Neler Yeni

❌İndirim Bitti! Lenovo Legion R27QE 2k 180HZ sepette 6934TL

Dahası  
Reaksiyon skoru
81
İsim
Father
Arkadaşlar monitör ilk geldiğinde siyahta bir sorun yoktu şimdi yine paranoyaklığım tuttu gideyim yeniden bakayım dedim siyahta ölü piksel var yani bu sonradan olabilecek bir şey mi? siyah ekranda beyaz bir nokta var ama sanki ilk geldiğinde böyle bir şey yoktu sonradan oldu

Dahası  
Reaksiyon skoru
81
İsim
Father
Bende ilginç bir şekilde sonradan böyle bir şey oluştu 3-4 saat sonra halbuki hiçbir şey de yapmadım siyah temada beyaz bir nokta mevcut

Ekler

• beyaz.jpg
    beyaz.jpg
    559.2 KB · Hit: 32
  • kırmızı.jpg
    kırmızı.jpg
    628.7 KB · Hit: 26
  • mavi.jpg
    mavi.jpg
    531.7 KB · Hit: 24
  • yeşil.jpg
    yeşil.jpg
    688.1 KB · Hit: 26
  • siyah.jpg
    siyah.jpg
    74 KB · Hit: 30
Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
- -
2 saat kadar önce kargo ulaştı. Her şeyi çok beğendim, ışık sızması yok, glow rahatsız edecek düzeyde değil ancak maalesef

1) Sağ üst köşeye doğru 1 adet pikselin yeşil ve mavi alt pikseli ölü
tempImage30LZJd.jpg

tempImageJ0zXji.jpg

2) Orta üst kısma doğru 1 adet pikselin yeşil alt pikselinde kısmi piksel sıkışması var. Yeşil rengi gösterirken tamamı yanıyor ama kapalı olması gereken durumda alt kısımda bi parçası açık kalıyor
IMG_5386.jpg

IMG_5371.jpg

IMG_5385.jpg

3) Bunu pek çözemedim ama yine sağ üst kısımlarda 1 adet pikselin 3 alt piksel için de açıya göre kısmi şekilde ya ölü olma durumu var ya da doğru rengi vermiyor anlayamadım,. Yakın çekimde sadece kırmızıda yakalayabildim
IMG_5384.jpg

2. si hariç diğerleri bi tık gözüme batıyor. Çok kararsızım, bu değişim döngüsüne girmek istiyor muyum emin değilim.

@fallegan sen ne yaptın hocam temiz mi?

Ekler

• tempImageGSSdRS.jpg
    tempImageGSSdRS.jpg
    868.5 KB · Hit: 9
  • tempImage1oNS8F.jpg
    tempImage1oNS8F.jpg
    1.6 MB · Hit: 3
Dahası  
Reaksiyon skoru
81
İsim
Father
2 saat kadar önce kargo ulaştı. Her şeyi çok beğendim, ışık sızması yok, glow rahatsız edecek düzeyde değil ancak maalesef

1) Sağ üst köşeye doğru 1 adet pikselin yeşil ve mavi alt pikseli ölüAlıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle

2) Orta üst kısma doğru 1 adet pikselin yeşil alt pikselinde kısmi piksel sıkışması var. Yeşil rengi gösterirken tamamı yanıyor ama kapalı olması gereken durumda alt kısımda bi parçası açık kalıyor
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle

3) Bunu pek çözemedim ama yine sağ üst kısımlarda 1 adet pikselin 3 alt piksel için de açıya göre kısmi şekilde ya ölü olma durumu var ya da doğru rengi vermiyor anlayamadım,. Yakın çekimde sadece kırmızıda yakalayabildim
Alıntıyı görüntüle

2. si hariç diğerleri bi tık gözüme batıyor. Çok kararsızım, bu değişim döngüsüne girmek istiyor muyum emin değilim.

