanıyor ama değiştirmek istiyorum. Birde sanırım bu sebepten kasanın power tuşu kırmızı yanıp sönüyor sürekli.
hocam galiba RESET SW kısmına takabilirsin o kabloyu doğrumudur değilmidir bilmiyorum ama ona takıp dene istersen bi kırmızı ışıkta kablo takılı olmadığından olabilir.

hocam galiba RESET SW kısmına takabilirsin o kabloyu doğrumudur değilmidir bilmiyorum ama ona takıp dene istersen bi kırmızı ışıkta kablo takılı olmadığından olabilir.
bir kaç konu okudum çözüm olmamış kimseye sanırım sende onlardan biriydin

Reset tuşunu kullanmıyorsun reset sw ye takıyorsun.

Anakartin sitesinden veya kurulum kagidindan bakabilirsin.

Anakarttan anakarta degisiklik gosterebolir ama genelde benxerdir.

Anakart kitapcikdan neyi nereye takacagin mantigini analtikdan sonra kendi durumun veya sorununa gore sekillendirebilirsin 🫡

Anakartin sitesinden veya kurulum kagidindan bakabilirsin.

Anakarttan anakarta degisiklik gosterebolir ama genelde benxerdir.

Anakart kitapcikdan neyi nereye takacagin mantigini analtikdan sonra kendi durumun veya sorununa gore sekillendirebilirsin 🫡
master potato baktım ama yok ya adamlar anakart kılavuzunda bağlamıyolar

Led sw derken? Hdd ledi mi?

Yoksa fanlardan çıkan argb pini ni mi diyorsun??

Fanlardaki leşleri kontrol etmek için asus b650 de zaten yerel soketi var en altta sola doğru bütün fanlarının argb soketini önce birbirine bağlıyorsun sona kalani sol köşedeki dediğim sokete sok yazılım ile kontrol edersin bu kadar
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Kasanın kırmızı yanıp sönmesi önemli değil o veri ışığı yani ssd hdd okunuyor şuan diyor sana sistem ışığı o

Asıl yanmazsa sorun

Yada sabit yanarsa

Led sw derken? Hdd ledi mi?

Yoksa fanlardan çıkan argb pini ni mi diyorsun??

Fanlardaki leşleri kontrol etmek için asus b650 de zaten yerel soketi var en altta sola doğru bütün fanlarının argb soketini önce birbirine bağlıyorsun sona kalani sol köşedeki dediğim sokete sok yazılım ile kontrol edersin bu kadar

Kasanın kırmızı yanıp sönmesi önemli değil o veri ışığı yani ssd hdd okunuyor şuan diyor sana sistem ışığı o

Asıl yanmazsa sorun

Yada sabit yanarsa
HDD led değil kasa fanlarının rgblerini kontroletmek için olan switch o sanırım. Front panel kablolalarıyla birleşik geliyor. Fanların kablosu birbirine bağlı ve en sonunda L çıkışlı bir kablo vardı bende sata/molex kablosuna takarak direk psu ya bağladım.

Kasa ilk geldiğinde kırmızı yanmıyordu şimdi yanmaya başladı o yüzden tereddütteyim. Sanırım led switch kablosu bağlı olmadığı için yanıyordu.

Bahsettiğim kablo kasanın üstünde tuş var ordan geliyo ve hiç bir yere bağlanmıyor.

Kabloyu power resete taktım bu sefer led değiştirme tuşuna basınca pc res atıp duruyo kendine 😄

Hiç bir forumda çözüme ulaşmış bir konu yok, hadi ilk olalım.

Geri