Flerox_78
80+
Öncelikle Herkese Merhabalar
Bu konuyu Açma Sebebim Uzun Zamandır (neredeyse 8 ay) Lenovo İdeaped Gaming 3 Cihazımda oynadığım neredeyse her oyunda düşük fps aldığımı ve bir problem olabileceğini düşündüğüm için bu konuyu açma gereği duydum.
Öncelikle sahibi olduğum bilgisayarımın global pazarda çok fazla farklı modeli olmasından dolayı bu cihazımın sorunu bulamadım çünkü benim kendi cihazımdaki donanımlara sahip modeller ile bu yaşadığım FPS sorunu Test Etmiyorlar
* Cihazımın Model Numarası *
* IdeaPad Gaming 3 15IHU6 *
* Sistem Özellikleri *
Ekran Kartı : 3050ti 4 GB
İşlemci: 11300H 11.nesil İ5
Ram : DDR4 8 GB Kaç Mhz Olduğunu Bilmiyorum
Depolama : 512 GB M2 SSD GEN 3
Soğutma Sistemi : Lenovonun Çift Fanlı Hava Yöntemli Soğutma Modülü
Ekran : 165 HZ 0.5 MS 15.6 İNÇ
Klavye : RGB Mekanik Değildir
İşletim Sistemi : Windows 11 Home Single Language
* Oynadığım Oyunlar *
VALORANT : En Düşük Ayarlar : 179 - 213 FPS Arası
GTA 5 ONLİNE : Yüksek Ayarlarda 130 -160 FPS Arası
CS2 : En Düşük Ayarlarda 100 - 140 FPS Arası
CALL OF DURY WARZONE 3.0 : En Düşük Ayarlarda 40 - 100 FPS Arası
APEX LEGENDS : En Düşük Ayarlarda 150 - 210 FPS Arası
ROCKET LEAGUE : 170 - 190 FPS Arası
SHADOW OF THE TOMB RAİDER DEFİNİTİVE EDİTİON : Yüksek Ayarlarda 140 - 178 FPS Arası
LEAGUE OF LEGENDS : 250 - 320 FPS Arası
CARX DRİFT RACİNG ONLİNE : En Yüksek Ayarlarda 170- 240 FPS Arası
THE FİNALS : En Düşük Ayarlarda 50 - 110 FPS Arası
ASSETTO CORSA : (Numiez Gang Garage'nin Grafik Paketi Ve Yağmur Modu Paketi Kurulu Bir Şekilde Oynanmıştır) Orta Ayarlarda 50-70 FPS Arası
EURO TRUCK SIMULATOR 2 : (TruckersMP De Test Edilmiştir) Yüksek Ayarlarda 90 - 120 FPS Arası
Forza Horizon 5 : Yüksek Ayarlarda 140 - 200 FPS Arası
Forza Horizon 4 : Yüksek Ayarlarda 180 - 230 FPS Arası
PUBG : En Düşük Ayarlarda 130 - 170 FPS Arası
WORLD OF TANKS BLİTZ : Yüksek Ayarlarda 140 - 180 FPS Arası
WORLD OF TANKS : Yüksek Ayarlarda 90 - 140 FPS Arası
WAR THUNDER : Yüksek Ayarlarda 100 - 120 FPS Arası
!!!!! UYARI !!!!!
Oynanan Oyunların Hepsinde Doğru FPS Yani Doğru Sonuçları Alabilmek İçin Cihazın Depolama Alanı Boş İken Test Edilip Hemen Silinip Diğer Oyuna Geçip Yine Aynı Şekilde Silinmiştir
* KENDİ DÜŞÜNCELERİM *
Arkadaşlar Oyunlar Test Edilirken İşlemcinin ve Ekran Kartının Sıcaklık Değerini Görebilmek Adına MSİ Afterburner Ve Everest AIDA64 Programlarını Oyunlar Test Edilirken Kullandım Ve Ortalama Her Oyun İçin Eğer Konuşacak Olucak İsek Ortalama Her Oyunda 68 C . - 81 C . Arası Bir Sıcaklık Mevcut Durumda Termal Macunları Değiştirilmedi bildiğim kadarıyla her 1 yıl da Termal Macun Veya Sıvı Metal değiştirmek Gerekiyor Diye Biliyorum Ama İntertte Bazı Sonuçlar Varki Her 6 ay'da değiştirmekde gerekiyor deniliyor Doğrusunu Yorumlarda Tartışmak Gerek Eğer Buraya Kadar Okuduysanız Teşekkür Ederim Bu Durumu Normal Olduğunu Düşünmüyorum Bu Durumu Çözmek İçin Ne Yapmam Lazım Fikirlerinizi Ve Düşüncelerinizi Yazarsanız Sevinirim Herkese İyi Günler.
Bu konuyu Açma Sebebim Uzun Zamandır (neredeyse 8 ay) Lenovo İdeaped Gaming 3 Cihazımda oynadığım neredeyse her oyunda düşük fps aldığımı ve bir problem olabileceğini düşündüğüm için bu konuyu açma gereği duydum.
Öncelikle sahibi olduğum bilgisayarımın global pazarda çok fazla farklı modeli olmasından dolayı bu cihazımın sorunu bulamadım çünkü benim kendi cihazımdaki donanımlara sahip modeller ile bu yaşadığım FPS sorunu Test Etmiyorlar
* Cihazımın Model Numarası *
* IdeaPad Gaming 3 15IHU6 *
* Sistem Özellikleri *
Ekran Kartı : 3050ti 4 GB
İşlemci: 11300H 11.nesil İ5
Ram : DDR4 8 GB Kaç Mhz Olduğunu Bilmiyorum
Depolama : 512 GB M2 SSD GEN 3
Soğutma Sistemi : Lenovonun Çift Fanlı Hava Yöntemli Soğutma Modülü
Ekran : 165 HZ 0.5 MS 15.6 İNÇ
Klavye : RGB Mekanik Değildir
İşletim Sistemi : Windows 11 Home Single Language
* Oynadığım Oyunlar *
VALORANT : En Düşük Ayarlar : 179 - 213 FPS Arası
GTA 5 ONLİNE : Yüksek Ayarlarda 130 -160 FPS Arası
CS2 : En Düşük Ayarlarda 100 - 140 FPS Arası
CALL OF DURY WARZONE 3.0 : En Düşük Ayarlarda 40 - 100 FPS Arası
APEX LEGENDS : En Düşük Ayarlarda 150 - 210 FPS Arası
ROCKET LEAGUE : 170 - 190 FPS Arası
SHADOW OF THE TOMB RAİDER DEFİNİTİVE EDİTİON : Yüksek Ayarlarda 140 - 178 FPS Arası
LEAGUE OF LEGENDS : 250 - 320 FPS Arası
CARX DRİFT RACİNG ONLİNE : En Yüksek Ayarlarda 170- 240 FPS Arası
THE FİNALS : En Düşük Ayarlarda 50 - 110 FPS Arası
ASSETTO CORSA : (Numiez Gang Garage'nin Grafik Paketi Ve Yağmur Modu Paketi Kurulu Bir Şekilde Oynanmıştır) Orta Ayarlarda 50-70 FPS Arası
EURO TRUCK SIMULATOR 2 : (TruckersMP De Test Edilmiştir) Yüksek Ayarlarda 90 - 120 FPS Arası
Forza Horizon 5 : Yüksek Ayarlarda 140 - 200 FPS Arası
Forza Horizon 4 : Yüksek Ayarlarda 180 - 230 FPS Arası
PUBG : En Düşük Ayarlarda 130 - 170 FPS Arası
WORLD OF TANKS BLİTZ : Yüksek Ayarlarda 140 - 180 FPS Arası
WORLD OF TANKS : Yüksek Ayarlarda 90 - 140 FPS Arası
WAR THUNDER : Yüksek Ayarlarda 100 - 120 FPS Arası
!!!!! UYARI !!!!!
Oynanan Oyunların Hepsinde Doğru FPS Yani Doğru Sonuçları Alabilmek İçin Cihazın Depolama Alanı Boş İken Test Edilip Hemen Silinip Diğer Oyuna Geçip Yine Aynı Şekilde Silinmiştir
* KENDİ DÜŞÜNCELERİM *
Arkadaşlar Oyunlar Test Edilirken İşlemcinin ve Ekran Kartının Sıcaklık Değerini Görebilmek Adına MSİ Afterburner Ve Everest AIDA64 Programlarını Oyunlar Test Edilirken Kullandım Ve Ortalama Her Oyun İçin Eğer Konuşacak Olucak İsek Ortalama Her Oyunda 68 C . - 81 C . Arası Bir Sıcaklık Mevcut Durumda Termal Macunları Değiştirilmedi bildiğim kadarıyla her 1 yıl da Termal Macun Veya Sıvı Metal değiştirmek Gerekiyor Diye Biliyorum Ama İntertte Bazı Sonuçlar Varki Her 6 ay'da değiştirmekde gerekiyor deniliyor Doğrusunu Yorumlarda Tartışmak Gerek Eğer Buraya Kadar Okuduysanız Teşekkür Ederim Bu Durumu Normal Olduğunu Düşünmüyorum Bu Durumu Çözmek İçin Ne Yapmam Lazım Fikirlerinizi Ve Düşüncelerinizi Yazarsanız Sevinirim Herkese İyi Günler.