bu ölü pikselin artma çoğalma ihtimalı var mı? varsa sence %kaç olasılıkla

Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
- -
bu ölü pikselin artma çoğalma ihtimalı var mı? varsa sence %kaç olasılıkla
Dostum öncelikle monitörler hakkında aşırı fazla bilgiye sahip değilim @Fantastiktürk buralara gelirse hepimizin kafasındaki belirsizliklere birer ışık tutar diye umuyorum 😂

Ancak kendi deneyimlerimden de yola çıkarak seni tatmin edecek kadar cevaplamaya çalışayım. Ölü piksel üretimden sonra da yani bizim kullanım ömrümüz süresince de meydana gelebilecek bi şey. Bundan önce kullandığım monitörü 5 yıldır kullanıyordum. Bu siparişi verdikten sonra merak edip ölü piksel testi yaptım, çok sayıda vardı. Tabi o kadar çok sayıda olması kuvvetle muhtemel benim hor kullanışımla alakalıdır. Eğer bunlar en başta olsaydı ben mutlaka değişim veya iade talep ederdim.

Bildiğim, araştırdığım ve akıl yürüttüğüm kadarıyla aynı bölgede, aynı sebebe maruz kalarak farklı zaman dilimlerinde bozulan pikseller her ne kadar bize bi ölü pikselin diğerlerini etkileyerek bozduğunu düşündürse de mevcut ölü pikseller diğer piksellerin bozulması için birer sebep değiller. Yani viral hastalık gibi yayılan bir durum değil bu. Ancak daha henüz kutusundan çıkardığımız monitörde halihazırda 3 adet sorunlu piksele sahip olmanın şöyle bi dezavantajı var bence; 1 yıl sonra bu monitörlerin hepsinin 2 pikseli bozulsa biz totalde 5 ölü pikselli bi monitöre sahipken diğerleri totalde 2 ölü piksele sahip monitöre sahip olacak. Onlar o gün 2 pikseli tolere edebilirken aynı gün biz 5 tanesini tolere edebilecek miyiz asıl soru bu diye düşünüyorum😂

fallegan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
43
İsim
Doğukan Yazıcı

1) Sağ üst köşeye doğru 1 adet pikselin yeşil ve mavi alt pikseli ölüAlıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

Hocam bende 1 tane toz gibi bir şey var, ölü piksel gibi de duruyor da karar veremedim. Sıkıntı yok sağ en üst köşede, unutuyorum bile bu konuya bakmadığım zaman. Sorunsuz geldi şükür :)

Sana geçmiş olsun, senin kararın üşenmiyorsan değiştir düzgünü gelene kadar, ben tek seferde tutturdum valla.

noadaffy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
173
İsim
Ü CİVAN
Bu monitörün %95 inde ölü piksel var sorunlu o yüzden cok indirim yapıp bitiriyorlar ara ara kacıncı düşüşü bu alanlar iade etsin geçsin başınız ağrıyor yorumları iyi okuyun 1 ken 5 oldu diyen var 1 haftada

Dahası  
Reaksiyon skoru
92
İsim
Hakan Arman
2 adet monitör sorunsuz gelmişti forumu okuyunca diyorum ki galiba hayattaki bütün şansımı monitöre harcamışım

alperugurcan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
218
İsim
Alper Uğurcan
Yorumları okudum en başta yoktu gittikçe ölü piksel sayısı arttı falan demişler

Dahası  
Reaksiyon skoru
92
İsim
Hakan Arman
Bu arada stuck pixel olasılığı da var göndermeden önce sorunlu pikselin üzerine hafif bir baskı uygulayın eğer sıkışmış piksel ise düzelme ihtimali var bir diğer çözüm de JScreenFix - Pixel Repair ı denemek sorunlu pikselin üzerinde bir kaç dakika bekletin.

Byeark

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Berkay Barutcu
arkadaşlar bu mu yoksa vx27587-2k-pro-3 mü 240 hz olanı yani

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular